قم در سوگ علمدار کربلا؛ برگزاری پرشور تاسوعای حسینی+ تصویر
قم در روز تاسوعای حسینی، غرق در سوگ علمدار کربلا شد؛ دسته های عزاداری از سراسر شهر به سوی حرم حضرت معصومه(س) حرکت کردند و با حضور پرشور مردم، جوانان سقابِ مشک به دوش و زائران خارجی، جلوه ای خاص به این روز معنوی بخشیدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، شهر مقدس قم امروز نهم محرم، چهرهای دیگر داشت؛ شهری سوگوار و بیدار، شهری با کوچههایی که نفس میکشیدند به یاد سقای دشت کربلا.
از نخستین ساعتهای بامداد، دستههای عزاداری یکییکی از محلههای قدیمی و جدید، با علم و بیرقهای سیاه، مسیر حرم حضرت فاطمه معصومه (س) را در پیش گرفتند؛ شهری که امروز در آتش داغ حضرت عباس (ع) میسوخت.
خیابانها و میادین اصلی وفرعی غرق در سوگواری بود.
صدای طبل و سنج، نوای «یا ابوالفضل» و سینههایی که همنوا میکوبیدند، روح هر رهگذری را با خود میبرد به کربلای سال 61 هجری.
در دل این عزاداریها، جوانانی دیده میشدند که لباس سقایی بر تن کرده و مشکهایی بر دوش انداخته بودند؛ مشکیهای نمادین که امروز، در میان اشک و ناله مردم، تجسم غیرت و وفای حضرت عباس بن علی (ع) بود.
مرکز ثقل سوگواری؛ حرم حضرت معصومه (س)
سقایان کوچک و بزرگ، بیصدا ولی پرمعنا، در میان جمعیت میچرخیدند؛ گویی در دل این عطش بیپایان، جرعهای غیرت میپاشیدند بر جانهای تشنه حقیقت.
در همین حال، حرم مطهر حضرت معصومه (س) میعادگاه دلهایی بود که آمده بودند از خواهر امام رضا (ع) برای روز عاشورا مدد بخواهند.
شبستان امام خمینی (ره) از صبح تاسوعا، میزبان هزاران نفر از مردم قم و زائرانی از شهرهای مختلف کشور بود.
فضای حرم، مملو از نوحههای جانسوز، سخنرانیهای روشنگر و اشکهای پیوند خورده با معرفت حسینی بود.
ذاکران اهل بیت (ع) با روضههای سوزناک از مصیبتهای کربلا گفتند؛ از محاصره خیمهها، از اضطراب کودکان، از نگاه نگران زینب (س) و از خیمهای که در آن علمدار دشت کربلا، مشک بر دوش، آماده جانفشانی بود.
عزاداران بینالمللی در قم
در میان جمعیت عزادار، حضور زائرانی از کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، لبنان، سوریه و دیگر سرزمینهای اسلامی نیز جلوهای خاص داشت.
هر یک با آئینها و نغمههای ویژه خود، به این ماتم عظیم پیوسته بودند؛ عزاداریهایی که فراتر از مرزها، یک دل و یکصدا، فریاد «یا حسین» سر میدادند.
شهر، با ایستگاههای صلواتیاش جان گرفته بود.
در طول مسیرهای منتهی به حرم، صدها موکب با آب خنک، چای، شربت، خرما و غذای نذری از عزاداران پذیرایی میکردند.
در کنار سفرههای نذر، ایستگاههای اهدای خون هم برپا بود؛ جوانانی که آستین بالا زده بودند تا به تأسی از سقای کربلا، خون خود را نذر کنند.
نماز ظهر تاسوعا؛ وقتی طبلها خاموش شدند
با رسیدن به ظهر، حرکت دستهجات متوقف شد.
همهچیز برای نماز آماده بود.
نماز جماعت ظهر تاسوعا به امامت آیتالله سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها در شبستان امام خمینی (ره) اقامه شد.
سکوت، جای صدای طبل و سنج را گرفت و صفوف جماعت، با اشک و ادب، دل به خدا سپردند.
در این روز، دفاتر و بیوت مراجع عظام تقلید نیز همچون همیشه، مجالس عزاداری پرشوری برپا کرده بودند.
علما، از صبر و شجاعت حضرت عباس (ع) گفتند و مردم، با گوش جان، روضهها را شنیدند و دلهای خود را به صفای این ذکرها سپردند.
گرما حریف دلهای داغ نشد
با وجود گرمای شدید هوای قم که به بیش از 40 درجه میرسید، هیچچیز نتوانست مانع از حرکت پرشور مردم شود.
از کودک گرفته تا سالمند، از مرد گرفته تا زن، همگی آمده بودند تا نشان دهند عشق به امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) مرز نمیشناسد؛ نه مرز جغرافیا، نه مرز زبان و نه حتی مرز تحمل گرما و عطش.
امسال اما تاسوعا رنگ و بویی دیگر هم داشت.
مردم قم، در کنار عزاداری برای حضرت ابوالفضل (ع)، یاد شهدای مقاومت و وطن را هم زنده کردند.
تصاویر فرماندهان، دانشمندان، زنان و کودکان و مردمی که در حملات رژیم تروریست صهیونیستی، آسمانی شده بودند، در دست مردم بود.
ایستادگی تا آخرین نفس
شهر، سوگوار حضرت عباس (ع) بود، اما بغضش از تا فلسطین امتداد داشت؛ گویی همه آمده بودند بگویند راه حضرت عباس، همان راه ایستادگی تا آخرین نفس است.
قم در تاسوعای امسال، تابلویی بود از ایمان و دلدادگی؛ شهری که هر سال، بیشتر از قبل، عاشورایی میشود.
انتهای پیام/