خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مصر هدف بعدی واشنگتن و تل‌آویو

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 11:06
یک تحلیلگر برجسته امور خاورمیانه با افشای راهبرد پیچیده اسرائیلی-آمریکایی،برای جلوگیری از شکل‌گیری ارتش‌های قدرتمند درکشورهای مجاور فلسطین اشغالی،پیش‌بینی کرد که در آینده نزدیک ارتش مصر هدف قرار گیرد.
اسرائيل،نظامي،هدف،راهبرد،قدرتمند،مصر،لبنان،ارتش،كشورهاي

به گزارش مشرق، کارشناس امور خاورمیانه «الیف صباغ» ، از یک راهبرد مشترک اسرائیلی-آمریکایی پرده برداشت که هدف آن، جلوگیری از شکل‌گیری ارتش‌های قدرتمند در کشورهای پیرامون اسرائیل است.
او هشدار داد که ارتش مصر ممکن است در آینده نزدیک هدف این سیاست قرار گیرد.
به نوشته روزنامه رأی الیوم، وی در تحلیل خود از وضعیت منطقه‌ای گفت: «راهبرد اسرائیل که توسط ایالات متحده در خاورمیانه اجرا می‌شود، بر پایه جلوگیری از وجود ارتش‌های نیرومند اطراف اسرائیل است» .
نماینده آمریکا در سوریه و لبنان طبق برنامه‌ای عمل می‌کند که هدفش «فروپاشی ساختارهای نظامی کشورهای همجوار» است.
وی افزود: «هدف این است که کشورها به موجودیت‌هایی ضعیف، تقسیم‌شده از نظر قومی و مذهبی، و فاقد ارتشی قدرتمند تبدیل شوند؛ چیزی شبیه به وضعیت کرانه باختری» .
صباغ تأکید کرد که این سیاست، تازه نیست و پیش‌تر نیز توسط مقام‌های برجسته اسرائیلی مانند «عاموس گلعاد» مطرح شده، زیرا «تسلط اسرائیل بر منطقه مستلزم تضعیف ارتش‌های اطراف آن است» .
این تحلیلگر ادامه داد که «این طرح بلندمدت است و ارتش مصر در آینده نزدیک هدف قرار خواهد گرفت، زیرا یکی از آخرین ارتش‌های نظامی قدرتمند منطقه به‌شمار می‌رود» .
این هشدار در حالی مطرح شده که منطقه شاهد تشدید تحرکات سیاسی و نظامی است، به‌ویژه در لبنان و سوریه، جایی که درخواست‌ها برای خلع سلاح حزب‌الله و بازسازی ارتش لبنان شدت گرفته است.
به نظر می‌رسد همکاری آمریکا و اسرائیل در این پرونده ممکن است به کشورهای دیگر نیز گسترش یابد، و این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز رویارویی‌های جدیدی در منطقه‌ای شود که پیش از این هم با بی‌ثباتی دست‌وپنجه نرم می‌کند.
با وجود تلاش‌های اسرائیلی و آمریکایی، همچنان این سؤال باقی‌ست که آیا این راهبرد می‌تواند موفق باشد، به‌ویژه با وجود قدرت‌های منطقه‌ای مانند مصر که ارتشی منسجم و سابقه‌ای طولانی در حفظ توازن منطقه‌ای دارد.
انتظار می‌رود این تحلیل‌ها واکنش‌های گسترده‌ای را در میان محافل سیاسی و نظامی عربی برانگیزد، به‌خصوص در آستانه مرحله‌ای تازه که ممکن است با دگرگونی‌های ژئوپلیتیکی بزرگ همراه باشد.