خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقش آفرینی فعالان تدبری ناظر به حوادث اخیر

مهر | دین و اندیشه | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 16:18
نشست ستاد ملی راهبری تدبر در قرآن کریم با حضور شخصیت‌های حقوقی و حقیقی عضو ستاد، روز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد.
طرح،تدبر،ستاد،تدبري،فعال،قرار،راهبري،اساتيد،گزارشي،قرآن،جلسه ...

به گزارش خبرنگار مهر، نشست ستاد ملی راهبری تدبر در قرآن کریم با حضور شخصیت‌های حقوقی و حقیقی عضو ستاد، روز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد.
در این جلسه که با حضور چهره‌های برجسته تدبری از جمله آیت‌الله عابدینی، حجج‌اسلام قمی، قاسمیان، حاج‌ابوالقاسم، صبوحی، دکتر میرباقری و مسئولان مؤسسات تخصصی و نهادهای مرتبط تشکیل شد، حجت‌الاسلام تقی‌زاده مسئول دبیرخانه ستاد ملی راهبری تدبر در ابتدا «طرح ملی جهاد کبیر» را معرفی کرد؛ این طرح با هدف تبیین معارف قرآن کریم متناسب با شرایط حساس کنونی طراحی شده است و اساتید و شخصیت‌های حاضر، دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را درباره محتوای این طرح و نحوه اجرای آن مطرح نمودند.
این طرح که با استناد به بیانات مقام معظم رهبری طراحی شده، با هدف ارتقای سواد قرآنی جامعه و پاسخ به نیاز فکری و فرهنگی مردم در شرایط خطیر فعلی، قرار است با مشارکت گسترده اساتید و مبلغان برجسته قرآنی در سراسر کشور اجرا شود.
مقرر شد هم بحث اعزام اساتید شاخص و همچنین اعزام مبلغین به نقاط مختلف کشور پیگیری شود.
همچنین بر لزوم تولید محصولات رسانه‌ای و محتوای مکتوب برای پشتیبانی از حرکت میدانی تأکید شد.
در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام تقی‌زاده گزارشی از اقدامات و سازوکارهای ستاد ارائه کرد.
وی ضمن اشاره به موفقیت قابل توجه رویداد «صاد»، اظهار داشت: این رویداد با رضایت بالای ۷۵ درصدی شرکت‌کنندگان برگزار شد و شاهد مشارکت ۱۴۰۰ شخصیت حقیقی و حقوقی بودیم.
در بخش نوآوری ۱۱۳ طرح به مرحله نهایی راه یافتند و ۲۵ طرح نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
در ادامه، اهداف کیفی چشم‌انداز سند بررسی شد.
گزارشی از تعداد مدرسان و مربیان تدبر فعال و فرآیند افزایش آنان در افق سال ۱۴۰۸ بیان شد.
همچنین تعداد ۵۰۰ تشکل فعال در حوزه تدبر مورد بررسی قرار گرفت و در مورد تعداد پیش‌بینی شده با حمایت جدی نهادها، تا افق چشم‌انداز برای تعداد معلمان، مدرسان، تشکل‌ها، مبلغان و پژوهشگران فعال در حوزه تدبر بحث و گفتگو شد.
چارچوب اقدامات ستاد در سال ۱۴۰۴ در هفت محور از جمله تعامل ویژه با مراجع، علما و ارکان حوزه علمیه قرآن و فعال کردن نخبگان حوزوی و دانشگاهی در عرصه‌های ویژه فعالیت‌های تدبری نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان، گزارشی اجمالی از وضعیت تدوین «اطلس فعالیت‌های تدبری» ارائه شد و اعلام گردید نسخه اولیه این اطلس در آذرماه سال جاری رونمایی خواهد شد.
همچنین مقرر شد شاخص‌های راهبری فعالیت‌های تدبری در اختیار اعضا قرار گیرد تا در جلسات بعدی مورد بحث و گفتگو واقع شود.