خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سه مؤلفه مهم در مسیر توسعه و پیشرفت� خراسان جنوبی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 13:12
استان خراسان جنوبی استانی با ظرفیت های ویژه است از این منظر، این استان را علیرغم قرار گرفتن در حاشیه کویر و تحمیل مخاطرات متعدد بر آن، می باید استانی پربرکت و مستعد توسعه دانست.
رتبه،استان،توسعه،كشور،خراسان،جنوبي،توليد،مسير،محور،تلاش،سرما ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، چند دقیقه ای فرصت می گذاریم و به بخشی از مهم ترین ظرفیت های استان توجه می کنیم.
خراسان جنوبی 9 درصد از سهم مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و سومین استان پهناور ایران بزرگ نام گرفته است.
نرخ باسوادی بالای 87 درصد، قرار داشتن در زمره استانهای دارای کمترین نرخ بیکاری در سالهای اخیر، قرار گرفتن در کریدور شمال جنوب و شرق به غرب و مسیر بزرگراه آسیایی و همچنین واقع شدن در مسیر خط آهن سراسری جنوب به شمال، از جمله مزیت های استانی است که مردمان سخت کوش و شریفش، دغدغه توسعه، آبادانی و پیشرفت دارند.
علاوه بر این، فعالیت منطقه ویژه اقتصادی و وجود چهار بازارچه مرزی، دو گمرک رسمی، و یک مرز رسمی زمینی و یک مرز رسمی هوایی، برخورداری از موهبت اقتصادی همسایگی با بازار مصرف بالقوه افغانستان، دارا بودن رتبه اول دنیا و کشور در تولید زرشک و عناب، رتبه دوم کشور در تولید زعفران و رتبه اول در میزان کیفیت زعفران کشور، رتبه ششم کشور در تولید پنبه، رتبه پنجم کشور در تولید پسته و گل نرگس، رتبه هشتم کشور در تولید انار و بادام، رتبه دوم کشور در تعداد جمعیت شتر ، رتبه هفتم کشور در تعداد معادن فعال، ، رتبه هشتم ارزش افزوده تولیدات معدنی، رتبه ششم ارزش سرمایه گذاری در معادن، رتبه سوم تعداد شاغلان بخش معدن و حضور هزاران دانشجو در دانشگاه ها و مراکز متعدد آموزش عالی استان ، خراسان جنوبی را به سرزمینی بکر و بهشتی سبز برای جلب توجه و ورود سرمایه گذاران تبدیل کرده است.
اما درصد بسیار بالا و نزدیک به 100 درصدی مساحت خشکسالی و رتبه اول کشور در این خصوص، وجود انواعی از تهدیدات اقلیمی از جمله خطر زلزله خیزی بسیار بالا و بحران های جدید از جمله ریزگردها، قرار گرفتنِ تحمیلی در کریدور ترانزیت مواد مخدر از مرزهای شرق به مرزهای غرب کشور، برخی توسعه نیافتگی ها یا کمتر توسعه یافتگی های مداومِ چند دهه ای، وجود معضل قاچاق سوخت از مرزهای استان، و مشکلاتی از این دست، خراسان جنوبی را در تنگنای مشکلات و موانعی بر سر راه توسعه اش قرار داده اند.
در چنین شرایطی، و در سالی که به تدبیر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، سال «سرمایه گذاری برای تولید» نام گرفته، به نظر می رسد می باید نگاه نو و تازه ای با تکیه بر سه محور اصلی «وفاق و همدلی«، «آمار و اطلاعات دقیق»، و « تلاش های هدف دار و اولویت بندی شده» به توسعه در استان داشت.
سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، به نام توسعه استان و به نام «آرامش» و «آسایش» عدالت محور مردم عزیز خراسان جنوبی، با نگاهی همه جانبه و با تکیه بر ظرفیت های موجود در داخل استان، تلاش های جدید و اثرگذاری را در این حوزه آغاز کرده است.
به نظر می رسد خراسان جنوبی اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند مؤلفه های وفاق و همدلی در مسیر توسعه، تکیه بر آمار دقیق و کسب دانش استفاده از این اطلاعات برای ترسیم چشم اندازهای واقع بینانه و برنامه ریزی های مبتنی بر واقعیت، و همچنین اولویت بندی تلاش ها و سمت و سو دادن به کوشش های توسعه محور در مسیر بهره گیری از ظرفیت های ویژه ومنحصر به فرد استان است.
در این مسیر، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به عنوان متولی توسعه در خراسان جنوبی، در سال «سرمایه گذاری برای تولید» و در مسیر وفاق و همدلی، در کنار تأکیدات و تلاش های استاندار محترم و مجموعه مدیریتی پرتلاش استان، با افتخار پذیرای حضور فکری و گفتمانیِ نخبگان، صاحب نظران، اساتید دانشگاه، کارشناسان دلسوز و مردم شریف خراسان جنوبی است تا در آینده ای نزدیک، شاهد چشیدن طعم شیرین نتایج مهم فعالیت های توسعه محور باشیم؛ فعالیت هایی که قطعاً منجر به افزایش امید، رفع محرومیت ها، کاهش عمق و کاسته شدن از وسعت گسل های توسعه ای در شهرستانهای استان، و بهبود شرایط و ارتقای استان در شاخص های مختلف آماری خواهند شد.
*علی بهدانی- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی
انتهای پیام/250