موانع تولید حذف و صادرات در دوران پساجنگ تسهیل شود
نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: تولید پیش از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ مهرداد اکبریان با اشاره به شرایط پسا جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهار داشت: تولید در شرایط جنگی را باید در سه وضعیت پیش از جنگ، حین جنگ و پس از جنگ مورد بررسی قرار داد و بنا به شرایط نوع کالای تولیدی، موانع و موارد بازدارنده و دستاندازها برداشته شود تا تولید با قوت به کار خود ادامه دهد.
وی اضافه کرد: قبل از جنگ شرایط تولید به خاطر قرار گرفتن در ناترازیهای انرژی، آب و مواد اولیه شرایط مطلوبی نداشت، اما در شرایط جنگی ثابت کرد که میتواند پشت مردم و دولت بایستد و به کار خود ادامه دهد.
نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: اکنون در شرایط پسا جنگ قرار داریم و بازار در وضعیت معلق و بلاتکلیفی است؛ باید در این شرایط بحرانی به کمک تولید رفت و فرایندها را تسهیل کرد.
دولت از بخش خصوصی حمایت کند
رئیس انجمن سنگ آهن ایران، با تاکید بر تسهیل گری دولت و حمایت از بخش خصوصی گفت: در شرایط قبل از جنگ، قوانین و سخت گیریهای زیادی در حوزه سازمانهای تامین اجتماعی و مالیاتی بود اگر در این شرایط بازار بخواهیم این سختگیریها را ادامه بدهیم، امروز تبدیل به دست اندازهای شکننده برای تولید خواهد شد.
اکبریان عنوان کرد: باید تمهیدات لازم اندیشیده شود تا در کنار حمایت از بخش خصوصی، سیستم درآمدی دولت از محل مالیات نیز به هم نریزد.
وی با بیان اینکه باید تمام محدودیتها در همه بخشهای اقتصادی و اجتماعی در زمان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تهیه شود گفت: نیاز به آسیب شناسی و اولویت سنجی در این حوزه هستیم از این رو باید به صنایعی که در چرخه اولیه تولید هستند، اولویت داده شود تا سایر صنایع وابسته نیز متوقف نشوند.
نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اضافه کرد: در بخش معدن نیز باید به زنجیره تامین و واردات مواد اولیه توجه شود و با تسهیل گری در این زمینه، تاب آوری بخش تولید و صنعت افزایش یاد و کمترین ضرر به بخش تولید و معیشت مردم برسد.
تفویض اختیار به مدیران میانی و کاهش فرایندهای اداری
وی همراهی و تدوین نقشه راه را یکی از مهمترین راهکارها در دوره پسا جنگ تحمیلی عنوان کرد و گفت: مدیران کلان کشور اکنون به خاطر بالا رفتن اولویت ها، بخشی از وظایف خود را به مدیران میانی و روسای کمیتهها تفویض اختیار کنند.
اکبریان ابراز کرد: تفویض اختیار منجر به خارج شدن از بروکراسی و دیوان سالاری میشود و کار را با هماهنگی بخش خصوصی و دولتی تسهیل میکند.
وی به نقش تسهیل گری دستگاهها در دوره جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از حوزهها اقدامات تسهیل گری خوبی صورت گرفت که این روند باید ادامه پیدا کند و فرایندهای اداری از طریق وزارتخانه تسهیل شود، ما باید قبول کنیم که در شرایط عادی نیستیم و انتظار اینکه همه چیز در حد ایده باشد، وجود ندارد.
منبع: ایرنا