زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه میآورد
دانشمندان دریافتهاند که مصرف بیش از حد لبنیات ممکن است باعث ایجاد اختلال در خواب و کابوس شبانه شود؛ زیرا نفخ یا درد معده در طول شب بر خوابهای افراد تأثیر میگذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است:
بر اساس باورهای عامیانه آنچه میخوریم، بر کیفیت خواب ما تأثیر میگذارد، اما شواهد بسیار کمی برای اثبات یا رد این موضوع وجود دارد؛ به همین دلیل پژوهشگران برای بررسی این موضوع از هزار و ۸۲ دانشجوی دانشگاه مکایوان در کانادا درباره کیفیت خواب و عادات غذاییشان و ارتباط میان این دو، سؤالهایی پرسیدند و دریافتند ارتباطی قوی بین کابوسدیدن و عدم تحمل لاکتوز وجود دارد و احتمال دادند دلیلش این است که نفخ یا درد معده در طول شب بر خوابهای افراد تأثیر میگذارد.
عدم تحمل لاکتوز به وضعیتی گفته میشود که در آن، بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود در شیر و محصولات لبنی) نیست.
آنها دریافتند که عدم تحمل لاکتوز با علائم گوارشی، کابوس و کیفیت پایین خواب مرتبط است.
این احتمال وجود دارد که مصرف لبنیات باعث اختلال در دستگاه گوارش شود و ناراحتی ناشی از آن، بر خوابهایی که افراد میبینند و کیفیت استراحت آنها تأثیر بگذارد.
تور نیلسن (Tore Nielsen)، از پژوهشگران دانشگاه مونترال در کانادا و نویسنده اصلی مقاله این پژوهش گفت: شدت کابوس افراد با عدم تحمل لاکتوز و سایر آلرژیهای غذایی کاملاً مرتبط است.
وی افزود: براساس این یافتههای جدید، تغییر عادات غذایی ممکن است کابوسهای افرادی را که به برخی حساسیتهای غذایی مبتلا هستند، کاهش دهد.
این یافتهها همچنین این موضوع را روشن میکنند که چرا مردم اغلب مصرف لبنیات را عامل دیدن خوابهای بد میدانند.
این پژوهشگر توضیح داد: کابوسهای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و از علائم شدید گوارشی رنج میبرند و خوابشان مختل شده، بدتر است؛ این منطقی است، زیرا میدانیم که احساسات بدنی میتوانند بر خوابدیدن تأثیر بگذارند.
وی یادآور شد: کابوسها میتوانند بسیار مخرب باشند، بهویژه اگر اغلب اتفاق بیفتند؛ زیرا معمولاً افراد را در حالت نارضایتی از خواب بیدار میکنند، همچنین ممکن است باعث شود افراد از خوابیدن اجتناب کنند که هر دوی این علامتها میتوانند خواب آرام را از افراد بگیرند.