خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 08 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۱۴ هزار مصدوم شیمیایی سردشتی در کمیسیون‌ های پزشکی شرکت کردند

مهر | استان‌ها | شنبه، 07 تیر 1404 - 21:41
ارومیه- مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌غربی از ارزیابی سلامت ۱۴ هزار نفر از مصدومان بمباران شیمیایی سردشت و شناسایی بیش از هزار و پانصد جانباز شیمیایی خبر داد.
سردشت،جنايت،شيميايي،نفر،جمعه،امام،جنگ،اشاره،شهر،جليلي،انسانيت

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم جلیلی عصر شنبه در مراسم گرامیداشت سالروز بمباران شیمیایی سردشت گفت: در هفتم تیر سال ۱۳۶۶، رژیم بعث عراق با حمله شیمیایی به شهر سردشت، ۱۲۲ نفر از شهروندان مظلوم این شهر را به شهادت رساند و هزاران نفر را مصدوم کرد.
قاسم جلیلی با اشاره به پیامدهای بلندمدت این جنایت ضد انسانی افزود: تاکنون ۱۴ هزار نفر از مصدومان این حمله در کمیسیون‌های پزشکی شرکت کرده‌اند که از این تعداد، ۱۵۷۴ نفر به عنوان جانباز شیمیایی شناسایی و تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفته‌اند.
۳۸ سال جنایت انسانی در سردشت و سکوت مدعیان حقوق بشر
امام جمعه سردشت نیز در این مراسم، با اشاره به مظلومیت مردم این منطقه در جریان جنگ تحمیلی گفت: تعرض دشمن به خاک کشورمان تنها یک تهاجم نظامی نبود، بلکه تعرض به انسانیت و کرامت بشری بود، و امروز همه ما مردم ایران، صاحب‌عزا هستیم.
ماموستا واوی افزود: رژیم بعث عراق با حمایت مستقیم و تجهیز تسلیحاتی از سوی کشورهای غربی، مرتکب این جنایت ضدبشری شد.
همان مدعیان دروغین حقوق بشر، صدام را مسلح کردند تا خون بی‌گناهان در سردشت را بریزد.
امام جمعه سردشت ادامه داد: دنیا از دموکراسی حرف می‌زند، اما در عمل، جنایاتی همچون گذاشتن زانوی پلیس آمریکا بر گلوی جرج فلوید را مرتکب می‌شود در حالی که آن صحنه را تمام دنیا دید، اما کسی جنایت سردشت را ندید ما مردم سردشت، ۳۸ سال است که نمی‌توانیم نفس بکشیم.
جنگ ۱۲ روزه خاطرات بمباران شیمیایی سردشت را تکرار کرد
وی با اشاره به تحولات اخیر منطقه افزود: با آغاز جنگ ۱۲ روزه اخیر، اولین بمب‌ها بار دیگر بر دل مردم سردشت فرود آمد و خاطرات آن فاجعه تلخ را زنده کرد زخم‌های این شهر هر سال تازه می‌شوند.
امام جمعه سردشت تأکید کرد: اگر انسان‌ها ظلم نکنند، عدالت خودبه‌خود برقرار خواهد شد راه عدالت از دروازه‌های انصاف و انسانیت می‌گذرد؛ نه از قدرت و سلاح.