هنرستانهای چهارمحال و بختیاری با کمبود فضا و امکانات مواجهاند - تسنیم
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: با وجود افزایش متقاضیان هنرستان ها، بسیاری از این مراکز آموزشی در استان با کمبود فضا و امکانات مواجه اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، عبدالرضا خسروی امروز در شورای آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری، درباره تعیین هزینه خدمات فوقبرنامه مدارس نمونه دولتی، اظهار داشت: سال گذشته در شورای آموزش و پرورش استان مبلغ 2 میلیون و 900 هزار تومان برای هر دانشآموز مصوب شد، پیشنهاد ما برای سال جدید، 3 میلیون و 500 هزار تومان است که در صورت تأیید شورا، قابل اجرا خواهد بود.
خسروی با استناد به ماده 4 آییننامه اجرایی قانون شوراهای آموزش و پرورش، تصریح کرد: این خدمات شامل دروس جبرانی و تکمیلی آموزشی، فعالیتهای علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی، بهداشتی و مشاورهای است که در راستای رشد دانشآموزان ارائه میشود.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه مهارتآموزی گفت: "کار بدون علم کماثر است و علم بدون کار بیاثر"، لذا باید در مسیر توسعه آموزش فنی و حرفهای و کاردانش حرکت کنیم.
خسروی با ارائه آماری از وضعیت هدایت تحصیلی در سال تحصیلی گذشته گفت: از حدود 40 هزار دانشآموز پایه نهم، حدود 14 هزار و 566 نفر سهم هنرستانها بودهاند.
تلاش داریم این آمار را در پایان برنامه هفتم توسعه، به 45 درصد برسانیم.
وی افزود: سال گذشته با چاپ کتابچههایی جهت آشنایی دانشآموزان دوره متوسطه اول با رشتههای فنی و حرفهای، اقدامات خوبی صورت گرفت.
با وجود افزایش متقاضیان هنرستانها، بسیاری از این مراکز آموزشی در استان با کمبود فضا و امکانات مواجهاند.
خسروی ادامه داد: در برخی هنرستانها کلاسهایی با ظرفیت 38 تا 45 نفر برگزار میشود، درحالیکه تجهیزات آموزشی محدود است.
بهعنوان مثال، برای 40 دانشآموز رشته طراحی لباس تنها 5 چرخ خیاطی در کارگاه موجود است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: اگر امسال موفق شویم 6487 هنرجو را جذب کنیم، آمار سال تحصیلی آینده نیز رشد خواهد کرد.
بررسیها نشان میدهد که از سال 1399 تا 1404، تعداد هنرجویان افزایش چشمگیری داشته و از 7929 نفر به اعداد بالاتری خواهد رسید.
خسروی با بیان اینکه استان دارای 157 هنرستان است، گفت: از این تعداد، 78 هنرستان مستقل هستند و در 6 شهرستان از جمله فارسان، لردگان و بروجن با مشکل فضای آموزشی مواجهایم.
وی به کمبود نیروی انسانی نیز اشاره کرد و افزود: در سال جاری تنها 54 نفر از طریق ماده 28 جذب خواهند شد، در حالی که بررسیها نشان میدهد استان با کمبود حدود 120 نیروی متخصص، بهویژه 70 نیروی زن در رشتههای هنری مواجه است.
به گفته خسروی، بخشی از این کمبود با استفاده از اضافهکار معلمان موجود و بخشی دیگر از نیروهای سایر دستگاهها تأمین شده است.
همچنین رشتههای جدیدی برای شهرستانها در نظر گرفته شده که قابلیت اجرا دارند، مانند رشته مکانیک در لردگان و تولید برنامههای تلویزیونی در مرکز استان با همکاری صداوسیما.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری درباره هنرستانهای وابسته به سایر نهادها نیز گفت: هنرستان پسرانه وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال گذشته هنرجو جذب کرده و امسال نیز هنرستان دخترانه بروجن فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
همچنین رشته حملونقل در شهرکرد راهاندازی شده است.
خسروی از همراهی ادارهکل فنی و حرفهای در تأمین فضا و امکانات برای آموزشهای تخصصی در مناطقی مانند کوهرنگ، اردل، کیار و لاران قدردانی کرد و گفت: اگر همکاریها ادامه داشته باشد، بسیاری از مشکلات فنی و فضایی هنرستانها رفع خواهد شد.
وی در پایان گفت: با وجود محدودیتها، تلاش شده تا ظرفیتهای موجود حداکثر استفاده را داشته باشند و در صورت تأمین زیرساختهای مورد نیاز، میتوان به هدفگذاریهای تعیینشده در جذب هنرجو و ارتقاء کیفیت آموزش فنی و حرفهای در استان دست یافت.
انتهای پیام/7540