خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحلیل الجزیره از جنگ اسرائیل با ایران؛ تهران با ائتلاف غربی و آمریکایی جنگید

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 13:12
شبکه الجزیره با بررسی ضرباتی که ایران در جنگ با رژیم صهیونیستی به این رژیم وارد ساخت، تاکید کرد که پیروزی ایران موجب تقویت روایت مقاومت و اسلام ضد صهیونیست ها شده و نشان داد که نابودی پروژه جعلی و ضد بشری صهیونیسم نزدیک تر از هرزمانی است.
ايران،اسرائيل،صهيونيسم،آمريكا،رژيم،جنگ،يهودي،فلسطين،جهان،صهي ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه الجزیره در تحلیل جدید خود از نتایج جنگ 12 روزه ایران و رژیم صهیونیستی و شکست بزرگی که اشغالگران در آن متحمل شدند، در مقاله‌ای به قلم «عیاد ابلال» کارشناس و نویسنده مغربی، مسئله تاثیر این جنگ بر پروژه صهیونیسم و نزدیک شدن این پروژه به نابودی خود را مورد بررسی قرار داد که مطلب آن به شکل زیر است.
ایران مقابل کل ائتلاف غرب و آمریکا پیروز شد نه صرفا اسرائیل
جنگ اسرائیل و ایران عملاً در روز سه‌شنبه 24 ژوئن 2025 بعد از اعلام آتش بس میان دو طرف توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا متوقف شد.
صرف نظر از دلایل شروع این جنگ و اتفاقاتی که در آن افتاد، نکته مسلم این است که اسرائیل به دنبال ضربات دردناکی که از ایران دریافت کرد و ویرانی‌های عظیم در تل‌آویو، حیفا، بئرالسبع و سایر مناطق فلسطین اشغالی، مخفیانه از آمریکا و طرف‌های عربی و غربی درخواست کرد تا کاری برای پایان دادن به این جنگ انجام دهند.
در این میان صهیونیست‌ها تلاش دارند با پنهان کردن ابعاد شکست خود در جنگ با ایران، دستاوردهایی را برای خودشان تبلیغ کنند.
اما در طرف مقابل، ایران با وجود ضربه‌ای که ابتدا متحمل شد و تعداد زیادی از فرماندهان ارشد و دانشمندان هسته‌ای خود را از دست داد، اما پیروزی مهمی در این جنگ کسب کرد؛ به ویژه اینکه ایران صرفاً مقابل اسرائیل قرار نداشت، بلکه با ائتلاف غربی- آمریکایی می‌جنگید و غربی‌ها چه از طریق تامین سلاح و تجهیزات نظامی و ارائه خدمات اطلاعاتی به اسرائیل و چه از طریق فشارهای دیپلماتیک در سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، همه جانبه از تل آویو حمایت می‌کردند و ایران به تنهایی مقابل همه آنها ایستاده بود.
ایران همچنین توانست شکنندگی ارتش اسرائیل و ضعف تشکیلات پدافندی آن را افشا کند و توهم قوی‌ترین ارتش و برتری نظامی اسرائیل در منطقه را از بین ببرد.
این به خودی خود یک پیروزی در تقویت روایت عربی- اسلامی علیه صهیونیسم و استعمار آن در همه اشکال و حمایت از روایت مقاومت به شیوه‌ای بی‌سابقه است.
امروز تقابل نظامی میان ایران و اسرائیل متوقف شده و احتمال دارد دورهای جدیدی از مذاکرات میان ایران با آمریکا و کشورهای اروپایی آغاز گردد.
در این میان ایالات متحده منافع خود را در تشدید تنش‌ها در منطقه به ویژه میان ایران و اسرائیل نمی‌بیند، به خصوص از آنجایی که ایران تهدید کرده از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (npt) خارج می‌شود و همکاری خود را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق کرده و هیچ گونه گفتگو یا عقب نشینی در مورد برنامه موشکی خود انجام نمی‌دهد.
