روایتی از سفر اربعین و منش شهید علی شادمانی
هم رزم دیرین سپهبد شهید علی شادمانی، ناگفته هایی از سفر اربعین شهید، زندگی پربار و منش والای او را بازگو کرد.

علیاصغر حاجیبابایی، همرزم دیرین سپهبد شهید علی شادمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، در ابتدای سخنانش به سفر اربعین سال گذشته با شهید شادمانی اشاره کرد و گفت: سال گذشته با وجود مشغلههای فراوان، ایشان با من تماس گرفتند و خواستند که برای سفر اربعین هماهنگی کنم.
با توجه به جایگاه مهم ایشان که حتی نیاز به مجوز قرارگاه و تأیید مقام معظم رهبری داشت، این درخواست نشان از علاقه وافر ایشان به این سفر بود.
وی در ادامه به استقبال باشکوه از شهید شادمانی در فرودگاه اشاره کرد: هنگام عزیمت، حدود 15 سردار برای بدرقه ایشان به فرودگاه آمده بودند، که این خود گواه جایگاه رفیع قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا در کشور است.
لازم به ذکر است که شهید شادمانی در آن زمان، معاون هماهنگکننده سردار سرلشکر و سپهبد رشید (غلامعلی رشید)، فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا، بودند.
ابتلا به کرونا در اربعین و همت شهید در شبزندهداری
همرزم شهید شادمانی در ادامه روایت سفر اربعین، به ابتلای شهید شادمانی به کرونا در جریان پیادهروی اشاره کرد و گفت: ما به قدری پیاده رفتیم و عرق کردیم که ایشان به کرونا مبتلا شدند.
حاجیبابایی افزود: با این حال، شهید شادمانی حتی در اوج بیماری نیز از روحیه جهادی و معنوی خود دست نکشید.
وی با تأکید بر این نکته گفت: با وجود حال نامساعد ناشی از کرونا، ایشان پس از بازگشت از حرم در نیمههای شب، از حدود ساعت 3 صبح، چفیه ولایت بر دوش میانداختند و مشغول نماز شب میشدند.
همرزم شهید شادمانی که از دوستان نزدیک شهید بود، از ایشان میخواست حداقل در آن وضعیت کمی استراحت کنند، اما شهید شادمانی در پاسخ میگفتند: «من دیگر وقت پیدا نمیکنم که این نمازها را بخوانم.»
شهید شادمانی همچنین به صورت خصوصی به حاجیبابایی گفته بود که به جای 40 نفر، برای 72 نفر دعا میکند؛ از جمله دوستان، شهدا و به ویژه برادر حاجیبابایی که شهید شادمانی خود او را به جبهه فرستاده بود.
او تأکید داشت که همیشه برای حاجیبابایی نیز دعا میکند، چرا که همدل و همراه بودهاند.
این بخش از سخنان، عمق معرفت و اخلاص شهید شادمانی را به تصویر میکشد.
ایثار و از خودگذشتگی در رسیدگی به حال بیمار
همرزم شهید شادمانی بیان کرد: در جریان پیادهروی اربعین، شهید شادمانی متوجه ناراحتی و پریشانی صاحبخانهای که میزبان آنها بود، شد.
پس از جویا شدن علت، مشخص شد که فرزند جوان این خانواده به بیماری کلیوی و کبدی لاعلاجی دچار است و پزشکان از او قطع امید کردهاند.
حاجیبابایی افزود: شهید شادمانی، با وجود بیماری کرونا که خود در آن سفر به آن مبتلا شده بود، بلافاصله وارد عمل شد.
او که مسئولیت معاونت هماهنگکننده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا را بر عهده داشت، با وجود مشغلههای فراوان، تمام هزینههای درمان این جوان را تقبل کرد و هماهنگیهای لازم را برای انتقال او به ایران فراهم آورد.
وی عنوان کرد: شهید شادمانی دو پزشک متخصص را از سرداران سپاه، مسئول رسیدگی به وضعیت این جوان کرد و تأکید داشت که باید به پاس خدمات و میزبانی این خانواده، نهایت تلاش برای درمان فرزندشان صورت گیرد.
همرزم شهید تأکید کرد: متأسفانه، تلاشها برای یافتن کبد مناسب در ایران بینتیجه ماند.
با این حال، شهید شادمانی ناامید نشد و دستور داد تا بیمار به کربلا بازگردانده شود.
حاجیبابایی با تأکید بر اینکه این جوان بیمار پس از زیارت حرم حضرت ابوالفضل (ع) به طرز معجزهآسایی شفا یافت، گفت: شهید شادمانی در تمام این مدت، از افشای هویت و جایگاه خود خودداری میکرد و حتی به نزدیکانش نیز تأکید کرده بود که این اقدام صرفاً در راستای خدمت به زائران ابیعبدالله (ع) است.
وی این ماجرا، نمادی را نمادی از منش والا، ایثار و روحیه خدمتگزاری بیمنت شهید شادمانی دانست که در اوج بیماری و مشغله، دست یاری به سوی نیازمندی دراز کرد.
بازگشت اضطراری شهید شادمانی به تهران و اجرای آخرین مأموریت
همرزم شهید شادمانی مطرح کرد: تنها یک روز پیش از پرواز بازگشت از نجف، سپهبد رشید (غلامعلی رشید)، طی تماسی فوری با شهید شادمانی، از او خواست تا بیدرنگ به تهران بازگردد.
دلیل این فراخوان اضطراری، برگزاری جلسهای بسیار مهم با حضور تمامی فرماندهان ارشد نیروهای زمینی، هوایی، دریایی، ارتش، نیروی انتظامی و نیروی قدس عنوان شد.
حاجیبابایی افزود: سپهبد رشید تأکید کرده بود که حضور شهید شادمانی در این جلسه از اهمیت بالایی برخوردار است و عدم حضور او میتواند به روند کار لطمه بزند.
وی عنوان کرد: با وجود اینکه شهید شادمانی در آن زمان به بیماری کرونا مبتلا بود و وضعیت جسمانی مناسبی نداشت، بدون هیچ درنگی دستور را اطاعت کرد و یک روز زودتر از سایرین به تهران بازگشت.
همرزم شهید شادمانی اعلام کرد: سردار شادمانی ساعت 8 صبح پرواز کرد و تا ساعت 11 همان روز در جلسهای مهم با سران نیروهای نظامی کشور شرکت کرد.
حاجیبابایی با اشاره به اینکه شهید شادمانی بعدها در مورد این مأموریت اضطراری ابراز کرده بود که خدارا شاکر است که با وجود بیماری مأموریت را دنبال کرده است، گفت: این روایت، بار دیگر بر روحیه فداکاری، نظم و تعهد بینظیر سپهبد شهید علی شادمانی در راه خدمت به کشور تأکید میکند.
انتهای پیام