خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نهضت عاشورا بزرگترین صحنه امتحان برای مؤمنان و مجاهدان تاریخ است

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 14 تیر 1404 - 19:12
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس با تأکید بر اینکه نهضت عاشورا بزرگ ترین صحنه امتحان و ارزیابی برای مؤمنان و مجاهدان تاریخ است، گفت: کربلا نه فقط یک حادثه تاریخی، بلکه میدانی تمدنی برای سنجش ایمان انسان هاست.
الهي،مسير،اشاره،قانع،ايمان،جهاد،حضرت،امام،فارس،مقام،استان،اد ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن قانع امروز در مراسم عزاداری دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با اشاره به واقعه تاسوعای حسینی، این روز را نماد بصیرت و وفاداری یاران ولایت در تاریخ خواند و اظهار کرد: از تاسوعای سال 61 هجری تا سال‌های تأثیرگذار 1342 و 1357 و تا به امروز، جریانی مداوم در برابر فتنه‌ها و صلح‌های تحمیلی شکل گرفته است.
وی با یادآوری تقارن تاسوعای 1357 با 19 آذر، ادامه داد: در آن مقطع، امام خمینی (ره) در پاریس به شهید عراقی مأموریت داد تا تظاهرات مردمی و عزاداری خیابانی را برنامه‌ریزی کند؛ اقدامی که منجر به شکل‌گیری راهپیمایی سراسری به نام حضرت عباس (ع) شد و مقدمه‌ای بر عاشورای باشکوه 20 آذر فراهم آورد.
قانع با اشاره به خاطرات ژنرال هایزر، فرستاده وقت آمریکا، افزود: هایزر در کتاب خود اعتراف می‌کند که با شبکه‌هایی مواجه بوده‌اند که جنگی عظیم و پنهان را علیه آنها آغاز کرده‌اند، در حالی که هویت این گروه‌ها برایشان ناشناخته بوده است؛ نکته‌ای که به‌روشنی بیانگر ظرفیت نهفته حیات مذهبی در ایران است که بنیان‌گذار انقلاب اسلامی به‌درستی آن را در مسیر اهداف بزرگ انقلاب به کار گرفتند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس با تأکید بر اینکه دستیابی به مراتب والای ایمان در گرو حرکت در مسیر جهاد است، اظهار کرد: مجاهدت در راه خدا، نشانه بلوغ ایمانی و مسیر رسیدن به قله‌های کمال معنوی انسان است.
به تعبیر مقام معظم رهبری، نهایت این مسیر الهی، شهادت است که قله جهاد محسوب می‌شود.
وی با استناد به آیه‌ای از سوره احزاب افزود: از منظر قرآن، بالاترین درجه ایمان در دل حرکت‌های جهادی و پایمردی در سختی‌ها شکل می‌گیرد.
قانع در ادامه به مقدمات نیل به مراتب عالی ایمان اشاره کرد و گفت: نخستین شرط، ورود آگاهانه به مسیر جهاد است؛ دوم، همراهی با امام و ولیّ زمان؛ و سوم، موفقیت در امتحان‌های الهی.
وی با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین علی (ع) بیان کرد: کسانی که به مقام صدق می‌رسند، همان‌هایی هستند که در کنار امام قرار دارند، پاسدار ولایتند و زمینه‌ساز اجرای فرامین الهی در جامعه خواهند بود.
قانع با استناد به آیات سوره‌های آل‌عمران و توبه تأکید کرد: سنت امتحان الهی، لازمه راه مجاهدت و دستیابی به مقام صدق در پیشگاه خداوند است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس در ادامه سخنرانی خود، با اشاره به یکی از عبرت‌های تاریخی جنگ احد، اظهار کرد: در آن نبرد، گروهی از اصحاب پیامبر اکرم (ص) به‌سبب ترک جهاد و نافرمانی از دستور ایشان، موجب تغییر مسیر جنگ شدند.
در آیه 152 سوره آل‌عمران، خداوند با بیان سرگذشت آنان تأکید می‌کند که وعده پیروزی تا زمانی برقرار بود که روحیه مجاهدت و تبعیت حفظ می‌شد؛ اما با غفلت و دنیاطلبی، این وعده به تعویق افتاد و آزمونی الهی پدید آمد.
وی افزود: ترک موقعیت راهبردی توسط برخی از اصحاب به بهانه جمع‌آوری غنیمت، مصداق سرپیچی از فرمان الهی بود که در نهایت، آنان را با آزمایشی برای رشد جهادی و بازگشت به مسیر ایمان مواجه ساخت.
قانع با اشاره به وقایع شب پس از جنگ، گفت: اصحاب پیامبر (ص) به دو دسته تقسیم شدند؛ گروهی که با توبه و بازگشت، در مسیر حمایت و فرمان‌برداری از رسول خدا (ص) ماندند، و گروهی که با ترس و تردید، در آزمون جهاد از نفس، مال، و جان خود گذشت نکردند و به وحدت با امام جامعه نرسیدند.
وی با استناد به آیه شریفه «قُلْ لَوْ کُنْتُمْ فِی بُیُوتِکُمْ…»، خاطرنشان کرد: مرگ حقیقتی قطعی و اجتناب‌ناپذیر است، اما آنچه اهمیت دارد، کیفیت این جان‌سپاری و نیت انسان در مسیر بندگی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس امام حسین (ع) را در مواجهه با گروهی از جنیان یادآور شد که برای یاری حضرت اعلام آمادگی کردند.
اما آن حضرت در پاسخ فرمودند: «به خدا قسم چنین نمی‌کنم؛ بلکه تا زمان تحقق مشیت الهی به راه خود ادامه خواهم داد».
این پاسخ، تجلی ایمان کامل به سنت‌های الهی و تمسک به مسیر جهاد در پرتو رضای الهی است.
قانع با اشاره به فرمایشی از حضرت سیدالشهدا (ع) اظهار داشت: اگر من بر جای خود بایستم و برای تحقق نیتی که در آغاز این قیام داشتم، یعنی اصلاح دین جدم رسول‌الله (ص)، اصلاح امت، و اقامه فریضه امر به معروف و نهی از منکر تلاش نکنم، آن‌گاه چگونه خداوند، این جامعه منحرف را مورد آزمون الهی قرار خواهد داد؟
وی با تأکید بر اینکه نهضت عاشورا بزرگ‌ترین صحنه امتحان و ارزیابی برای مؤمنان و مجاهدان تاریخ است، افزود: کربلا نه فقط یک حادثه تاریخی، بلکه میدانی تمدنی برای سنجش ایمان انسان‌هاست؛ میدانی که حضرت سیدالشهدا (ع) در مرکز آن ایستاده است و یاران وفادارش از این آزمون الهی سربلند بیرون آمدند، درسی بزرگ برای تمام نسل‌ها.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس در ادامه، با اشاره به مقام والای حضرت ابوالفضل العباس (ع) و نقش تاسوعا در یادآوری رشادت‌ها و وفاداری آن علمدار باوفا، گفت: در وصف ایشان، امام سجاد (ع) فرمودند: «خداوند، عباس را رحمت کند؛ که ایثار کرد، در میدان امتحان خوش درخشید، و جان خود را برای برادرش فدا ساخت تا آن‌جا که دستانش قطع شد.» این تجلیل، نشانگر مقام والای عباسی است که وفا را تا مرز جان معنا کرد.
انتهای پیام/424/