خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 11 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سفیر ایران: ریشه اصلی مشکلات در غرب آسیا اشغال سرزمین‌های فلسطین است - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 16:30
سفیر ایران در اسلواکی در مصاحبه ای بیان کرد: ریشه اصلی بسیاری از مشکلات در منطقه غرب آسیا، اشغال سرزمین های فلسطین و آواره کردن ملتی از سرزمین و زادبوم خود و سلب حق لاینفک تعیین سرنوشت از اوست.
ايران،آژانس،رژيم،تاسيسات،اسرائيل،صلح،انرژي،المللي،آميز،عضو،ح ...

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، اسدالله اشراق جهرمی، سفیر آکردیته جمهوری اسلامی ایران در جمهوری اسلواک در مصاحبه با میرسلاو چاپلوویچ، سردبیر روزنامه پراودآی اسلواک اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بارها رسما اعلام کرده است که برنامه هسته‌ای آن کاملا‌ صلح آمیز بوده و هیچ برنامه و قصدی برای تسلیحاتی شدن آن وجود ندارد.
وی افزود: ایران، بر خلاف رژیم اسرائیل، عضو متعهد معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (NPT) و همچنین عضو موثر آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
کلیه تاسیسات هسته‌ای ایران تحت نظارت کامل آژانس قرار داشته و وفق موافقت نامه جامع پادمان بازرسی‌های منظم و دقیقی از آن‌ها صورت می‌گیرد و بر اساس گزارشات متعدد و متسمر آژانس در طول سال‌های گذشته، هیچگونه انحرافی در برنامه هسته‌ای ایران به سمت سلاح گزارش نشده است.
سفیر ایران ادامه داد: در طرف مقابل رژیم اسرائیل که عضو ان‌پی‌تی نیست و در هیچ یک از معاهدات خلع سلاحی هم عضویت ندارد.
بنا به شواهد و قرائن متقن دارای برنامه مخفیانه و گسترده نظامی هسته‌ای داشته و بیش از 200 کلاهک هسته ای در اختیار دارد.
از ابتدای ایجاد سابقه‌ای مملو از اشغالگری، توسعه طلبی، تجاوزگری،‌ جنایت جنگی،‌ جنایت علیه بشریت و نسل کشی در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
جهرمی همچنین گفت: این رژیم با نقض همه اصول بنیادین حقوق بین الملل و برخلاف نص صریح ماده 2 بند 4 منشور ملل متحد و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی دو هفته قبل حمله تجاوزکارانه‌ای را علیه ایران آغاز کرد و علاوه بر هدف قرار دادن مقامات، دانشمندان، غیرنظامیان و حمله به مناطق مسکونی، بیمارستان ها و مراکز درمانی، تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز و تحت پادمان ایران بعنوان یک کشور عضو آژانس را نیز مورد حمله قرار داد.
دولت آمریکا هم متاسفانه به عنوان یک کشور دارنده سلاح هسته‌ای و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد که وظیفه اصلی حفظ صلح و امنیت بین المللی را برعهده دارد بر خلاف همه قواعد حقوق بین الملل علاوه بر حمایت همه جانبه از تجاوزات رژیم اسرائیل؛ هفته گذشته در تاریخ 22 ژوئن، تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز ایران را مورد حمله قرار داد.
وی در ادامه بیان داشت: در چنین شرایطی این انتظار جدی از همه اعضای متعهد و مسئولیت پذیر جامعه بین المللی و بویژه اعضای سازمان ملل متحد و آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود دارد که این تجاوزات را قویأ‌ محکوم کنند و اجازه ندهند که با بی کیفرمانی این اقدامات تجاوزکارانه؛ اصول و قواعد حقوق بین الملل؛ منشور ملل متحد بیش از پیش دچار فرسایش و بی اعتباری شده و بی اعتمادی به سازمان‌های بین المللی افزایش یابد.
اشراق جهرمی ادامه داد که همه این موارد نقض حقوق بین الملل و حملات تجاوزکارانه در شرایطی اتفاق افتاد که مدیرکل آژانس حتی از محکومیت شفاهی این تجاوزات خودداری و به وظایف خود طبق اساسنامه آژانس و قطعنامه‌های مربوطه برای حمایت از تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز عمل نکرد و حتی با گزارش مناقشه برانگیز اخیر خود به شورای حکام، زمینه تجاوز رژیم اسرائیل را فراهم آورد.
وی خاطرنشان کرد: در نتیجه حملات اخیر رژیم اسرائیل و آمریکا به تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران برخی از این تاسیسات دچار آسیب و خسارت جدی شده و مقامات و مسئولین ذیربط در حال بررسی و ارزیابی میزان خسارات وارده هستند.
در چنین شرایطی مجلس ایران با تصویب مصوبه‌ای دولت را ملزم کرد تا در همکاری‌های خود با آژانس بازنگری کرده و در جهت صیانت از حقوق خود و تا زمان تضمین امنیت کامل تاسیسات هسته‌ای خود همکاری‌های معمول با آژانس را به حالت تعلیق درآورد و البته هرگونه تصمیم مقتضی در این زمینه را به تشخیص شورای عالی امنیت ملی منوط دانست.
سفیر کشورمان در خصوص نیاز ایران به نیروگاه هسته‌ای، علیرغم وجود منابع عظیم فسیلی، اظهار داشت: جامعه ایران جامعه‌ای پویا و جوان است و برنامه‌های توسعه‌ای بلند مدتی را برای تامین نیازهای ملی در نظر دارد.
ایران در برنامه‌های توسعه‌ای خود سبد ترکیبی از انرژی را در نظر داشته و تصمیم دارد به انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک بهای بیشتری بدهد.
وی افزود: ما اکنون یک نیروگاه برق هسته‌ای برای تولید انرژی در اختیار داریم که از آن برای تامین برق کشور استفاده می‌کنیم و ساخت سه نیروگاه برق هسته‌ای جدید نیز در دستورکار قرار دارد.
در برنامه دراز مدت ما ساخت نیروگاه‌های برق هسته‌ای بیشتری نیز پیش بینی شده است.
تنوع بخشیدن به منابع تامین انرژی در شرایط حاضر و با توجه به چالش‌های مختلف در جهان امروز یک ضرورت است.
اشراق جهرمی با اشاره به ریشه‌های تاریخی تشکیل رژیم اسرائیل گفت: جمهوری اسلامی ایران به درستی معتقد است که ریشه اصلی بسیاری از مشکلات در منطقه غرب آسیا در طول بیش از هفت دهه گذشته، اشغال سرزمین‌های فلسطین و آواره کردن ملتی از سرزمین و زادبوم خود و سلب حق لاینفک تعیین سرنوشت از اوست.
خوی توسعه طلبی و تجاوزگری رژیم اسرائیل علیه فلسطین و سایر ملت‌های منطقه و ارتکاب انواع جنایات و تجاوزات علیه مردم فلسطین بویژه فاجعه نسل کشی مردم غزه در زمان حاضر پیش چشم همه ماست.
انتهای پیام/