تفرش، خواستگاه و قطب تعزیه ایران
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، گفت: هنر تعزیه راز دیرباز در شهرستان تفرش سینه به سینه انتقال یافته و امروز در ترویج و گسترش فرهنگ عاشورایی، ایثار و شهادت، ترویج شعائر دینی و غیره نقش مهمی ایفا می کند.

علی ایزدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به هنر تعزیه و تعزیهخوانی گفت: تعزیه، به عنوان یک هنر نمایشی مذهبی، نه تنها در ایران بلکه در میان جوامع شیعی در سراسر جهان ریشه دوانده است.
این هنر، که در آن وقایع کربلا به صورت نمادین بازسازی میشوند، نقش مهمی در حفظ و انتقال فرهنگ عاشورا ایفا میکند.
وی افزود: استان مرکزی و شهرستان تفرش خواستگاه و قطب تعزیه در ایران به شمار میرود، پیشکسوتان هنر تعزیه سرمایههای معنوی و گنجهای ارزشمند استان مرکزی به خصوص شهر پرافتخار تفرش هستند که همواره در هویت بخشی جامعه تاثیرگذار بوده و خواهند بود.
ایزدی تصریح کرد: از دیر باز هنر تعزیه در شهرستان تفرش سینه به سینه انتقال یافته و امروز در ترویج و گسترش فرهنگ عاشورایی، ایثار و شهادت ، ترویج شعائر دینی و غیره نقش مهمی ایفا می کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از برنامه ریزی به منظور اعتلای بیشتر هنر مذهبی تعزیه خبر داد و اظهار کرد: از جمله برنامهها و اهداف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، با توجه به توانمندیها و وجود زیرساختهای لازم در هر منطقه ، انجام رویدادها و جشنوارههای ملی در سطح هر شهرستان خواهد بود که به دلیل وجود قدیمیترین نسخ و قدمت طولانی هنر فاخر تعزیه در شهرستان تفرش، برنامه ریزی در خصوص برگزاری سوگواره ملی تعزیه در این شهرستان، در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: جوانان مستعد بسیاری در شهرستان تفرش به هنر اصیل تعزیه علاقمند میباشند بنابراین به جهت حفظ و ساماندهی این بخش از هنر آیینی ، مذهبی تلاش خواهیم کرد.
ایزدی خاطرنشان کرد: تکیههای ششناو، زاغرم،خلچان، میان ده و غیره از جمله ظرفیتهای شهرستان تفرش در برگزاری تعزیههای مختلف به شمار میروند که هرساله میزبان عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) میباشند.
انتهای پیام/711/