خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 11 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مزایای شگفت‌انگیز تزریق‌های لاغری

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 19:40
تزریق‌های لاغری به طور گسترده برای درمان چاقی و بهبود سلامت کلی استفاده می‌شوند.
كاهش،مطالعه،بهبود،محققان،بيمار،وزن،بيماران،ميگرن،مغز،درمان،چ ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی- تزریق‌های لاغری به طور گسترده برای درمان چاقی و بهبود سلامت کلی استفاده می‌شوند و در سال‌های اخیر به کانون توجه تعداد فزاینده‌ای از مطالعات بالینی تبدیل شده‌اند.
در حالی که این درمان‌ها در درجه اول با هدف کاهش وزن و بهبود پارامتر‌های متابولیک انجام می‌شوند، محققان در حال مطالعه اثرات بالقوه آنها در سایر حوزه‌های سلامت هستند تا تأثیر آنها بر بدن را بهتر درک کنند.
در این راستا، یک مطالعه پزشکی جدید نشان داده است که استفاده از داروی کاهش وزن ممکن است تعداد حملات میگرن را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
در این مطالعه، تیمی از محققان در ایتالیا، لیراگلوتاید، ماده مؤثر در درمان‌های کاهش وزن مانند ویکتوزا و ساکسندا، را به ۳۱ بیمار بزرگسال مبتلا به چاقی و میگرن‌های مکرر یا مزمن (عمدتاً زنان با میانگین سنی ۴۵ سال) تجویز کردند.
بیماران روزانه دوز لیراگلوتاید را از ۰.۶ میلی‌گرم شروع کردند که پس از یک هفته به ۱.۲ میلی‌گرم افزایش یافت.
از آنها خواسته شد که در صورت استفاده از دارو‌های معمول سردرد خود، به مصرف آنها ادامه دهند.
محققان برای اندازه‌گیری بهبود، به یادداشت‌های روزانه علائم ثبت‌شده توسط بیماران تکیه کردند.
پس از سه ماه استفاده از دارو، میانگین تعداد روز‌های میگرن در بین شرکت‌کنندگان از ۲۰ روز به ۱۱ روز در ماه کاهش یافت که تقریباً ۴۲ ٪ کاهش را نشان می‌دهد.
نتایج نشان داد:
۴۸ ٪ از بیماران بهبود یافتند و سردرد‌های آنها حداقل به نصف کاهش یافت.
هفت بیمار ۷۵ ٪ بهبود یافتند.
یک بیمار در طول دوره مطالعه هیچ سردردی را تجربه نکرد.
نمره ناتوانی میگرن (که توسط MIDAS اندازه‌گیری شده است) نیز از ۶۰ به ۲۹ امتیاز کاهش یافت که ۵۲ ٪ کاهش را نشان می‌دهد و نشان‌دهنده بهبود توانایی کار، مطالعه و انجام فعالیت‌های روزانه است.
سیزده بیمار (۴۲ ٪) عوارض جانبی خفیفی، به‌ویژه حالت تهوع و یبوست، را گزارش کردند، اما درمان را بدون وقفه ادامه دادند.
اگرچه بیماران مقدار کمی وزن کم کردند، محققان معتقدند که بهبود سردرد‌ها به دلیل کاهش وزن نیست، بلکه به دلیل تأثیر دارو بر فشار مایع مغزی نخاعی اطراف مغز و نخاع است.
به گفته دکتر سیمون براکا، متخصص مغز و اعصاب دانشگاه ناپل و سرپرست این مطالعه، افزایش اندک در این فشار مایع می‌تواند رگ‌ها و اعصاب مغز را فشرده کرده و باعث حملات میگرنی شود.
او خاطرنشان می‌کند که هدف قرار دادن این مکانیسم می‌تواند درمان میلیون‌ها بیمار را به طور اساسی متحول کند.
با وجود نتایج مثبت، محققان به محدودیت‌هایی در این مطالعه، مانند حجم نمونه کوچک و فقدان داده‌های کافی در مورد شاخص‌های دیابت، اشاره کردند که نیاز به تحقیقات بیشتر را ایجاب می‌کند.
این مطالعه در مجله Headache منتشر شده است.منبع: دیلی میل