خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 11 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی با یک‌سوم قیمت نمونه خارجی

مهر | دانش و فناوری | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 15:29
شرکتی دانش‌بنیان موفق به طراحی و راه‎‌اندازی شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی شده است که به ارتقای آموزش جراحی در کشور کمک می‌کند.
جراحي،پزشكي،لاپاراسكوپي،سينا،شركت،فناوري،محصولات،فراهم،ISO،ر ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت دانش‌بنیان «نوآوران رباتیک و پزشکی سینا»، که در سال ۱۳۹۴ به عنوان اسپین‌آف دانشگاه علوم پزشکی تهران تاسیس شد، در حوزه تجهیزات پزشکی نوین قدم برداشته است.
این شرکت با تمرکز بر فناوری رباتیک، محصولات متنوعی در زمینه جراحی، توانبخشی و شبیه‌سازهای پزشکی تولید کرده و موفق به دریافت گواهینامه‌های بین‌المللی GMP، ISO ۹۰۰۱، ISO ۱۳۴۸۵ و IEC ۶۰۶۰۱ شده است.
علیرضا میرباقری، مدیرعامل این شرکت، با اشاره به سابقه ۱۵ ساله تحقیق و توسعه در دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: محصولات ما با پشتوانه علمی قوی و ارزیابی دقیق در مراکز آموزشی تولید شده‌اند.
«سینا سیم‌لپ»، شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی با قابلیت‌های پیشرفته
میرباقری شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی «سینا سیم‌لپ» را یکی از محصولات شاخص این شرکت برشمرد و بیان کرد: این فناوری با هدف آموزش روش‌های جراحی لاپاراسکوپی به رزیدنت‌های جراحی قبل از تمرین بر روی انسان طراحی شده است و با بهره‌گیری از فناوری‌های واقعیت مجازی، ترکیبی و مصنوعی، محیطی شبیه‌سازی شده و واقع‌گرایانه از اتاق عمل لاپاراسکوپی را فراهم می‌کند.
وی با اشاره به اینکه، این شبیه‌ساز از دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تشکیل شده است، افزود: بخش سخت‌افزاری، شرایط هندسی و فضایی مشابه جراحی لاپاراسکوپی را با دسته‌های ابزار جراحی، پدال‌های الکتروسرجری و تصاویر بازسازی شده از شرایط واقعی شبیه‌سازی می‌کند.
نرم‌افزار این سامانه نیز با واکنش به عملکرد کاربر، رفتار ارگان مورد جراحی را شبیه‌سازی کرده و امکان ارزیابی استاندارد فرایندها را در چهار محیط مختلف فراهم می‌آورد.
این فعال فناور در پایان خاطرنشان کرد: سینا سیم‌لپ علاوه بر قابلیت ثبت عملکرد کاربر و ارائه گزارش پیشرفت به اساتید ناظر، با قیمتی یک‌سوم نمونه‌های خارجی، به کشورهای اندونزی صادر شده و مذاکرات صادراتی با چین و روسیه نیز در جریان است.
این دستاورد نه تنها گامی مهم در جهت بومی‌سازی فناوری‌های پزشکی در کشور محسوب می‌شود، بلکه فرصتی برای ارتقای مهارت‌های جراحان جوان و کاهش خطاهای پزشکی فراهم می‌آورد.