خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عراقچی: غنی‌سازی افتخار ملی است و حتماً حفظ خواهد شد - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 11 تیر 1404 - 09:12
وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با سی بی اس با بیان اینکه ایران به خاطر غنی سازی جنگیده است و این افتخار و غرور ملی است، گفت: غنی سازی صلح آمیز حتماً حفظ خواهد شد و ما حتماً در جهت حفظ آن تلاش خواهیم کرد.
ايران،صنعت،فناوري،ارزيابي،خارجه،انرژي،تلاش،امور،وزير،فردو،عر ...

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه آمریکایی "سی‌بی‌اس" در خصوص میزان خسارت‌های واردشده به فردو گفت: هیچ‌کس اطلاع دقیقی ندارد که در زمان حاضر چه‌اتفاقی در فردو افتاده است، تاآن‌جایی که من می‌دانم میزان آسیب‌ها خیلی زیاد و خیلی جدی بوده است، با این حال سازمان انرژی اتمی ایران در حال بررسی و ارزیابی وضعیت است و نتیجه کار به دولت اعلام خواهد شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سؤال که آیا بازرسان ایرانی قادر به دسترسی به فردو بوده‌اند، گفت: این مورد را سازمان انرژی اتمی باید پاسخ دهد آنها در حال ارزیابی وضعیت هستند.
عراقچی در ادامه در پاسخ به این سؤال که ترامپ در چندین نوبت اعلام کرده است که تأسیسات هسته‌ای ایران در حملات آمریکا به‌قول وی محو شده‌اند، آیا چنین چیزی واقعیت دارد، اظهار داشت: ظاهر امر نشان می‌دهد که صدمات خیلی سنگین و خیلی جدی بوده است، من دوباره تکرار می‌کنم که اطلاعات دقیق ندارم، ولی ظاهراً فعلاً قابل استفاده نیستند تا بررسی بشود که چه‌میزان طول می‌کشد تا مجدداً راه‌اندازی بشوند یا اصلاً آیا می‌تواند راه‌اندازی بشود یا نه.
وی در واکنش به اظهارات مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سی‌بی‌سی درباره احتمال دوباره غنی‌سازی ایران ظرف چند ماه آینده گفت: ببینید، ارزیابی ایشان بر پایه فناوری و دانش غنی‌سازی در ایران هست، از این زاویه بله، من فکر می‌کنم درست است، چون صنعت غنی‌سازی ما یک صنعت بومی است و از خارج وارد نشده است که بشود از طریق بمباران از بین برد.
وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: انرژی هسته‌ای تبدیل به یک علم و فناوری در ایران شده است و روشن است که فناوری را به‌وسیله بمباران نمی‌توان از بین برد، بنابراین اگر اراده ما بر پیشرفت مجدد در صنعت باشد که هست، این اراده مسلم است که به‌سرعت می‌توان همه خرابی‌ها را ترمیم و همه صدماتی را که وارد شده است، جبران کرد و این به این دلیل نیست که تأسیسات دست نخورده است، نه، به این دلیل که فناوری دست نخورده است و تکنولوژی بین دانشمندان ما وجود دارد.
عراقچی درباره غنی‌سازی ایران در آینده گفت: ما در حال ارزیابی شرایط بعد از حمله و تهاجم رژیم اسرائیل و آمریکا هستیم، سیاست‌های ما در حال تدوین است، واقعیت این است که ما برای صنعت غنی‌سازی زحمت زیادی کشیدیم؛ هم دانشمندان ما خیلی زحمت کشیدند و تلاش کردند، هم مردم ما تحمل کردند، و به‌خاطر غنی‌سازی بیش از 20 سال تحت تحریم‌های بسیار سنگین قرار گرفتیم؛ ما را به شورای امنیت بردند، دانشمندان ما را ترور کردند، در صنایع و تأسیسات ما خرابکاری کردند ولی در همه این سال‌ها تلاش کردیم که برنامه غنی‌سازی ما همچنان صلح‌آمیز بماند و از محدوده صلح‌آمیز فراتر نرود و تلاش کردیم که ثابت کنیم به جامعه بین‌الملل و به همه کشورهایی که نگرانی دارند که این برنامه کاملاً صلح‌آمیز است، یک بار هم حتی وارد توافق شدیم و به یک توافقی رسیدیم که همه دنیا آن را به‌عنوان یک دستاورد دیپلماسی جشن گرفت، ولی متأسفانه آمریکا از آن خارج شد.
وی تصریح کرد: ما این سالها تحمل کردیم.
غنی‌سازی تبدیل به یک موضوع غرور و افتخار ملی برای ایرانیان شده است.
الآن که به‌خاطرش جنگیدیم، یعنی یک عامل بسیار مهم اضافه شده است و آن این‌که 12 روز جنگ سنگینی را ما به‌خاطر همین موضوع داشتیم، بنابراین این‌طور نیست که کسی بتواند این صنعت را کنار بگذارد، این یک افتخار و غرور ملی است، حتماً حفظ خواهد شد و ما حتماً در جهت حفظ آن تلاش خواهیم کرد، البته همچنان برنامه هسته‌ای ما صلح‌آمیز است و ما قصد حرکت به‌سمت سلاح‌های هسته‌ای را نداریم.
وزیر امور خارجه همچنین افزود: این سلاح‌ها بر اساس فتوای مقام معظم رهبری حرام است و هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی ما ندارد.
من امیدوار هستم که دنیا و غرب به‌خصوص، این نکته را درک و قبول کنند که مردم ایران این حق را دارند که از حقوق هسته‌ای خود برای مقاصد صلح‌آمیز بهره‌مند بشوند و از این حق خود کوتاه نمی‌آیند.
انتهای پیام/+