خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عزت در بریدن از دنیا و طمع‌زدایی است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 10 تیر 1404 - 02:47
بجنورد- استاد حوزه علمیه خراسان شمالی با تأکید بر اینکه عزت مؤمن از مسیر دل بریدن از دنیا به دست می‌آید، گفت: زندگی بر پایه وام و قسط، نماد وابستگی به غیر خداست و عزت در طمع‌زدایی است.
عزت،الهي،خراسان،شمالي،انسان،مؤمن،طمع،بجنورد،اتصال،علميه،مال، ...

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سیدمحمد افشین‌فر دوشنبه شب در جمع عزاداران هیئت «حسین‌جان» بجنورد اظهار کرد: میل به خداخواهی سرمایه‌ای بزرگ برای حرکت انسان در مسیر بندگی است و می‌تواند او را از وابستگی‌های دنیایی رهایی بخشد.
وی افزود: خداوند برای هر مؤمن، لحظات متعدد طلایی برای خلوت و مناجات مقرر کرده که ممکن است برای هر کس در زمان‌های متفاوتی پدیدار شود؛ برای برخی سحر، برای برخی ظهر و برای دیگران لحظه‌ای در دل شب است.
استاد حوزه علمیه خراسان شمالی با بیان اینکه ظرفیت قلب مؤمن برای دریافت رحمت الهی بسیار وسیع است، گفت: برخی قلوب آن‌چنان پاک و آماده‌اند که خداوند در آن‌ها مهمان می‌شود.
حجت‌الاسلام افشین‌فر با اشاره به شهید ۱۷ ساله مجید کریمی بیان کرد: مزار این شهید در گلزار شهدای بجنورد،می‌تواند به خلوتگاه اهل دل و رفیق راه جوانان مومن تبدیل شود و نشان می‌دهد سن و سال مانعی برای درک حقیقت و قرب الهی نیست.
وی با تأکید بر سیره امام حسین (ع) در حفظ عزت گفت: سیدالشهدا در اوج غربت، گرسنگی و اسارت خانواده، زیر بار ذلت نرفتند و نشان دادند عزت واقعی تنها با بریدن از دنیا و اتصال به حق متعال حاصل می‌شود.
دبیر جبهه مردمی فرهنگی و اجتماعی خراسان شمالی افزود: عزتی که از دنیا به‌دست می‌آید ناپایدار و محدود است، اما عزت الهی انسان را به جایگاهی می‌رساند که دست‌نیافتنی می‌شود.
افشین‌فر گفت: بستن معیشت مردم به وام و قسط، مصداق چشم داشتن به دست دیگران است و جامعه‌ای که طمع را کنار بگذارد، به استقلال و عزت می‌رسد.
لقمان حکیم نیز تأکید می‌کند که طمع‌زدایی شرط اول عزت‌مندی در دنیاست.
وی در ادامه افزود: زندگی مطلوب آن است که خانواده در آرامش نسبی باشد، نه آنکه فرد تمام عمر خود را در پی جمع مال صرف کند و حتی فرصت بهره‌بردن از آن را هم نداشته باشد.
استاد حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: حرص برای مال و مقام، انسان را از چشم مردم می‌اندازد و عزت، تنها در بی‌نیازی، ساده‌زیستی و اتصال قلبی به خدا معنا پیدا می‌کند.
وی تصریح کرد؛ استقلال اقتصادی و سیاسی و فرهنگی جامعه هم در گرو قطع طمع از حمایت دیگران و حقارت در مقابل بیگانگان است.