اجرای طرح ملی «آبخیز تا جالیز» در خراسان جنوبی
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طرح ملی«آبخیز تا جالیز»با هدف مدیریت منابع آب و خاک آغاز شده است، گفت: این طرح با اعتباری بالغ بر6 هزار میلیارد تومان دربازه زمانی چهار ساله اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، طرح ملی «آبخیز تا جالیز» با هدف مدیریت و حفاظت منابع آب و خاک در استان خراسان جنوبی به صورت جدی در حال اجراست و خراسان جنوبی به عنوان دومین استانی که این طرح در آن آغاز شده، برنامهریزی گستردهای برای توسعه سازههای آبخیزداری و بهبود وضعیت منابع طبیعی خود انجام داده است.
محسن یوسفی، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به این طرح ملی گفت: «طرح «آبخیز تا جالیز» براساس توافقات انجامشده توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در استان خراسان جنوبی به اجرا درآمده است.
این طرح در سطح یک میلیون و 750 هزار هکتار از عرصههای آبخیزداری استان با اعتباری بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان طی مدت چهار سال اجرایی خواهد شد.»
وی افزود: قرارداد اجرای این طرح در سال 1402 منعقد شده و از سال 1403 وارد فاز اجرایی شده است.
اجرای این طرح از 112 حوزه آبخیز استان آغاز شده که این حوزهها شامل یکهزار و 600 پارچه آبادی با جمعیتی بالغ بر 130 هزار نفر و 4 هزار و 900 منبع آبی است که از اجرای این پروژهها به طور مستقیم تأثیر خواهند پذیرفت.
یوسفی درباره میزان پیشرفت اجرای سازهها در سال جاری گفت: از ابتدای سال 1403 تاکنون 11 سازه آبخیزداری در 6 شهرستان استان و در سطح 7 هزار و 500 هکتار با اعتباری معادل 16 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.
همچنین تا پایان سال جاری حدود 15 سازه دیگر با اعتبار 14 میلیارد تومان اجرایی خواهد شد که مجموع سازههای اجرایی در سال 1403 به 26 سازه و اعتبار 30 میلیارد تومان میرسد.
وی در خصوص برنامهریزی برای سال آینده نیز تصریح کرد: با اینکه اعتبار سال 1404 هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است، اما نتایج جلسات برگزار شده حاکی از تخصیص اعتبار مناسبی برای این سال است که به پیشبرد این طرح کمک شایانی خواهد کرد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی همچنین به اقدامات انجامشده در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: تاکنون در استان 2 هزار و 380 سازه آبخیزداری احداث شده است که حجم آبگیری آنها بالغ بر 86 میلیون متر مکعب برآورد میشود.
وی همچنین درباره وضعیت عرصههای آبخیزداری استان اظهار کرد: از مجموع مساحت 15 میلیون هکتاری استان، حدود 7.5 میلیون هکتار عرصههای آبخیزداری محسوب میشود که از این میزان تاکنون مطالعات آبخیزداری برای 2.7 میلیون هکتار انجام شده است و برنامهریزیها برای گسترش مطالعات و اجرای پروژهها در سایر مناطق نیز ادامه دارد.»
محسن یوسفی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت طرحهای آبخیزداری در مقابله با خشکسالی، فرسایش خاک و حفظ منابع آبی، بر همکاری مردم و مسئولان محلی در اجرای موفق این طرح تأکید کرد و گفت: با اجرای این پروژهها میتوانیم علاوه بر مدیریت بهتر منابع آب و خاک، شرایط زیستمحیطی بهتری برای ساکنان مناطق روستایی فراهم آوریم و به توسعه پایدار در استان کمک کنیم.
انتهای پیام/