خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چرا ایران نه جنگ تحمیلی را می‌پذیرد و نه صلح تحمیلی را؟ - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 12 تیر 1404 - 12:58
کارشناس سیاسی و تاریخی گفت: «نه به جنگ تحمیلی» و «نه به صلح تحمیلی» به منظور «نه به تن دادن به خواسته های دشمن با ابزار جنگ» است.
جنگ،تحميلي،صلح،تحميل،سياسي،جغرافياي،خروجي،جغرافيايي،دشمن،منا ...

سید حامد نسابه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم از شیراز، با بیان اینکه جغرافیا علم و ابزار اجرای عدالت در جهان است به شرطی که اصول آن رعایت شود، اظهارداشت: اگر امروز در جهان و در پهنه‌های مختلف جغرافیایی از غزه تا ایران و سایر نقاط جهان شاهد ناپایداری‌ها، بی‌عدالتی‌ها و ظلم‌ها هستیم که خروجی آنها در قالب جنگ‌ها و صلح‌های تحمیلی مشاهده می‌کنیم، مهمترین دلیلش عدم پایبندی از نوع بشر به اصول جغرافیایی است.
وی با اشاره به سه گرایش جغرافیای سیاسی، ژئوپلیتیک و جغرافیای تاریخی و ارتباط آنها با اتفاقات اخیر در جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد: جنگ تحمیلی و صلح تحمیلی از مصادیق ناپایداری در بعد جغرافیا محسوب می‌شوند که می‌تواند جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک را در سطح منطقه‌ای و جهانی به خطر بیندازند و آنها را به سمت و سوی بحرا‌ن‌ها و تنش‌ها پیش ببرند.
کارشناس سیاسی و تاریخی همچنین با اشاره به منویات رهبری مبنی بر اینکه «ما نه زیر بار جنگ تحمیلی می‌رویم و نه صلح تحمیلی» و انطباق این موضوع از دید جغرافیایی، تصریح کرد: تحمیل صلح چیزی شبیه تحمیل جنگ است و گاهی از سر ضعف و استیصال می‌تواند اجرایی شود.معمولا برای کشور‌ها نه جنگی موضوعیت دارد و نه صلح، بلکه خروجی برایشان موضوعیت دارد.برای ما هم که نه جنگ طلب هستیم و نه چیزی که صلح را به ما تحمیل کنند، می‌پذیریم، به دنبال خروجی هستیم.
این کارشناس سیاسی و تاریخی ادامه داد: چه در جنگ، چه در صلح و چه در مذاکره باید خروجی‌ها به صورتی باشد که منافع ما تامین شود و اگر غیر از این باشد به دردمان نمی‌خورد، کما اینکه دشمن هم هدفش این است که با همین رویه بازی کند و گاهی با جنگ، گاهی صلح و گاهی با ترکیبی از هر دو، کاری کند که ما زانو بزنیم و منافع خود را نادیده بگیریم و منافع آنها تامین شود.
نسابه با بیان این موضوع که از سال 59 کشور ما در حال نبرد قرار داشته؛ جنگ تحمیلی، تحریم، ترور دانشمندان هسته‌ای، فرماندهان نظامی و …را مصداق این مدعا دانست و گفت: وقتی رهبری فرمودند که «نه جنگ تحمیلی» و «نه صلح تحمیلی»، بدین معناست که ما تا آخر ایستاده‌ایم و بر سر حقوق مسلم خود کوتاه نمی‌آییم.
وی با تاکید بر این مطلب که «نه به جنگ تحمیلی»، نه به خواسته‌هایی است که دشمن می‌خواهد با جنگ بر ما تحمیل کند و امتیازاتی که می‌خواهد به واسطه این جنگ از ما بگیرد، گفت: در واقع به زیاده خواهی دشمن نه گفته می‌شود وگرنه ما هم اهل جنگیم و تا زمانی که رهبری بگویند ادامه می‌دهیم و ملت بزرگ ایران نشان داده که در طول تاریخ حمله‌های بزرگتر از این جنگ را دفع کرده است و لذا «نه به جنگ تحمیلی» و «نه به صلح تحمیلی» به منظور «نه به تن دادن به خواسته‌های دشمن با ابزار جنگ» است.
انتهای پیام/424./.