تشخیص انگیزه سیاسی در نقش روسیه در انتخابات 2016 آمریکا
گزارش جدید سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا نشان داده که در ارزیابی ادعایی در خصوص دخالت مسکو در روند انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ، تخلفاتی شناسایی شده و این احتمال وجود دارد که این نتیجه گیری انگیزه های سیاسی داخلی داشته است.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) در تحلیل خود از کار اطلاعاتی صورت گرفته در خصوص ادعای دخالت روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ایالات متحده، تعدادی تخلف شناسایی کرده و این احتمال را رد نمیکند که ارزیابی درباره این موضوع میتواند انگیزه سیاسی داشته باشد.
گزارش مربوطه شب گذشته، چهارشنبه، در وبسایت سازمان سیا منتشر شد.
در این سند آمده است: «بررسی انجام شده توسط اداره تحلیل سیا، ناهنجاریهای رویهای متعددی در آمادهسازی گزارش مربوط به این موضوع، از جمله مهلت بسیار محدود برای این کار، اختلافات سختگیرانه بین ادارات و دخالت بیش از حد مقامات سیاسی را نشان داد.»
همانطور که مشخص شده، این امر منجر به انحراف از رویه استاندارد اطلاعاتی شده، در حالیکه تجزیه و تحلیل رویدادها باید «مستقل از ملاحظات سیاسی» باشد و «نباید برای تبلیغات مخاطب خاصی تحریف یا شکل داده شود» .
در این سند آمده است: «<…> این روند شتابزده، آسیبپذیریهایی ایجاد کرد و تعصبات بالقوهای را در طول تحقیقات آشکار ساخت.»
دیدگاه پسر ترامپ درباره گزارش اطلاعاتی مربوط به نقش روسیه در انتخابات 2016
در این رابطه، دونالد ترامپ جونیور، پسر رئیس جمهور آمریکا نیز معتقد است که مدیریت سابق سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) با ادعای اینکه روسیه ظاهراً سعی در دخالت در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا داشته، تلاش کرده تا به دونالد ترامپ در روند انتخابات آسیب برساند.
او بامداد امروز در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) نوشت: «عجیب است، حتی کارمندان باسابقه سیا اکنون اعتراف میکنند که جان برنان (مدیر سابق سیا) و نزدیکانش ارزیابی اطلاعاتی نادرستی را برای آسیب رساندن به اعتبار دونالد ترامپ با مزخرفات "دخالت روسیه، روسیه، روسیه" منتشر کردند.
سازمان سیا باید به افشای حقیقت ادامه دهد.»
در عین حال، جان راتکلیف، مدیر فعلی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در اظهار نظری درباره دادههای این گزارش به روزنامه "نیویورک پست" یادآور شد که تحقیقات در خصوص دخالت ادعایی کرملین در انتخاب ریاست جمهوری ایالات متحده در ابتدا توسط باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا آغاز شد.
او گفت: «این بررسی نشان داد که در 6 دسامبر 2016، شش هفته قبل از پایان ریاست جمهوریاش، باراک اوبام شخصاً دستور ارزیابی را داد که به این نتیجه رسیده بود که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، «به دنبال» کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات بود.»
راتکلیف تأکید کرد که این یک دستکاری سیاسی آشکار بود که همه متخصصان را ساکت کرده و کل روند بررسی نتیجه انتخابات را متوقف نمود.
انتهای پیام/