خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 11 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برداشت آسوده محصولات کشاورزی در دل جنگ 12 روزه

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 19:53
استاندار اردبیل، گفت: کشاورزان همپای سایر اقشار در جنگ 12 روزه تحمیلی صهیونیسم جهانی در سنگر تولید و تأمین امنیت غذایی بودند تا با آرامش کامل، به تقویت ذخایر استراتژیک کشور کمک کنند.
اقتصادي،اردبيل،توسعه،استاندار،كشت،مجموعه،مغان،بنگاه،هكتار،مح ...

مسعود امامی یگانه، استاندار اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار کرد: کشاورزان به عنوان پیشرانان توسعه و خودکفایی کشور در ایام برداشت محصولات پاییزه در صحنه دفاع از این کشور آن هم در دل جنگ 12 روزه حاضر شده و با برداشت محصول و ذخیره‌سازی آن، خیال کشور را از بابت امنیت غذایی راحت کردند.
وی افزود: تمام واحدهای تولیدی و فرآوری استان در ایام جنگ تحمیلی با قدرت و صلابت مضاعف در سنگر دفاع اقتصادی کشور در کنار دفاع نظامی حاضر شده و لحظه‌ای از همت و غیرت خود در این سنگر نکاستند بلکه تلاش کردند تا کیفی ترین محصول را روانه بازار کنند.
استاندار اردبیل با قدردانی از این مجاهدت کشاورزان و زارعان در شمال استان اردبیل تصریح کرد: قطعا برای کشت تابستانی و پاییزه تدابیر لازم با هدف تأمین نهاده‌ها، کود، سموم و سایر نیازمندی‌ها انجام شده تا بدون دغدغه و نگرانی تولیدکنندگان با قدرت و صلابت در سنگر تولید حاضر شده و در این عرصه به وظایف خود عمل کنند.
امامی یگانه به توانمندی 2 مجموعه و بنگاه اقتصادی عظیم در مغان اشاره کرد و گفت: توسعه باغات یکی از رویکردهای اصلی است که در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته به طوری که توسعه باغ زیتون از 200 هکتار به 400 هکتار در کشت و صنعت مغان ارتقا یافته است.
وی حضور سرمایه‌‌گذاران به روش بی.او.تی را در این مجموعه بزرگ اقتصادی یادآور شد و خاطرنشان کرد: نه تنها کشت و صنعت به بخش خصوصی واگذار نمی‌شود بلکه در بخش‌های مختلف این مجموعه از ظرفیت سرمایه‌گذاران واقعی بهره می‌گیریم تا با توانمندسازی این بنگاه اقتصادی، به اشتغال و تولید بیشتر و مضاعف کمک کنیم.
استاندار اردبیل اضافه کرد: در کنار توسعه باغات با نهال‌های زیتون، بادام و پسته، تلاش بر این است تا فرآوری محصولات در کنار توسعه کارخانه لبنیات مورد توجه قرار گیرد تا با برند مغانه محصولات با کیفیت و استاندارد راهی بازار شوند.
امامی یگانه بیان کرد: با سرمایه‌گذاری 40 میلیارد تومان هفته دولت واحدهای فرآوری و بسته‌بندی رب گوجه و پوره سیب راه‌اندازی شده و تا آخر امسال نیز بخش آبزی‌پروری مجموعه کشت و صنعت راه‌اندازی خواهد شد.
وی در ادامه یادآور شد: در تأمین نقدینگی قطعا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد و به عنوان یک نقشه راه تحولی، بنگاه اقتصادی عظیم مغان در ماه‌های آینده دچار تحول خواهد شد.
استاندار اردبیل با رد شایعات منتشر شده مبنی بر واگذاری کشت و صنعت به بخش خصوصی اظهار کرد: در دولت چهاردهم از این مجموعه دولتی حمایتی می‌شود اما در کنار فعالیت گسترده این بنگاه اقتصادی، از ظرفیت و توان سرمایه‌گذاری و توسعه تکنولوژی‌ها و بهره‌گیری از تجربیات موفق سایر کشت و صنعت‌ها استفاده شده تا این مجموعه ارتقا یابد.
راه‌اندازی نیروگاه‌‌های خورشیدی در بنگاه‌های اقتصادی استان اردبیل
استاندار اردبیل در ادامه به ظرفیت عظیم تولیدی 2 بنگاه اقتصادی مغان و پارس اشاره کرد و گفت: آبیاری مدرن و تبدیل اراضی دیم به آبی از رویکردهای این بنگاه‌‌‌های اقتصادی است که قطعا با استفاده از روش‌‌های آبیاری مدرن، در کنار توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به انجام می‌رسد.
امامی یگانه افزود: با تفاهمنامه امضا شده با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر کشور، به ظرفیت 20 مگاوات نیروگاه در هر یک از بنگاه‌های اقتصادی مغان راه‌اندازی می‌شود تا خودتأمینی را مورد توجه قرار دهند.
وی ظرفیت یک‌هزار و 600 هکتاری توسعه شهرک گلخانه‌ای و تولید بذور را به عنوان یک اولویت اصلی یادآور شد و خاطرنشان کرد: 300 هکتار از شهرک‌های گلخانه‌ای در مغان راه‌اندازی شده و 300 هکتار نیز در مرحله افتتاح و راه‌اندازی قرار گرفته تا با ارزش افزوده بیشتر محصولات کشاورزی بسته‌بندی و صادر شود.
استاندار اردبیل اضافه کرد: در سفر وزیر جهاد کشاورزی به استان قرار شد امکان فروش و عرضه بذر تولید شده در کشت و صنعت پارس مهیا شود چرا که 75 درصد بذر ذرت کشور در این مجموعه تولید و با کیفیت بالا عرضه می‌شود.
امامی یگانه بیان کرد: امکان صادرات این محصولات استراتژیک مهیا شده و با توان بالا امکان تولید و عرضه آن به بازارهای جهانی فراهم شده است.
استاندار اردبیل یادآور شد: با هزینه‌کرد 500 میلیارد تومانی توسعه آبیاری مدرن در 400 هکتار از این بنگاه اقتصادی در حال انجام است و 100 هکتار توسعه گلخانه در کنار فرآوری محصولات تولیدی بذر نیز به انجام می‌رسد.
انتهای پیام/131