خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رونمایی از اثر هنری – آیینی «ریشه در باد» در بیرجند

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 11 تیر 1404 - 15:13
در مراسمی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و جمعی از هنرمندان در بیرجند اثر مفهومی «ریشه در باد» در خصوص رژیم جنایتکار صهیونیستی رونمایی شد.
ريشه،باد،درختي،محصور،روايتي،خالق،نسلي،سوره،مجسمه

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بلقیس افضلیان هنرمند خالق این اثر در آیین رونمایی از این اثر هنری افزود: این اثر برگرفته از آیه 26 سوره ابراهیم است و تصویری عمیق و نمادین از زندگی نسل‌هایی ارائه می‌کند که بی‌پشتوانه، بی‌ریشه و در تلاطم روزگار، همچون درختی بی‌قرار در باد به سر می‌برند.
وی درباره این اثر اظهار کرد: امروز نه برای توضیح یک شی بلکه برای روایت درکی تلخ اما صادق از زیستن بیقرار، بی پشتوانه و بی ریشه اینجا هستم.
اثر «ریشه در باد» پیش از آنکه نام یک مجسمه باشد، توصیفی است از نسل‌هایی که زیستنشان را باد جابه‌جا می‌کند.
این هنرمند خراسان جنوبی افزود: الهام این اثر از آیه‌ای در سوره ابراهیم است که می‌گوید: این مثل بیانگر سخنی ناپاک و بنیانی بی‌ثبات است، مانند درختی که از زمین کنده شده باشد.
در این مجسمه، درختی ایستاده دیده می‌شود که نه ریشه دارد، نه خاکی برای تغذیه و رشد، تنه‌ای تنها که شاخه‌هایش از چارچوب محصور بیرون زده‌اند، نه برای امید، بلکه شاید برای انکار قفس.
افضلیان با بیان اینکه «ریشه در باد» روایتی از زندگی‌هایی است که از بن جدا شده‌اند، یادآور شد: همچنین این اثر روایتی از زندگی‌هایی است که در هجوم تبعید، دروغ و تکرار، هویت و تکیه‌گاه خود را از دست داده‌اند، نسلی که در ظاهر سبز اما در باطن تهی و بی‌ثبات است.
وی تصریح کرد: این اثر تنها درباره یک درخت نیست، بلکه درباره هویت‌هایی است که بریده شده‌ و وادار به تظاهر به رشد شده‌اند، درباره نسلی که خاک خود را گم کرده یا محروم شده است.
مفهوم اثر این سوال را مطرح می‌کند که آیا می‌توان از ریشه برید و همچنان زیست؟
آیا می‌توان وجود داشت اگر قرار و تکیه‌گاهی نباشد؟
خالق اثر هنری «ریشه در باد» عنوان کرد: این اثر پرسشی است که میان نرده‌های محصور باقی می‌ماند و مخاطب را به تأمل و درک عمیق‌تر فرا می‌خواند.
انتهای پیام/250