تضعیف روایت صهیونیسم در جهان
در این زمینه به نظر می‌رسد که درگیری در مرحله آینده، ابعاد روایی به خود خواهد گرفت؛ روایتی از مقاومت و رد استعمار و اشغالگری که ایران بر آن تاکید دارد، در مقابل روایت غربی‌ها که مدعی حمایت از حقیقت، عدالت و صلح جهانی هستند اما در عمل، کاملا برعکس رفتار می‌کنند.
بنابراین می‌توان گفت در مرحله آینده، برنده کسی است که بتواند در نبرد روایت‌ها پیروز شود.
اگر مطالعات فرهنگی و استعمار زدایی را در نظر بگیریم مشخص می‌شود که پیروزی روایت‌ها بیشتر از عوامل خارجی به عوامل داخلی بستگی دارد.
بنابراین روایت غرب به ویژه روایت اسرائیل، بعد از افشا شدن جنایات این رژیم در جهان و بالا رفتن صداهای یهودیان در آمریکا و کشورهای اروپایی که از صهیونیسم انتقاد و ابراز انزجار می‌کنند، چه شانسی برای پیروزی خواهد داشت؟
روایت نفرت از صهیونیسم، از روز نکبت در سال 1948 یعنی تاریخ آغاز اشغالگری صهیونیست‌ها در فلسطین ظهور کرد و با وجود همه تبلیغاتی که اسرائیل و حامیان غربی و آمریکایی آن برای تبلیغ روایت این رژیم در جهان انجام دادند، اما صهیونیسم نتوانست روایت خود را بر جهان غالب کند.
نفرت از صهیونیسم و مخالفت با آن، بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی در اکتبر 2023 ابعاد بین‌المللی به خود گرفت؛ جایی که به دنبال افشای چهره حقیقی و وحشی صهیونیست‌ها که خون زنان و کودکان بی‌گناه را می‌ریزند، شاهد یک بیداری و آگاهی بی‌سابقه در افکار عمومی جهان علیه اسرائیل و به طور کلی صهیونیسم و حامیان آن بودیم.
جنبش ضد صهیونیسم در جهان امروز جنگ متجاوزانه و خائنانه آمریکا و اسرائیل علیه ایران را حلقه‌ای از زنجیره تجاوزات مداوم صهیونیسم در دنیا می‌داند و به نظر می‌رسد که بزرگترین بازنده در این میان، اسرائیلی‌ها هستند که کابینه نتانیاهو آنها را قربانی اهداف سیاسی، شخصی و وعده‌های دروغینی همچون سرزمین موعود کرده است.
کابوس بزرگی که ایران اسلامی برای صهیونیست‌ها ساخت
اما بحث در مورد جنگ ایران و اسرائیل مستلزم یادآوری تاریخ پیچیده میان دو طرف است؛ جایی که بعد از سقوط رژیم پهلوی در ایران در سال 1979 و پیروزی انقلاب اسلامی این کشور، تنش‌ها میان ایران و اسرائیل آغاز شد.
پیش از آن به خاطر سیاست‌های رژیم پهلوی که کاملا در خدمت غرب قرار داشت و یکی از بازوهای آمریکا و غرب در خاورمیانه به شمار می‌رفت، روابط نزدیکی میان ایران و اسرائیل برقرار بود.
بنابراین می‌توانیم بگوییم که درگیری ایران و رژیم صهیونیستی ابعاد مذهبی آشکاری هم به خود می‌گیرد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اسرائیل که پیشتر توانسته بود با حمایت غرب و آمریکا کشورهای عربی را از معادلات خارج و اشغالگری خود را در منطقه تثبیت کند، به شدت احساس خطر کرد.
البته از سال 1948 و آغاز اشغالگری صهیونیست‌ها در فلسطین و در سایه بی‌توجهی اسرائیل به قوانین بین‌المللی با حمایت غرب و آمریکا که موجب شد راهکار دو دولتی طبق قطعنامه سازمان ملل هرگز اجرا نشود، درگیری مداومی میان این رژیم با اعراب بر سر مسئله فلسطین وجود داشت.
رژیم پهلوی در ایران در آن زمان خودش را از این مناقشه تا حدودی دور نگه داشته بود و حتی از اسرائیل حمایت هم می‌کرد.
