ذخایر راهبردی کالاهای اساسی چهارمحال و بختیاری در وضعیت مطلوب است
سرپرست جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: ذخایر راهبردی کالاهای اساسی چهارمحال و بختیاری در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین بهرامی امروز در جلسه قرارگاه اقتصادی،امنیت غذایی و تامین نیازهای ضروری استان چهارمحال و بختیاری، در ابتدای این نشست ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین (ع) و گرامیداشت یاد شهدای اخیر، به ویژه شهدای حملات صهیونیستی، اظهار داشت: یکی از درسهای بزرگ این اتفاقات آن است که امنیت غذایی باید در کنار امنیت عمومی و امنیت نظامی قرار گیرد.
سرپرست جهاد کشاورزی استان افزود: نقش تولیدکنندگان بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور، امروز از مهمترین اولویتها بهشمار میرود.
اگر تولید مواد غذایی به اندازه کافی وجود داشته باشد، بخش عمدهای از بحرانها و فشارها کاهش مییابد.
بهرامی با ارائه گزارشی از وضعیت محصولات اساسی کشاورزی استان، گفت: در حوزه گندم، سرانه مصرف سالانه استان 120 هزار تن است اما پیشبینی میشود به دلیل خشکسالی و کمآبی، تنها 70 هزار تن تولید شود.
بنابراین، حدود 50 هزار تن کسری باید از دیگر استانها یا واردات تأمین شود.
وی اظهار کرد: مصرف ماهیانه برنج در استان حدود 3 کیلوگرم به ازای هر نفر است، اما تولید سالانه استان تنها 6 هزار تن است.
این در حالی است که نیاز واقعی 36 هزار تن برآورد میشود و حدود 30 هزار تن کسری داریم که باید از منابع داخلی یا خارجی جبران شود.
سرپرست جهاد کشاورزی استان همچنین به وضعیت شکر اشاره کرد و گفت: کارخانههای استان ظرفیت تولید 18 هزار تن دارند که نسبت به مصرف سالانه کمتر است و کسری از طریق واردات یا استانهای دیگر تأمین خواهد شد.
به گفته وی، در زمینه گوشت مرغ، استان سالانه 7 هزار تن بیش از نیاز مصرف خود تولید میکند.
همچنین در زمینه گوشت قرمز، استان یکی از مزیتهای بزرگ کشور است و سالانه حدود 15 هزار تن مازاد بر مصرف تولید دارد.
بهرامی عنوان کرد: در زمینه تخم مرغ استان حدود 6 هزار تن کسری دارد.
با این حال، 5 طرح پرورش مرغ تخمگذار در استان در حال اجراست و انتظار میرود طی یک سال آینده در این زمینه به خودکفایی برسیم.
سرپرست جهاد کشاورزی استان افزود: ذخایر کالاهای اساسی در استان در وضعیت نسبتاً مطلوبی قرار دارد.
ذخایر راهبردی گندم به میزان 3 هزار و 331 تن افزایش یافته و در همین مدت، 500 تن برنج نیز از محل ذخایر توزیع شده که 270 تن آن برای بازار و 250 تن برای ایام محرم بوده است.
به گفته وی، میزان ذخیره شکر نیز از 728 تن به 775 تن رسیده است.
در خصوص گندم و آرد نانواییها نیز تأمین به صورت کامل انجام شده است..
بهرامی اعلام کرد: از تاریخ 23 خرداد ، مقدار 2227 تن برنج وارداتی به استان اختصاص داده شده است.
حوالههای آن از سوی وزارتخانه صادر شده و در حال توزیع بین مصرفکنندگان است.
انتهای پیام/7540