ساماندهی معتادین متجاهر در 11 مرکز «یاورشهر»
در حال حاضر 11 مرکز یاورشهر در شهر تهران، معتادین متجاهر را جذب می کنند تا با طی کردن 9 مرحله زمینه بازگشت آنها به خانواده و جامعه فراهم شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در آغاز فعالیت این دوره مدیریت شهری، 25 هزار معتاد متجاهر در شهر تهران حضور داشتند و رسیدگی به این وضعیت به یک ضرورت تبدیل شده بود.
به همین منظور، قرارگاه اجتماعی با ابتکار رئیسجمهور شهید، آیتالله رئیسی، تأسیس شد و مسئولیت رسیدگی به مسائل اجتماعی در تهران به عهده زاکانی، شهردار تهران، گذاشته شد.
در همین راستا شهرداری تهران تلاش کرد رویکرد جدیدی در حوزه آسیب های اجتماعی به کارگیرد و بر این اساس مراکز یاورشهر ایجاد شد که در آن، معتادان 9 مرحله را برای بازگشت به خانواده و جامعه طی میکنند که شامل سمزدایی، بازیابی هویت، سلامت جسمانی، معنویتافزایی، مهارتآموزی، حرفه آموزی تخصصی، اشتغال درآمدزا، حمایت از خانواده و صیانت پس از خروج است.
در کنار سپری کردن درمان معتادن متجاهر در مراکز یاورشهر، برگزاری دورههای مهارتآموزی جزء اولویتها به شمار میرود؛ تمامی مددجویان باید شرایطی داشته باشند که پس از بهبود کامل بتوانند به بازار کار ورود پیدا کنند و این سیاست کلی زاکانی شهردار تهران پیرامون ساماندهی آسیبهای اجتماعی است تا این مددجویان به دلیل بیکاری دوباره به چرخه آسیب بازنگردند.
30 گشت فوریت های اجتماعی حامی شهر در خیابان ها و معابر مناطق 22 گانه در حال تردد هستند تا نسبت به ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی از جمله معتادین متجاهر اعم از زخم باز، عفونی، اعصاب و روان، بالای 65 سال، زیر 25 سال و ...
اقدام و آنها را به مراکز یاورشهر منتقل کنند.
در حال حاضر 11 مرکز تربیتی، آموزشی و درمانی یاورشهر با ظرفیت پذیرش 7850 مددجو، در حال فعالیت است که در این بین 4 مرکز ویژه به بانوان اختصاص دارد و همچنین یاورشهر 12 نیز در حال احداث است و احتمالا تا پایان سال 1404 به بهره برداری خواهد رسید.
شماره تلفن 55012345 و سامانه 137 شهرداری تهران به منظور ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی در اختیار شهروندان قرار دارد تا در صورت مشاهده معتادین متجاهر و یا افراد بی خانمان، مراتب را اطلاع رسانی کنند و گشت های فوریت های اجتماعی حامی شهر نیز نسبت به انتقال این افراد به مراکز تحت پوشش سازمان اقدام خواهند کرد.
انتهای پیام/