در طول جنگ‌های 1956 و 1967 و 1973 که میان اعراب و رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد، رژیم پهلوی در ایران حامی اسرائیل بود، اما بعد از سال 1979 و پیروزی انقلاب اسلامی ایران همه چیز تغییر کرد.
استراتژی ایران در حمایت از فلسطین و مبارزه با صهیونیست‌ها
به دنبال این تحولات، موضع اسرائیل هم در برابر ایران کاملاً دچار تحول شد و صهیونیست‌ها در کنار آمریکا و غرب همه تلاش خود را به کار بستند تا نظام انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) را به خاطر حمایت از فلسطین، «اهریمن» جلوه دهند.
بنابراین، از همان ابتدا جنگ سردی میان ایران و اسرائیل به وجود آمد و البته ایران هرگز مستقیماً تهدیدی برای اسرائیل و آمریکا ایجاد نکرد، اما بر لزوم اجرای قوانین بین‌المللی تاکید داشت و به دنبال عدالت برای فلسطینی‌ها بود.
همچنین جمهوری اسلامی ایران هرگز برخلاف آنچه که اسرائیل و متحدانش تبلیغ می‌کردند، جنگ مذهبی علیه یهودیان به راه نیانداخت و حضور یک جامعه بزرگ یهودی در ایران تاییدی بر این امر است.
درواقع مبارزه ایران، علیه صهیونیسم جهانی و زیاده خواهی‌های آمریکا و اسرائیل در منطقه بود.
به طور کلی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مسیر این کشور از آمریکا و اسرائیل کاملاً جدا شده و در نهایت به بخشی از درگیری عربی- اسلامی علیه صهیونیست‌ها پیوند خورد.
بر این اساس، درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی از دهه 80 میلادی آغاز و در دوره جدید بر اساس تنش‌های سیاسی، نظامی، سایبری و ...
تشدید شد و در این مدت ایران از گروه‌های مقاومت در لبنان، سوریه، یمن و عراق علیه صهیونیست‌ها حمایت می‌کرد.
رژیم صهیونیستی هم به کمک آمریکا از هیچ گونه توطئه و تنش آفرینی علیه ایران دریغ نکرد و اوج توطئه‌های صهیونیست‌ها ضد ایران زمانی بود که این کشور از توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود در سال 2004 خبر داد.
در سال 2010 رژیم صهیونیستی ویروس کامپیوتری استاکس نت را با پشتیبانی اطلاعاتی و فناوری آمریکا برای نابودی سانتریفیوژهای هسته‌ای ایران ایجاد کرد و بعد از آن، بین سال‌های 2020 تا 2025 مجموعه‌ای از حملات سایبری و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران انجام شد.
ایران هم در این مدت به توسعه قدرت خود در سطوح مختلف از جمله اطلاعاتی و نظامی ادامه داد و قدرت خود را در جنگ اخیر با اسرائیل به نمایش گذاشت که همه محاسبات آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها را به هم ریخت.
ریشه جنبش ضد صهیونیسم در جهان؛ یهودیان علیه صهیونیست‌ها
در مورد جنبش‌ها و تفکر ضد صهیونیستی در جهان، قبل و بعد از آغاز اشغالگری اسرائیل در اراضی فلسطین و جنایات وحشیانه‌ای که علیه فلسطینی‌ها انجام می‌دهد، تعداد زیادی از خود متفکران و اندیشمندان یهودی به مبارزه با صهیونیسم پرداختند.
در میان این متفکران و دانشمندان، باید به آلبرت انیشتین اشاره کنیم که یک صلح طلب متعهد بود و بارها در مورد خطرات تسلیحات هسته‌ای هشدار داده و خواستار رسیدن به راهکاری عادلانه با جوامع عرب شده بود.
زیگموند فروید، بنیانگذار دانش روانکاوی و از اندیشمندان برجسته یهودی اتریشی هم از امضای طوماری که خواستار ایجاد یک سرزمین یهودی در فلسطین بود خودداری کرد و معتقد بود که فلسطین هرگز نمی‌تواند به یک کشور و دولت یهودی تبدیل شود.
هانا آرنت، فیلسوف معروف یهودی نیز به شدت از سوءاستفاده از یهودی ستیزی به عنوان توجیهی برای پروژه صهیونیستی انتقاد و این ادعا را که صهیونیسم برای مقابله با یهودی‌ستیزی ایجاد شده است کاملاً رد کرد.
