گروسی به مردم ایران خیانت کرد/ آمریکا بر سر چه موضوعی قصد مذاکره دارد؟
عضو کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی رئیس جمهور آمریکا مدعی است که تمام تاسیسات هسته ای ما را نابود کرده اند، پس دیگر دلیلی ندارد که به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای ادامه دهیم و مذاکره کنیم.

علی آذری، نماینده مردم فاروج در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون حقوقی مجلس، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، با اشاره به جنگ تحمیلی 12 روزه اخیر که از سوی آنچه «قدرتهای بزرگ» خواند، علیه ایران صورت گرفت، اظهار داشت: این جنگ به بهانه موضوع هستهای تحمیل شد، هرچند من معتقدم این تنها بهانهای است و آنها با کلیت قدرت کشور عزیزمان ایران کار دارند؛ از موضوع هوا و فضا و ماهوارهها گرفته تا علوم جدید در حوزه لیزر.
هدف اصلی آنها این است که بتوانند کشوری قدرتمند مانند ایران را چند تکه کنند.
نقض فاحش منشور ملل متحد و جایگاه حقوق بینالملل
آذری با تأکید بر ابعاد حقوقی این تجاوز، تصریح کرد: حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشور مقتدر ایران، حاوی پیغامی به دنیا بود که ما بالاتر از قوانین بینالمللی هستیم.
این جنگ، جنگی علیه منشور سازمان ملل متحد و نقض فاحش آن بود؛ به ویژه استفاده از زور بدون تأیید شورای امنیت که ممنوع و مردود است.
این قاضی دیوان عالی کشور، خطاب به قضات دیوان عالی سایر کشورها گفت: رفتار نسبت به کشوری که عضو NPT و از اولین کشورهای پیوسته به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای بوده است، تجاوزکارانه و ائتلاف قدرتها این پیام را به حقوق بینالملل داده که جایگاه و قدرتی ندارد.
منشور ملل متحد به کتاب قانونی در دست قدرتهای بزرگ تبدیل شده که هر طور دوست دارند برای قلدری و سایر کشورها تفسیر کنند.
همچنین دادگاه بینالمللی کیفری و اساسنامه رم ثابت کرد که تنها به درد تدریس میخورند و کنوانسیون ژنو یا NPT نیز به بهانهای برای محدود کردن کشورهای غیربرخوردار تبدیل شده است.
رفتار دوپهلو آژانس و ضرورت بازنگری در همکاریها
عضو کمیسیون حقوقی مجلس در ادامه به رفتار آژانس بینالمللی انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: ایران با داشتن سه یا چهار تاسیسات هستهای نظیر فردو و نطنز، بیشترین بازرسی را اجازه داده است.
این در حالی است که کشوری مانند ژاپن با حدود 53 نیروگاه هستهای چنین وضعیتی ندارد.
متأسفانه آژانس در گزارشهای خود پس از بازدید از تاسیسات ما، از الفاظ دوپهلو استفاده کرده و این حکایت از بیاحترامی آنها به NPT و قواعد صلحآمیز آن دارد.
وی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس را مقصر اصلی وضعیت موجود دانست و بیان کرد: ایشان با چشم طمع به ارتقاء خود در سازمان ملل، مرتکب خیانت شده است.
آذری با اشاره به اقدامات مجلس شورای اسلامی، افزود: مجلس چند موضوع را مورد بررسی قرار داد که امروز نیز بحث توقف همکاری با آژانس به تصویب رسید و شورای نگهبان نیز آن را تأیید کرد.
تا زمانی که تضمینهای عینی از رفتار حرفهای سازمانهای بینالمللی نداشته باشیم، دلیلی به همکاری با آژانس نداریم.
آنها میدانند که ما بیش از 200 سال است به هیچ کشوری حمله نکردهایم و فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر عدم دنبال بمب هستهای و اصرار بر انرژی صلحآمیز هستهای را داریم، اما متأسفانه آژانس به اینها هیچ توجهی نکرده است.
قانون اقدام راهبردی مجلس و ضرورت بازنگری در سیاست خارجی
نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس شورای اسلامی، قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم را بسیار ارزشمند خواند و اظهار داشت: پس از خروج آمریکا از برجام و عدم تعهد اروپا، ما کاهش تعهدات دادیم که این یکی از کارهای ارزشمند بود.
اگر به گذشته بازرسیها برگردیم، حدود 22 سال همکاری خوبی با آژانس داشتیم، اما متأسفانه علیرغم تمام بازدیدها، باز هم شاهد هستیم که برخی کشورهای قلدر خود را بالاتر از قوانین بینالمللی میدانند و مرتکب نقض فاحش منشور سازمان ملل متحد میشوند.
وی در پایان خطاب به وزارت امور خارجه و دولت تأکید کرد: اگر قرار است گفتوگویی انجام شود، باید به سابقه برگشت.
سیاست جهانی و این قدرتها به کشور عزیزمان به عنوان یک کشور متخاصم نگاه میکنند.
چه در دادگاه لاهه و چه در دیوان بینالمللی کیفری، میبینیم که احکام قابل توجهی نسبت به کشور عزیزمان صادر نشده است.
وقتی رئیسجمهور آمریکا مدعی است که تمام تاسیسات هستهای ما را نابود کردهاند، پس دیگر دلیلی ندارد که به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای ادامه دهیم؛ معاهدهای که از سال 1986 ایران جزو اولین کشورهای پیوسته به آن بوده است.
انتهای پیام/311