خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زمان جدید عرضه تارا هیبریدی مشخص شد

تسنیم | بازار | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 16:11
پروژه طراحی و توسعه گیربکس هیبریدی پیشرفته(DHT) از بهمن 1403 و هم زمان با آغاز دوره جدید مدیریت بخش خصوصی در این شرکت کلید خورده و طبق برنامه ریزی های انجام شده، این پروژه ملی در تیر ماه 1405 وارد فاز تولید انبوه خواهد شد.
خودرو،موتور،تارا،هيبريدي،محصول،طراحي،شهري،كاهش،درصد،اتكينسون

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی پازوکی معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران‌خودرو، با اعلام این خبر افزود: سامانه هیبرید در این خودرو دارای توان 150 کیلووات (200 اسب بخار) و گشتاور 300 نیوتن‌متر در حالت موازی است که برای یک خودرو سدان قابلیت رانندگی بسیار جذابی را ایجاد می‌کند.
وی ادامه داد: در فاز نخست، گیربکس DHT روی محصول تارا هیبریدی با موتور TU5 NA به‌روزرسانی‌شده و مبتنی بر چرخه اتکینسون نصب خواهد شد.
تیراژ اولیه تولید این خودرو شش هزار دستگاه خواهد بود که در سال 1406 به 30 هزار دستگاه در سال افزایش می‌یابد.
به گفته وی، این گیربکس در فاز بعدی توسعه، از سال 1407 بر روی خودروی ری‌را با موتور توربوشارژ TU5 TC نیز نصب خواهد شد.
پروژه DHT یکی از مهم‌ترین طرح‌های فن‌آورانه ایران‌خودرو در مسیر تحول صنعت خودرو و ارتقای بهره‌وری و سازگاری با محیط‌زیست به‌شمار می‌رود.
پازوکی با اشاره به ویژگی‌های تارا هیبریدی گفت: این خودرو با کانسپت HEV طراحی شده که از نظر فنی، بهترین گزینه برای شرایط فعلی ایران است، زیرا برخلاف خودروهای PHEV، نیاز به اتصال به برق شهری ندارد و تمام فرایند شارژ باتری به‌ صورت داخلی انجام می‌شود.
در این فن‌آوری، موتور برقی مسوول شتاب‌گیری است و در زمان ترافیک شهری، موتور احتراقی خاموش می‌ماند.
وی افزود: باتری مورد استفاده در تارا هیبریدی ظرفیت 1.8 کیلووات‌ساعت دارد و مصرف سوخت آن به 4.8 لیتر در هر 100 کیلومتر کاهش یافته است که نسبت به مدل بنزینی تارا، کاهش مصرفی معادل 35 درصد را نشان می‌دهد.
معاون طراحی و تکوین محصول ایران‌خودرو خاطرنشان کرد: در این ساختار، بازدهی موتور احتراق داخلی که در حالت سیکل شهری حدود 12 درصد است، با استفاده از سیکل اتکینسون و بهینه‌سازی ساختاری به 35 درصد افزایش یافته و همین موضوع نقش کلیدی در کاهش مصرف و ارتقای عملکرد کلی خودرو دارد.
انتهای پیام/