بیش از ۹۰ درصد آتشسوزیهای جنگلها و مراتع مربوط به حوزه زاگرس است
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بیش از ۹۰ درصد آتش سوزیهایی که در جنگلها و مراتع کشور رخ میدهد مربوط به حوزه زاگرس است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی تیموری، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با توجه به گرم شدن هوا و خشکی بوتهها و علف زارها احتمال وقوع حریق در جنگلها و مراتع بالا رفته و سازمان با برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران، نظارت بر عرصهها را بیشتر کرده است.
وی افزود: یگان حفاظت منابع طبیعی مأموریت یافته است تا در استانها به ویژه حوزه زاگرس گشت و مراقبتهای شبانه روزی خود را افزایش دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: استانهای ایلام، خوزستان، کرمانشاه و لرستان از جمله استانهایی هستند که در این ایام بیشتر طعمه حریق شدهاند و منابع طبیعی بیشترین حمایت خود را به لحاظ تأمین تجهیزات و امکانات اطفای حریق متوجه مناطق زاگرسی کرده است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین اشاره کرد: دامنه عرصههای منابع طبیعی وسیع و گسترده است و این سازمان با حمایت و مشارکت مردم و تشکلات مردمی میتواند به اهداف خود که همانا حفظ و توسعه منابع طبیعی است، جامه عمل بپوشاند.
مدیریت پارکهای جنگلی به مردم واگذار میشود
تیموری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مدیریت پارکها و تفرجگاههای جنگلی طی تشریفات قانونی به مردم و بخش خصوصی واگذار میشود، به وجود ۱۶۰ پارک و تفرجگاههای جنگلی استانهای شمالی کشور اشاره کرد و افزود: در این ایام که مردم بیشتر به شمال کشور سفر کردهاند، توانستند با تمهیداتی که منابع طبیعی و مسئولان پارکها و تفرجگاهها فراهم کرده بودند، جهت استراحت وارد پارکها شده و خوشبختانه تاکنون هیچ گونه حریقی از داخل پارکهای جنگلی گزارش نشده و مردم همراهی و همکاری خوبی با منابع طبیعی داشتند.
وی همچنین گفت: در این ایام خاص احتمال میرفت برخی افراد سودجو از فرصت استفاده کرده و اراضی ملی را متصرف شوند که در این زمینه هماهنگیهای لازم از سوی ادارات کل منابع طبیعی استانها با دادسراها و بخشهای قضائی انجام شده تا زمینی تصرف نشود.
زراعت چوب در کشور توسعه مییابد
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: تمامی اقدامات منابع طبیعی در قالب برنامه هفتم توسعه انجام میشود و در برنامه هفتم، سازمان مکلف شد در طرح توسعه زراعت چوب در عرصههای منابع طبیعی و همچنین مستثنیات مردم که استعداد کاشت درخت در آن وجود دارد را تقویت کند.
وی اضافه کرد: زراعت چوب علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی میتواند بخش قابل توجهای از نیازهای چوبی کارخانجات و صنایع چوبی را تأمین کرده و از سوی دیگر جلوی قاچاق چوب را بگیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از شناسایی مناطق مستعد برای زراعت چوب در کشور خبر داد و گفت: این اراضی در قالب ماده ۳ و از طریق مزایده برای زراعت چوب در اختیار مردم و بخش خصوصی قرار میگیرد.
وی سرانه فضای سبز به ازای هر نفر در ایران را ۱۷ متر مربع اعلام کرد و افزود: این میزان در دنیا به ازای هر نفر ۵۸۰۰ متر مربع است.
گیلان یکی از قطبهای مهم زراعت چوب
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: طی سفری که هفته گذشته به استان گیلان داشته است این استان را به لحاظ توسعه زراعت چوب صنوبر یکی از قطبهای مهم زراعت چوب در کشور معرفی کرد و گفت: بخش خصوصی در این استان در حوزه کاشت و تولید چوب بسیار فعال بوده و تاکنون ۷ هزار هکتار از اراضی ملی این استان جهت توسعه زراعت چوب شناسایی شده و منابع طبیعی آمادگی دارد تا این عرصه را برای تولید چوب به بخش خصوصی واگذار کند.
تیموری اعلام کرد: در زمینه قطع درختان صنوبر و مجوز حمل آن مشکلاتی از قبل وجود داشت که اکنون این موانع و مشکلات از طریق سامانه حل شده است و اکنون هماهنگیهای لازم از طریق سامانه بین منابع طبیعی، سازمان حمل و نقل جادهای و نیروی انتظامی صورت گرفته است.
وی افزود: تا کنون حدود ۸۰ هزار هکتار عرصه برای توسعه زراعت چوب در کشور شناسایی شده و نهالهای کاشته شده در استانها بومی بوده و با توجه به شرایط اقلیمی منطقه کاشته میشود.
تیموری همچنین استان خوزستان را یکی از استانهایی برشمرد که زراعت چوب در آنجا در سطح وسیعی توسعه یافته و منابع طبیعی با زمینه مساعدی که در سطح استان فراهم کرده، مردم و بخش خصوصی علاقه زیادی برای ورود جهت تولید زراعت چوب پیدا کردهاند.