الزام کارت بهداشت برای خادمان نذری محرم در خراسان شمالی
مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: رعایت کامل موازین بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات، الزام ارائه کارت بهداشت توسط خادمان، ممنوعیت ذبح دام در محل هیئت ها و استفاده از مواد اولیه مجاز از مهم ترین الزامات ایام عزاداری است.

یوسف امیری، مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به آغاز ماههای محرم و صفر و افزایش برگزاری آیینهای عزاداری در این استان، اظهار داشت: رعایت دقیق اصول بهداشتی در آمادهسازی و توزیع نذورات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
امیری با بیان اینکه هرگونه غفلت در حوزه بهداشت فردی و محیطی میتواند زمینه بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا بهویژه بیماریهای عفونی رودهای را فراهم کند، گفت: لازم است همه فرایندهای اطعامدهی هیئتها و موکبها با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و هماهنگی با شبکههای بهداشت شهرستانها اجرا شود.
مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: تمامی افراد شاغل در تهیه و توزیع غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و رعایت اصولی همچون استفاده از ماسک، دستکش و لباس مخصوص الزامی است.
وی تأکید کرد: محلهای پخت غذا باید دارای مجوز و شرایط بهداشتی لازم باشند و استفاده از مواد اولیه سالم و دارای مجوز از سازمان غذا و دارو، ضرورت دارد.
امیری افزود: در ایام محرم و صفر، پخت غذا با فرآوردههای خام دامی فقط باید با گوشتهای بستهبندیشده و دارای مهر دامپزشکی انجام شود و انجام ذبح دام زنده در مجاورت محلهای عزاداری ممنوع است.
به گفته وی، استفاده از نمک یددار تصفیهشده، روغنهای دارای مجوز و ظروف بهداشتی مناسب باید مورد توجه مسئولان هیئتها قرار گیرد.
وی با اشاره به ضرورت حفظ سلامت مواد غذایی اظهار داشت: غذاهای پختهشده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط قرار گیرند و در صورت نیاز به نگهداری طولانیتر، مواد غذایی یا باید در دمای کمتر از 4 درجه یا بیش از 63 درجه سانتیگراد ذخیره شوند.
همچنین بستهبندی غذا نباید زودتر از دو ساعت پیش از توزیع صورت گیرد.
امیری ادامه داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای مواد غذایی گرم، باید از ظروف دارای مجوز بهداشت استفاده شود و ظروف پلیاستایرنی و فاقد مشخصات بهداشتی نباید برای توزیع نوشیدنی داغ و غذای پختهشده به کار گرفته شوند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: رعایت بهداشت آب مصرفی، جلوگیری از توزیع لبنیات و شربتهای فاقد بستهبندی و توجه به جمعآوری اصولی پسماندها در مراسم عزاداری الزامی است.
همچنین استعمال دخانیات در اماکن مرتبط با عزاداری ممنوع است و مسئولان هیئتها و موکبها باید با همکاری بازرسان بهداشت محیط، استانداردهای سلامت را رعایت کنند.
امیری در پایان از شهروندان و مسئولان هیئتها خواست برای حفظ سلامت عمومی جامعه، توصیههای بهداشتی را جدی گرفته و اهتمام ویژه به رصد و اجرای قوانین و مقررات بهداشتی داشته باشند.
انتهای پیام/311