خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 08 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

الزام کارت بهداشت برای خادمان نذری محرم در خراسان شمالی

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 08 تیر 1404 - 10:53
مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: رعایت کامل موازین بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات، الزام ارائه کارت بهداشت توسط خادمان، ممنوعیت ذبح دام در محل هیئت ها و استفاده از مواد اولیه مجاز از مهم ترین الزامات ایام عزاداری است.
بهداشتي،غذا،سلامت،بهداشت،اميري،رعايت،توزيع،محيط،ظروف،عزاداري ...

یوسف امیری، مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به آغاز ماه‌های محرم و صفر و افزایش برگزاری آیین‌های عزاداری در این استان، اظهار داشت: رعایت دقیق اصول بهداشتی در آماده‌سازی و توزیع نذورات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
امیری با بیان اینکه هرگونه غفلت در حوزه بهداشت فردی و محیطی می‌تواند زمینه بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا به‌ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را فراهم کند، گفت: لازم است همه فرایندهای اطعام‌دهی هیئت‌ها و موکب‌ها با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و هماهنگی با شبکه‌های بهداشت شهرستان‌ها اجرا شود.
مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: تمامی افراد شاغل در تهیه و توزیع غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و رعایت اصولی همچون استفاده از ماسک، دستکش و لباس مخصوص الزامی است.
وی تأکید کرد: محل‌های پخت غذا باید دارای مجوز و شرایط بهداشتی لازم باشند و استفاده از مواد اولیه سالم و دارای مجوز از سازمان غذا و دارو، ضرورت دارد.
امیری افزود: در ایام محرم و صفر، پخت غذا با فرآورده‌های خام دامی فقط باید با گوشت‌های بسته‌بندی‌شده و دارای مهر دامپزشکی انجام شود و انجام ذبح دام زنده در مجاورت محل‌های عزاداری ممنوع است.
به گفته وی، استفاده از نمک یددار تصفیه‌شده، روغن‌های دارای مجوز و ظروف بهداشتی مناسب باید مورد توجه مسئولان هیئت‌ها قرار گیرد.
وی با اشاره به ضرورت حفظ سلامت مواد غذایی اظهار داشت: غذاهای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط قرار گیرند و در صورت نیاز به نگهداری طولانی‌تر، مواد غذایی یا باید در دمای کمتر از 4 درجه یا بیش از 63 درجه سانتی‌گراد ذخیره شوند.
همچنین بسته‌بندی غذا نباید زودتر از دو ساعت پیش از توزیع صورت گیرد.
امیری ادامه داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای مواد غذایی گرم، باید از ظروف دارای مجوز بهداشت استفاده شود و ظروف پلی‌استایرنی و فاقد مشخصات بهداشتی نباید برای توزیع نوشیدنی داغ و غذای پخته‌شده به کار گرفته شوند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: رعایت بهداشت آب مصرفی، جلوگیری از توزیع لبنیات و شربت‌های فاقد بسته‌بندی و توجه به جمع‌آوری اصولی پسماندها در مراسم عزاداری الزامی است.
همچنین استعمال دخانیات در اماکن مرتبط با عزاداری ممنوع است و مسئولان هیئت‌ها و موکب‌ها باید با همکاری بازرسان بهداشت محیط، استانداردهای سلامت را رعایت کنند.
امیری در پایان از شهروندان و مسئولان هیئت‌ها خواست برای حفظ سلامت عمومی جامعه، توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفته و اهتمام ویژه به رصد و اجرای قوانین و مقررات بهداشتی داشته باشند.
انتهای پیام/311