خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 08 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کارشناس ترک: ایران از درگیری قوی‌تر خارج شد و اسرائیل متحمل خسارات غیرمنتظره شد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 08 تیر 1404 - 10:58
سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی ترکیه معتقد است اسرائیل در درگیری اخیر با ایران به اهداف خود نرسید و متحمل خسارات مادی و انسانی غیرقابل‌انتظاری شد.
ايران،منطقه،اسرائيل،نووستي،–،رويارويي،حملات،درگيري

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - احسان سیفا که عضو کمیته مرکزی حزب «وطن» ترکیه است، در مصاحبه با خبرگزاری روسی «نووستی» تأکید کرد تهران از این رویارویی با قدرت و جایگاهی بیشتر در منطقه خارج شد و توازن بازدارندگی در منطقه به‌طور چشمگیری به نفع ایران تغییر پیدا کرد.
او توضیح داد: «تل‌آویو در حملات خود به‌دنبال نابودی توان هسته‌ای ایران، تضعیف اراده مردم این کشور و سوق دادن آن به سمت تغییر نظام بود، اما این اهداف محقق نشد و برعکس، ایران جایگاه منطقه‌ای خود را تقویت کرد.»
سیفا افزود: «ایران امروز همان‌طور که پیش از آغاز درگیری – یعنی ۱۲ روز پیش – بود، بلکه حتی احترام بیشتری میان کشور‌های منطقه به‌دست آورده است.
پس چه کسی پیروز است؟»
رهبر معظم ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، نیز در پایان این درگیری ۱۲ روزه پیروزی کشورش بر اسرائیل را اعلام و این «پیروزی» را به ملت ایران تبریک گفت.
این رویارویی پس از آن آغاز شد که اسرائیل بامداد ۱۳ ژوئن به بهانه تلاش ایران برای توسعه یک برنامه نظامی هسته‌ای مخفی، حملات هوایی به تأسیسات هسته‌ای، پایگاه‌های هوایی و شخصیت‌های کلیدی برنامه هسته‌ای ایران انجام داد.
پس از پاسخ موشکی ایران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ابراز امیدواری کرد که این اقدام موجب «تخلیه خشم» تهران شده و فرصتی برای صلح جدید در منطقه فراهم کند.
همچنین اعلام شد که توافقی برای آتش‌بس بین ایران و اسرائیل به دست آمده که قرار است به آتش‌بس رسمی تبدیل شود، اما دو طرف بعدا یکدیگر را به نقض آن متهم کردند.
منبع: نووستی