اندیشمندانی مانند نوام چامسکی، فیلسوف و زبانشناس یهودی بین‌المللی که مطالب زیادی در مورد مسئله فلسطین نوشته و ادعاهای صهیونیسم را رد کرده است، یا ایلان پاپ، مورخ معروف یهودی نیز چنین رویکردی داشتند.
نورمن فنکلشتاین، مورخ و پژوهشگر سیاسی یهودی معروف آمریکایی همواره از منتقدان آشکار سیاست‌های نظامی اسرائیل بوده و بر لزوم احترام این رژیم به قوانین بین‌المللی و اجرای عدالت در حق فلسطینی‌ها تاکید کرده است.
ریچارد فالک، گزارشگر یهودی ویژه سابق سازمان ملل نیز اقدامات اسرائیل را جنایت علیه بشریت دانسته و رویکرد نظامی این رژیم را به شدت مورد انتقاد قرار می‌دهد.
یشایاهو لیبویتز، فیلسوف اسرائیلی هم اشغالگری صهیونیست‌ها در فلسطین را محکوم کرده و صهیونیسم را نازی می‌خواند و بارها تاکید کرده که ارتش اسرائیل مرتکب جنایات غیر اخلاقی و نسل کشی علیه فلسطینیان می‌ش ود.
آرمر برگر، خاخام یهودی و از بنیانگذاران شورای یهودیت آمریکا نیز از منتقدان سرسخت پروژه صهیونیسم بوده و رویکرد این پروژه را به شدت رد می‌کند.
جنگ با ایران و تسریع نابودی صهیونیسم
همه این صداها جنبشی بزرگ علیه صهیونیسم و اسرائیل تشکیل دادند و هرگز دست از درخواست برای کنار گذاشتن رویاهای صهیونیستی و استعماری نکشیدند.
در واقع یهودیان ضد صهیونیسم در جهان که تعداد آنها زیاد است، پروژه صهیونیستی را یک پروژه دروغین می‌دانند که در جنگ با بشریت است و موجب تخریب وجهه همه یهودیان در جهان می‌شود.
امروز هم بعد از آشکار شدن چهره وحشی صهیونیسم به دنبال جنایاتی که صهیونیست‌ها علیه غیرنظامیان بی دفاع در نوار غزه انجام می‌دهند، همه نقاب‌ها از چهره غرب و اسرائیل کنار زده شده و علاوه بر مخالفان قبلی صهیونیسم، تغییر عمده‌ای در دیدگاه‌های متفکران، روشنفکران و مورخانی که قبلاً از اسرائیل حمایت می‌کردند ایجاد شده است؛ از جمله پیتر بنارد، متفکر و تحلیلگر سیاسی یهودی که در گفتگو با شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان از تحول فکری خود خبر داده و تاکید کرد، دیدگاه او در مورد اسرائیل تغییر کرده و در حالی که پیشتر تصور می‌کرد اسرائیل برای بقا می‌جنگد، امروز یک چهره وحشی و نابودگر از آن می‌بیند.
در کنفرانسی که در پایان سال گذشته توسط دانشجویان دانشگاه پرنستون برگزار شد، نورمن فنکلشتاین، متفکر و مورخ یهودی آمریکایی که با سیاست اشغال مخالف است، گفت که امروز اسرائیل برای اولین بار از زمان تاسیس خود واقعاً در برابر بحران موجودیتی قرار گرفته است؛ زیرا همه راهکارهای صلح آمیز را از بین برده و همه امیدها برای همزیستی مسالمت آمیز با جهان عرب و اسلام را تضعیف کرده و بدون اینکه بداند، کاملاً مشروعیتی که غرب و آمریکا به آن داده بودند را نابود کرده است.
بعد از جنگ با ایران هم، ابعاد تازه‌ای از شکنندگی پروژه صهیونیسم فاش و ثابت شده با وجود حمایت‌های نامحدود آمریکا و غرب از این پروژه اما نابودی صهیونیسم امروز از هر زمانی نزدیک‌تر شده است.
انتهای پیام/