لرستان استانی بدون برنامه پایدار برای تأمین آب شرب/ نیاز 10 همتی برای آبرسانی به روستاها
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: لرستان تنها استانی است که فاقد برنامه ای مطمئن برای مدیریت تولید و تأمین پایدار آب شرب است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم درخرمآباد، نورالدین نوریزدان، امروز سهشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آبی استان با بیان اینکه لرستان تنها استانی است که فاقد برنامهای مطمئن برای مدیریت تولید و تأمین پایدار آب شرب است، اظهار کرد: این استان همچنان برای تأمین آب شهرها و روستاها به منابعی چون رودخانهها، چشمهها، چاهها و قنوات وابسته است.
وی افزود: در حال حاضر حدود 50 منبع تأمین آب برای مناطق شهری در سطح استان وجود دارد و از مجموع 43 شهر کشور که در فهرست شهرهای فوقبحرانی وزارت نیرو قرار دارند، شهرهای خرمآباد، بروجرد، کوهدشت، دورود، ازنا و الیگودرز نیز در این فهرست قرار گرفتهاند، سایر شهرهای لرستان نیز با تنش آبی جدی مواجهاند.
نوریزدان از آغاز عملیات آبرسانی به 141 روستا از محل اعتبارات ملی و استانی خبر داد و گفت: تاکنون با کمک خیران، آبرسانی به 101 روستا اجرایی شده و همچنین قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) با انعقاد قراردادی به ارزش 1.5 همت، پروژه آبرسانی به 164 روستای دیگر را در دست اجرا دارد.
وی میزان اعتبار مورد نیاز برای تأمین آب 617 روستا را بالغ بر 10 همت اعلام کرد و افزود: خیرین «آبیار» تاکنون 90 کیلومتر لوله و اتصالات مورد نیاز این پروژهها را تهیه کردهاند و طرح مربوط به آبرسانی به 101 روستا نیز تا پایان شهریور به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل آبفای لرستان با اشاره به بحران پیشرو در تأمین آب شهرها گفت: پیشبینی میشود نسبت به سال گذشته، با کاهش حدود 1500 لیتر بر ثانیهای آب شرب در سطح شهرهای استان مواجه شویم، بهگونهای که وضعیت بحرانی شهریور سال گذشته، امسال به ابتدای تیرماه رسیده است.
نوریزدان از تجهیز 21 حلقه چاه برای جبران این کمبود خبر داد و تصریح کرد: این چاهها تا اواسط مرداد وارد مدار بهرهبرداری در شهرهای دارای تنش آبی خواهند شد که در صورت همکاری شهرداریها و فرمانداریها، حدود 46 کیلومتر خط انتقال آب نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه برای افزایش تابآوری تأمین آب در مناطق بحرانی، ساخت 16 هزار متر مکعب مخزن در حال انجام است، افزود: شهرداریها موظف به صدور مجوز برای اصلاح شبکهها هستند، اما در برخی موارد، همچون شهرداری خرمآباد، شرایطی تعیین شده که اجرای آنها نیازمند پرداخت سالانه 10 همت از سوی آبفا به شهرداریهاست، که عملاً امکانپذیر نیست.
انتهای پیام/