خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 08 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بن‌بست ۱۲ ساله نهاد کتابخانه‌ها در جذب نیرو

مهر | فرهنگی و هنری، استان‌ها | یکشنبه، 08 تیر 1404 - 14:06
قزوین- دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از آغاز دور تازه‌ای از رایزنی‌ها برای جذب نیروی انسانی و حل مشکلات ساختاری ۱۲ ساله در نهاد کتابخانه‌ها خبر داد.
نهاد،كتابداران،كتاب،اشاره،ترويجي،استخدامي،سيار،سامانه،هوشمند ...

به گزارش خبرنگار مهر، آزاده نظربلند ظهر یکشنبه در جریان سفر به قزوین و پس از افتتاح بخش‌های جدید دو کتابخانه عمومی، با اشاره به چالش‌های معیشتی کتابداران در جمع خبرنگاران قزوینی اظهار کرد: استخدام رسمی کتابداران، به دلیل قطع همکاری ۱۲ ساله با سازمان اداری و استخدامی، متوقف مانده و این موضوع آسیب‌های جدی به بدنه انسانی کتابخانه‌ها وارد کرده است.
وی گفت: نهاد کتابخانه‌ها طی سال‌های گذشته به‌دلیل نداشتن جایگاه رسمی در ساختارهای اداری دولت، ناگزیر از اتکا به بودجه‌های غیرقطعی نیم درصدی شهرداری‌ها بوده که این وضعیت مانعی برای برنامه‌ریزی بلندمدت و توسعه‌محور محسوب می‌شود.
نظربلند با اشاره به مشکلات مالی و ساختاری این نهاد، از نبود منابع پایدار و نظام شفاف استخدامی به عنوان عوامل تضعیف‌کننده کیفیت خدمات یاد کرد و گفت: ساماندهی وضعیت شغلی کتابداران و جذب نیروی تخصصی در دستور کار نهاد قرار دارد.
وی در ادامه به برنامه‌های تحولی نهاد کتابخانه‌ها پرداخت و عنوان کرد: گسترش کتابخانه‌های سیار، توسعه برنامه‌های ترویجی برای کودکان و نوجوانان، و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین اطلاعاتی، سه محور اصلی برنامه‌های آینده هستند.
وی همچنین به رونمایی از سامانه‌های هوشمند مانند چت‌بات جست‌وجوی کتاب، سامانه اهدای منابع، مشاوره کتاب و سامانه اطلاعات مکانی (GIS) در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و افزود: نهاد با تمرکز بر عدالت فرهنگی و ارتقای دسترسی، فاز جدیدی از خدمات هوشمند را آغاز کرده است.
نظربلند خاطرنشان: که توسعه ناوگان کتابخانه‌های سیار و افزایش پوشش جغرافیایی مناطق کم‌برخوردار در اولویت نهاد قرار دارد.
وی بیان کرد: همچنین مشارکت فعال با مدارس، تربیت مروجان مطالعه از دل گروه‌های سنی نوجوان، و ایجاد جریان‌های فرهنگی خودجوش، از دیگر راهبردهای ترویجی نهاد است.
وی در خصوص سرانه مطالعه، اعلام کرد: نهاد کتابخانه‌ها متولی محاسبه این شاخص نیست و تنها آمارهایی نظیر تعداد اعضا، میزان امانت و کتابخانه‌های فعال را ارائه می‌دهد.