خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

51 اکیپ بر ذبح دام‌های نذری در گیلان نظارت می‌کنند - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 12 تیر 1404 - 12:35
معاون سلامت دامپزشکی گیلان از فعالیت 60 نیروی متخصص در قالب 51 اکیپ ثابت و سیار در سطح استان خبر داد و گفت که این اکیپ ها وظیفه نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی دام های نذری را بر عهده دارند.
دام،ذبح،دامپزشكي،بهداشتي،شهروندان،نذري،شرعي،گيلان،گوشت،سلامت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سعید جوان، معاون سلامت دامپزشکی گیلان امروز در جمع اصحاب رسانه در خصوص ذبح دام در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی هشدار داد و اظهار کرد: با توجه به سنت ذبح دام توسط هیئات عزاداری و برخی شهروندان در این ایام، ضروری است عزاداران از کشتار دام در معابر عمومی خودداری کنند.
وی با اشاره به خطرات بهداشتی ناشی از ذبح دام خارج از کشتارگاه افزود: این اقدام می‌تواند خطر انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را افزایش داده و تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی جامعه باشد، کشتارگاه‌های صنعتی دام استان با تمهیدات ویژه از ساعت 6 صبح تا 14 آماده پذیرش دام‌های نذری و قربانی شهروندان هستند.
معاون سلامت دامپزشکی گیلان با اشاره به پیش‌بینی اکیپ‌های نظارتی در این ایام بیان کرد: 60 نیروی متخصص شامل دامپزشکان، بازرسان بهداشتی گوشت و ناظران شرعی در قالب 51 اکیپ ثابت و سیار در سطح استان وظیفه نظارت بر ذبح بهداشتی و شرعی دام‌های نذری را بر عهده دارند.
جوان از شهروندان درخواست کرد که دام‌های نذری خود را به کشتارگاه‌های استان منتقل کنند تا ذبح آن‌ها تحت نظارت کامل بهداشتی و شرعی انجام شود و گوشت استحصالی برای مصرف نذورات به‌صورت سالم در اختیار عزاداران قرار گیرد.
وی با تأکید بر خطرات احتمالی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، به‌ویژه تب کریمه کنگو، بیان کرد: شهروندان و مسئولان هیئات مذهبی باید گوشت قربانی و آلایش خوراکی دام را پس از نگهداری به مدت 24 و 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال، برای طبخ غذا استفاده کنند.
معاون سلامت دامپزشکی گیلان از خیرین و شهروندان خواست فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، مراتب را از طریق سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره 1512 اطلاع دهند.
انتهای پیام/