سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واکنش ها به به رسمیت شناختن طالبان توسط روسیه؛ دموکراسی در تزلزل

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | جمعه، 13 تیر 1404 - 14:40
به‌رسمیت‌شناختن طالبان توسط روسیه با واکنش‌های شدیداً متفاوتی روبه‌رو شده است. درحالی که مقام‌های طالبان این اقدام را «آغاز مرحله‌ای جدید در دیپلماسی افغانستان» می‌دانند، مخالفان و فعالان حقوق بشر آن را نقض اصول دموکراسی می‌خوانند.
طالبان،افغانستان،روسيه،شناسايي،اقدام،حقوق،جلالي،خواند،حكومت، ...

باشگاه خبرنگاران جوان- به رسمیت‌شناختن طالبان توسط روسیه با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شده است.
درحالی که طالبان و حامیانشان آن را یک پیروزی دیپلماتیک می‌دانند، مخالفان و فعالان حقوق بشر آن را نقض اصول دموکراسی و حقوق زنان می‌خوانند.
برخی نیز معتقدند این تصمیم می‌تواند هم فرصت باشد (در صورت تغییر طالبان) و هم تهدید (در صورت تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه).
مقامات طالبان؛ مرحله ای جدید در دیپلماسی افغانستان ایجاد شده است
ذاکر جلالی مقام وزارت خارجه طالبان شناسایی طالبان توسط روسیه را آغاز مرحله‌ای جدید در دیپلماسی افغانستان دانست.
جلالی گفت طالبان از طریق اعزام دیپلمات‌ها به کشورهای مختلف در حال اعتمادسازی است.
وی تأکید کرد که شناسایی طالبان بیشتر از مسیر دوجانبه (و نه چندجانبه) پیش می‌رود.
جلالی همچنین روسیه را یک شریک مهم منطقه‌ای و جهانی خواند و گفت درهای تعامل با غرب نیز باز است.
انس حقانی، عضو ارشد شبکه حقانی، با اشاره به شناسایی حکومت طالبان توسط روسیه گفت که سیاست فشار و فاصله بی‌نتیجه است و تنها گفت‌وگو و تعامل می‌تواند مسائل را حل کند.
او مدعی شد طالبان از بطن ملت برخاسته و در دو مرحله مردم را «از شر قوماندان‌سالاری نجات داده» و استقلال کشور را بازگردانده است.
سهیل شاهین سفیر طالبان در قطر اظهار داشت که به دنبال به رسمیت شناخته شدن طالبان توسط روسیه، احتمال دارد کشورهای دیگر نیز در هفته‌ها یا ماه‌های آینده همین اقدام را انجام دهند.
انعام‌الله سمنگانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در قندهار، اقدام روسیه را انتخاب راه اصولی و دیپلماتیک خواند و گفت این نتیجه «سیاست سازنده» خارجی طالبان است.
مخالفان و مقامات پیشین افغانستان ؛ این اقدام نقض دموکراسی و خلاف اراده مردم افغانستان است
سپنتا،وزیر خارجه سابق افغانستان این اقدام روسیه را «تاسف‌بار» خواند و هشدار داد که ممکن است کشورهای دیگر نیز از این اقدام پیروی کنند.
سپنتا گفت در صورت نبود مقاومت گسترده، جامعه جهانی طالبان را به رسمیت خواهد شناخت.
علی میثم نظری،مسئول کمیته خارجی جبهه مقاومت ملی در این باره طالبان را فاقد مشروعیت داخلی دانست و گفت هیچ کشوری نمی‌تواند جایگزین اراده مردم افغانستان شود.
شهرزاد اکبر،رئیس پیشین کمیسیون حقوق بشر روسیه را به نادیده گرفتن جنایات طالبان علیه بشریت و حقوق زنان متهم کرد.
نصیراحمد فایق،نماینده سابق افغانستان در سازمان ملل در واکنش به این تصمیم روسیه گفت شناسایی طالبان تأثیر مثبتی بر وضعیت مردم افغانستان نخواهد داشت و پیامدهای منفی بلندمدتی دارد.
جبهه نجات ملی افغانستان در بیانیه ای اعلام کرد رویکرد حمایت از حکومت های بدون پشتوانه مردمی مانند نجیب، تره کی و کارمل دوام نمی آورد و جامعه جهانی باید در کنار مردم افغانستان بایستد.
برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی این تصمیم را مثبت ارزیابی کردند، چون ممکن است به بهبود وضعیت مردم عادی بینجامد.
برخی دیگر هشدار دادند که شناسایی طالبان بدون تغییر در سیاست‌هایشان، تنها عمر حکومت آن‌ها را کمی طولانی‌تر می‌کند، اما بقای آن‌ها را تضمین نمی‌کند.