عطر قهوه یزدی، طعم ارادت در آیینهای محرم - تسنیم
همزمان با برگزاری مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورا، مردم یزد بار دیگر با سنت دیرینه پذیرایی با قهوه یزدی، جلوه ای خاص از مهمان نوازی و ارادت خود به اهل بیت(ع) را به نمایش گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، یزد، شهری که از دیرباز به عشقورزی خالصانهاش به سیدالشهدا(ع) شهرت دارد، در ایام محرم و بهویژه روزهای تاسوعا و عاشورا، صحنهای ناب از پیوند سنت، دیانت و مهماننوازی را رقم میزند.
در این میان، رسم قدیمی و خاص «پذیرایی با قهوه یزدی» جایگاه ویژهای دارد؛ رسمی که نهتنها نشانهای از ارادت، بلکه نمادی از هویت فرهنگی مردم این دیار است.
قهوه یزدی، نوشیدنی سنتی و معطر، ترکیبی از هل، دارچین، زنجبیل، جوز هندی، گل سرخ و زعفران است که برخلاف قهوههای معمول، طعمی شیرین دارد.
این قهوه گرم و خوشعطر، در مراسمهای مذهبی بهویژه عزاداریهای محرم، میان عزاداران توزیع میشود و جایگاهی نمادین در دل آیینهای مذهبی یزد دارد.
سیدابوالفضل میرباقری، از متولیان مراسم عزاداری در یزد، درباره این رسم میگوید: «پذیرایی با قهوه یزدی سنتی است ماندگار که از نیاکانمان به یادگار مانده و همواره مورد استقبال عزاداران بوده است.
این نوشیدنی نماد احترام و ارادت ما به امام حسین(ع) است.»
با آغاز ماه محرم، فضای یزد حال و هوای عاشورایی به خود میگیرد.
در کنار نوای نوحهها و پرچمهای سیاه عزاداری، عطر قهوه یزدی در کوچهها میپیچد و گرمایی خاص به مجالس عزاداری میبخشد.
این سنت نه تنها حس همدلی و اتحاد میان مردم را تقویت میکند، بلکه بستری است برای حفظ ارزشهای فرهنگی و انتقال آن به نسلهای آینده.
قهوه یزدی در این روزها، بیش از یک نوشیدنی بلکه نشانی از محبت، ارادت و پیوند تاریخی مردم یزد با مکتب عاشورا است.
انتهای پیام/781/