مصلای زابل سیاهپوش عشق شد/ تجلی شور حسینی در قلب سیستان - تسنیم
همزمان با ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع)، مصلی المهدی(عج) زابل شاهد حضور پرشور عزاداران در اجتماع عظیم حسینی در روز تاسوعا بود که نشانه از عشق و ارادت مردم منطقه به اهل بیت(ع) است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل, اجتماع باشکوه عزاداران در روز تاسوعا در مصلای المهدی(عج) زابل، جلوهای کمنظیر از دلدادگی مردم سیستان به علمدار کربلا را به تصویر کشید.
صبح نهم محرم، آفتاب هنوز بر قامت کویر بلند نشده بود که مصلای المهدی(عج) زابل با موجی از عشق و ارادت مردم به خاندان اهل بیت (علیهمالسلام) در هم تنید.
هزاران زن و مرد، پیر و جوان، کودک و نوجوان، لباسهای مشکی بر تن کرده بودند و با چشمانی اشکآلود، به استقبال روز علمدار وفادار کربلا حضرت عباس بن علی(ع) آمده بودند.
اجتماع تاسوعایی امتداد باور شیعه در خاک بادخیز
در دل اقلیم خشن سیستان، جایی که روزهای زیادی از سال با گرد و غبار و بادهای 120 روزه همراه است، مردم زابل بهرغم گرما و طوفان، گرد هم آمدهاند تا عشق به حسین و عباس را فریاد بزنند.
این اجتماع تنها یک مراسم مذهبی نیست؛ نمایش وفاداری تاریخی مردمانی است که «حسینی بودن» را نه در شعار، که در زیست خود آموختهاند.
مراسم با قرائت زیارت عاشورا آغاز شد و با مرثیهسرایی پرشور مداحان محلی ادامه یافت.
فضا آکنده از زمزمههایی بود که با صدای مداح همنوا میشدند «عباس ای علمدار حسین، ای جان فدای غیرتت ...»
در لحظاتی که مداح از وداع حضرت عباس(ع) با حسین(ع) گفت، بسیاری از حاضران بیاختیار زانوی غم بغل گرفتند و اشک بر گونههایشان جاری شد.
حضور خانوادهها، کودکان و نسل نو
از نکات قابلتوجه این مراسم، حضور پررنگ خانوادهها، بهویژه کودکان و نوجوانان بود.
مادرانی که کودکانشان را با سربندهایی چون «یا اباالفضل»، «یا حسین» و «لبیک یا زینب» به آغوش کشیده بودند، در صفوف نخست اجتماع قرار داشتند؛ گویی نسل جدید را از همین کودکی با فرهنگ عاشورا تربیت میکنند.
بیرقهای مشکی، دستههای عزاداری محلی و زمزمه دعای فرج در پایان مراسم، فضای معنوی خاصی به اجتماع داده بود.
بسیاری از عزاداران با در دست داشتن تصاویر شهیدان حمله اخیر صهیونیستی، پیوند امروز و کربلا را در سکوتی پر معنا به نمایش گذاشتند.
صدای مردم از دل تاسوعا
آقای بارانی، یکی از ریشسفیدان شهر، در حاشیه مراسم به خبرنگار تسنیم گفت: ما مردم سیستان با عباس بزرگ شدیم.
غیرت عباس را در پدرانمان و وفاداری ایشان را در فرزندانمان دیدیم.
اگر این اجتماع عظیم است چون دلهایمان از عشق به عباس لبریز است.
مادر دو شهید دفاع مقدس نیز به خبرنگار تسنیم گفت: هر سال میآیم، اما امسال حال و هوای دیگری دارد.
انگار همه آمدهاند تا به دشمن نشان بدهند ما پای حسین(ع) ایستادهایم، همانطور که عباس ایستاد.
تاسوعا روز تجلی ایثار و وفاداری
حجتالاسلام جانعلی ظریف صیادی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش، به تشریح پیامهای عاشورا پرداخت و گفت: تاسوعا روز تجلی ایثار و وفاداری است؛ روزی که حضرت ابوالفضل العباس(ع) با رشادت مثالزدنی خود، دفاع از حریم امامت و ولایت را به معنای واقعی کلمه به تصویر کشید.
وی با اشاره به نامه تاریخی امام حسین(ع) به مردم کوفه که در آن بر لزوم شناخت امام زمان خویش تأکید شده است، افزود: این آموزه کلیدی، سنگ بنای درک صحیح از نهضت عاشورا و فلسفه قیام سیدالشهدا(ع) است.
پیام عاشورا به ما میآموزد که اولین گام برای دفاع از حق و حقیقت، شناخت عمیق و آگاهانه از امام و رهبر جامعه است.
این شناخت، صرفاً ظاهری نیست، بلکه معرفتی قلبی و باطنی است که انسان را به درک صحیح از جایگاه ولایت و امامت رهنمون میسازد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی زابل، شناخت امام زمان(عج) را مقدمهای برای دینشناسی و دستیابی به معرفت واقعی نسبت به اسلام دانست و خاطرنشان کرد: تنها در سایه این معرفت است که میتوانیم در مسیر حق گام برداریم و در برابر انحرافات و شبهات ایستادگی کنیم.
زمانی که معرفت ما نسبت به دین و رهبری به اوج خود برسد، آنگاه است که میتوانیم با تمام وجود، جان، مال و آبروی خود را در راه دفاع از ولایت، ارزشهای دینی و دستاوردهای انقلاب اسلامی فدا کنیم.
حجتالاسلام ظریف صیادی با تأکید بر اینکه بصیرت افزایی و شناخت زمانه، از جمله آموزههای حیاتی عاشورا است، ادامه داد: در عصر غیبت امام زمان(عج)، این بصیرت افزایی و تبعیت از ولی فقیه به عنوان نماینده امام زمان(عج) بر ما واجب است.
همانطور که اصحاب امام حسین(ع) با شناخت و تبعیت از ایشان، در صحنه کربلا حماسهآفرینی کردند، ما نیز باید با بصیرت، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم و در مقابل توطئههای دشمنان ایستادگی کنیم.
اجتماع بزرگ تاسوعایی در مصلای زابل تنها مراسمی مذهبی نبود، بلکه نماد فرهنگ، ایمان و ایستادگی مردم سیستان در برابر ظلم و نفاق بود.
در روزی که به نام علمدار کربلا ثبت شده، مردم این منطقه همصدا و یکدل، عهدی دوباره با اهل بیت(ع) بستند؛ عهدی که از قلب کویر برخاست، اما صدایش تا آسمان رسید.
انتهای پیام/