خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بررسی استفاده از قانون زمان جنگ در آمریکا برای اخراج مهاجران ونزوئلایی

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 15:53
یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا استفاده دولت ترامپ از قانون زمان جنگ برای اخراج مهاجران ونزوئلایی را ارزیابی می کند.
مهاجران،آمريكا،اخراج،دولت،قانون،وضعيت،ديوان،قانوني،ونزوئلايي ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا به دفاعیات شفاهی برخی مهاجران ونزوئلایی که فرآیند اخراج آنها از خاک آمریکا با استفاده از یک قانون زمان جنگ تسریع شده، رسیدگی می کند.
بر این اساس، دادگاه تجدیدنظر منطقه ای پنجم، در حال بررسی این موضوع است که آیا دولت می تواند این گروه از مهاجران ونزوئلایی را که در یک مرکز نگه داری از مهاجران در تگزاس نگه داری می شوند، با استفاده از قانون دشمنان بیگانه از خاک آمریکا اخراج کند.
یکی از وکلای اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا اظهار کرد این قانون به سال 1798 میلادی بازمی گردد و از آن در زمان جنگ استفاده می شد، اما خود دولت می گوید که ما در وضعیت جنگ نظامی با ونزوئلا قرار نداریم.
در همین حال دولت اظهار کرده که این مهاجران اعضای یک باند تبهکار و تروریستی هستند اما اتحادیه آزادی های مدنی در واکنش ضمن رد این ادعای دولت اعلام کرد که بسیاری از این افراد، در حال طی کردن روند قانونی درخواست پناهندگی خود هستند.
دیوان عالی آمریکا در ماه آوریل حکم داد که چالش ها برای اخراج مهاجران با استفاده از این قانون باید در دادگاه های منطقه ای فدرالی که مهاجران در آنجا نگه داری می شوند، رسیدگی شود.
با این حال، قضات دوبار در تاریخ 7 آوریل و 16 مه، محدودیت هایی را بر تلاش دولت برای اخراج مهاجران با استفاده از قانون دشمنان بیگانه ایجاد کرد.
قانونی که عموما در زمان جنگ از آن استفاده می شد.
همچنین امکان اخراج مهاجران ونزوئلایی متهم به عضویت در یک گروه تبهکاری و تروریستی بدون طی فرآیند قانونی برای مقامات اداره مهاجرت، دشوارتر شد.
در عین حال دیوان عالی اذعان کرد که دولت در پیگرد اخراج مهاجران با استفاده از دیگر قوانین مهاجرتی آزاد است.
اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا درخواست‌های متعددی را برای مداخله فوری در پرونده‌های اخراج مهاجران به دیوان‌عالی ارسال کرده و هشدار داده که مهاجران با استفاده از قانون دشمنان بیگانه اخراج و بدون فرصت بررسی قضایی پرونده‌شان، به زندان‌های فوق‌ امنیتی السالوادور فرستاده می‌شوند.
از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ماه ژانویه، بارها از دیوان عالی خواسته شده تا در پرونده های مهاجرتی اضطراری مداخله کند.
در تازه ترین مورد، دیوان عالی آمریکا به دولت ترامپ اجازه داد تا وضعیت قانونی موقت بشردوستانه صدها هزار مهاجر اهل ونزوئلا، کوبا، هائیتی و نیکاراگوئه را که در خاک آمریکا زندگی می کنند، لغو کند.
رویترز گزارش داد وضعیت قانونی موقتی 2 ساله در دولت بایدن به مهاجرانی داده شد که نیازهای بشردوستانه فوری داشتند و این دسته از مهاجران می توانستند در آمریکا کار و زندگی کنند.
دولت بایدن اعطای این وضعیت موقتی را بخشی از رویکردش در مبارزه با مهاجران غیرقانونی در مرز با مکزیک می دانست.
دیوان عالی آمریکا در 19 ماه مه نیز به دولت ترامپ اجازه داد به وضعیت حفاظت موقت (TPS) اعطا شده به صدها هزار مهاجر ونزوئلایی توسط جو بایدن، پایان دهد.
ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وعده داد که طرح اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز می‌کند، ازاین‌رو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این سیاست آغاز شده است.
وی با امضای فرمان‌های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای مأموران اداره مهاجرت فراهم کرده است، همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده است در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند.
مبارزه با ورود مهاجران غیرقانونی نیز دیگر دستور کار ترامپ بوده است.
وی ساعاتی پس از راه‌یابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرد.
توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو و اعلام وضعیت اضطراری در مرز مکزیک با آمریکا و اخراج مهاجران مظنون به عضویت در گروه‌های تروریستی و تبهکاری با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، از جمله این اقدامات بوده است.
انتهای پیام/