خصوصیسازی کشت و صنعت متوقف شده است - تسنیم
استاندار اردبیل، گفت: در دولت چهاردهم بحث خصوصی سازی کشت و صنعت مغان متوقف شده و با اختیارات استانی تا پنج سال آینده این امر امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مسعود امامی یگانه ظهر امروز در جریان بازدید از بخشهای مختلف کشت و صنعت مغان، اظهار کرد: ما باید گفتمان مشترک را در مسیر توسعه بنگاههای بزرگ اقتصادی نظیر کشت و صنعت مغان و پارس با ایجاد ظرفیتهای جدید ایجاد کنیم تا روند کار شرایط بهتری در این حوزه پیدا کند.
وی به ظرفیتها و توانمندیهای بینظیر 2 کشت و صنعت مغان و پارس اشاره کرد و افزود: ما به موضوع اقتصادی با نگاه سیاسی نمی نگریم بلکه سعی ما بر این است تا بنگاههای اقتصادی را با نگاه اقتصادی و ایجاد فرصتهای اشتغال و بالا بردن ارزش افزوده به سمت رو به جلو حرکت دهیم.
استاندار اردبیل دغدغه جدی در این 2 بنگاه عظیم اقتصادی در شمال استان را متوقف ماندن در مسیر توسعه اعلام کرد و گفت: باید با آموزش، ارتقای توانمندی علمی و بهبود ساختار نیروی انسانی متخصص این 2 بنگاه اقتصادی را به سمت توسعه مطلوب و قابل قبول حرکت دهیم.
امامی یگانه تصریح کرد: به هیچ وجه خصوصیسازی و اجرای اصل 44 سایه سنگینی را به روی کشت و صنعت مغان نگسترده بلکه در دولت چهاردهم و تا پنج سال آینده مشکلات و دغدغههای خصوصیسازی رفع شده و هیچ مسئلهای در این زمینه مطرح نیست.
وی از مدیران این بنگاه اقتصادی خواست تا نقشه راه توسعه این کشت و صنعت را در ابعاد مختلف به ویژه حوزه باغات و توسعه صنایع تبدیلی فراهم آورند تا به دور از آزمون و خطا، زمینه توسعه تولید و صادرات فراهم آید.
استاندار اردبیل از آمادگی شرکت ماهان برای حضور در این مجموعه با هدف توسعه باغات پسته خبر داد و خاطرنشان کرد: نوسازی باغات باید به نحوی انجام شود تا محصولات با ارزش صادراتی و افزوده بالاتر تولید و روانه بازار داخلی و خارجی شود.
امامی یگانه نوسازی باغات را با تکیه بر توانمندیها و ظرفیت منطقهای یادآور شد و اضافه کرد: در توسعه صنایع لبنی نیز خط تولید شیر خشک نوزادان میتواند بهترین راهکار در خودکفایی کشور در این حوزه باشد.
وی بیان کرد: با تفویض اختیاری که رئیس جمهور به استانداران داده و مصوبات استانی در حکم هیئت دولت است، ما پیگیریهای لازم را برای توسعه سرمایهگذاری و جلوگیری از واگذاری کشت و صنعت به بخش خصوصی انجام میدهیم تا این مجموعه در بخشهای مختلف بتواند طرحهای توسعهای و سرمایهگذاری خود را انجام دهد.
استاندار اردبیل در ادامه یادآور شد: برند مغانه باید در تولید صنایع تبدیلی و فرآوری به عنوان یک برند جهانی مطرح شود و در کنار آن، راهاندازی مجموعه فرآوری چون پوره سیب و تولید رب گوجه فرنگی در دستور کار است که انتظار میرود در هفته دولت تعدادی از این واحدهای فرآوری به بهرهبرداری برسد.
امامی یگانه توسعه آبزیپروری را در کشت و صنعت مغان یادآور شد و اظهار کرد: در بحث واگذاری هیئت هفت نفره باید مشکلات و موانع پیش آمده را برطرف کنند چرا که 90 درصد کار انجام شده و مشکلات و دغدغهها در 10 درصد باقیمانده است که با مدیریت درست میتوان نارضایتیها را در این حوزه به حداقل رساند.
وی مدیریت درست منابع مالی را در این بنگاههای اقتصادی بسیار مهم و اساسی عنوان کرد و گفت: این مجموعهها امانتدار منابع مردم هستند و باید از سوءاستفاده و ریخت و پاشها جلوگیری شده و افراد توانمند بهکارگیری شوند تا جلوی برخی کاستیها و نارساییهای گذشته گرفته شده و این مجموعه با توان به فعالیت خود ادامه دهند.
در این جلسه مدیرعامل کشت و صنعت مغان نیز افزود: کشت و صنعت به عنوان یک بنگاه عظیم اقتصادی ظرفیت بینظیر حتی در تراز ملی دارد و ما در کنار توسعه پنج واحد صنایع تبدیلی، سعی میکنیم تا به کیفیت تولید محصولات لبنی و فرآوری شده بیفزاییم.
خلیل نیکشاد به فعالیت مجتمع دامپروری با پرورش 22 هزار دام سنگین و 2 هزار رأس دام سبک اشاره کرد و ادامه داد: به زودی کارخانه پوره سیب، رب گوجه فرنگی و طرح توسعه آبزیپروری در این مجموعه راهاندازی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پنج هزار پرسنل در این مجموعه فعالیت میکنند و در سطح باغات نیز طرح توسعه آغاز شده و یکهزار و 700 هکتار باغات این مجتمع نوسازی میشود که عمدتا جایگزینی نهال زیتون و بادام به جای نهالهای فرسوده شده در اولویت برنامهریزیها قرار گرفته است.
مدیرعامل کشت و صنعت مغان در ادامه اضافه کرد: خصوصیسازی و سایه سنگین اصل 44 برخی محدودیتها و نگرانیها را به وجود آورده که امیدواریم با حل این دغدغه، این مجموعه در بحث سرمایهگذاری ورود توانمندی را با حضور سرمایهگذاران ملی و بینالمللی داشته باشد.
انتهای پیام/131/