تولید 6 هزار تن آلبالو از باغات شهرستان شبستر/ جشنواره نگین سرخ تسوج
مدیر جهادکشاورزی شهرستان شبستر از تولید سالانه 6 هزار تن آلبالو از باغات شهرستان شبستر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تسوج، فرامرز افشانی دیشب در گفت وگو با خبرنگاران از برگزاری دومین جشنواره استانی برداشت آلبالو در شهر تسوج در روز جمعه 21 تیرماه خبر داد و اظهار داشت: شهرستان شبستر با داشتن یک هزار و 200 هکتار درختان آلبالوی بارور و 300 هکتار باغ جدید تحت کشت درختان آلبالو، در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان آذربایجانشرقی را دارد.
وی تصریح کرد: بیشترین برداشت آلبالو در شهرستان شبستر یعنی تقریباً 7۰درصد آلبالو و ۹۵ درصد فرآوری و تولید خشکبار این محصول در بخش تسوج انجام میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان شبستر با بیان اینکه سالانه 6 هزار تن آلبالو از باغات شهرستان شبستر برداشت میشود، ادامه داد: این شهرستان در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان آذربایجانشرقی را دارد و شهرستانهای مرند، اهر و جلفا بعد از شبستر به ترتیب در رده های بعدی تولید آلبالو قرار دارند.
وی افزود: آلبالوی ژنوتیپ محلی، مجاری، بوترمو، تک دانه، گیلاسی، گیسویی از ارقام مهم آلبالوی کشت شده در باغات بخش تسوج است که با اصلاح نهال و شیوه آبیاری و استفاده به موقع از سموم آفات نباتی تولید آلبالو در شهرستان افزایش می یابد.
مسوول برگزاری جشنواره آلبالوی تسوج نیز با بیان اینکه ساعت 17 عصر روز جمعه ۲۱ تیرماه 98 دومین جشنواره آلبالو در شهر تسوج با حضور مسوولان کشوری و استانی برگزار خواهد شد، اذعان داشت: امسال به لطف خدای متعال و جان گرفتن دوباره دریاچه زیبای ارومیه، این جشنواره میتواند پذیرای میهمانان و گردشگران زیادی باشد، از این رو به این وسیله از تمام علاقمندان در سرتاسر استان آذربایجان شرقی و کشور جهت حضور در این جشنواره دعوت می نماییم و بیشک لحظات شاد و بهیاد ماندنی را تجربه خواهند کرد.
رضا اخگرپور با بیان اینکه برگزاری جشنواره آلبالو در بخش تسوج زمینه برای رشد و اعتلای صنعت گردشگری در این منطقه فراهم را می کند، گفت: این جشنواره با مشارکت و همراهی فرمانداری شهرستان شبستر، سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، بخشداری نسوج، شورای اسلامی و شهرداری تسوج، مدیریت جهادکشاورزی شهرستان شبستر و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آموزش و پرورش، بهزیستی، هلال احمر، ورزش و جوانان و دهیاران بخش تسوج و پیگیریهای جمعی از فعالان اجتماعی و خیرین تسوج به ثمر رسیده و هدف از برگزاری این جشنواره شناساندن توانمندیهای این بخش در سطح کشور و معرفی جاذبههای گردشگری بخش تسوج و جذب گردشگر عنوان کرد.
وی، از برگزاری نمایشگاهی جنبی از محصولات کشاورزی، غذایی و آشامیدنی تحصیل شده از میوه آلبالو و برگزاری مسابقه ویژه غذاهای خانگی و سنتی در حاشیه این جشنواره خبر داد و افزود: جشنواره نگین سرخ تسوج را فرصتی برای معرفی توانمندیهای منطقه میدانیم، از این رو امیدوارم ضمن معرفی توانمندیهای گردشگری و جاذبههای تاریخی این شهر، ارزشهای غذایی این محصول بیش از گذشته معرفی شود.
انتهای پیام/۶۰۰۰۲/س/ر