رشد 30 درصدی صدور مجوزهای صنعتی در خوزستان
معاون طرح و برنامه اداره کل صمت خوزستان از رشد 30 درصدی صدور مجوزهای صنعتی و افزایش اشتغال زایی در سه ماهه نخست سال جاری خبر داد.

محمدحسین رحیمزاده، معاون طرح و برنامه اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: «در سهماهه نخست امسال، 130 مجوز صنعتی در استان صادر شده که با اشتغالزایی برای بیش از 2400 نفر همراه بوده است.
وی افزود: این آمار نشاندهنده افزایش 30 درصدی از لحاظ تعداد مجوز و 10 درصدی از نظر اشتغال نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
معاون صمت خوزستان با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان "سال سرمایهگذاری برای تولید"، افزود: «عمده مجوزهای صادر شده در شهرستانهای اهواز، دزفول و بندر ماهشهر بوده و بیشترین سرمایهگذاری در حوزه صنایع شیمیایی با هدف تکمیل زنجیره ارزش انجام شده است.»
رحیمزاده در ادامه تشریح کرد که سه زنجیره صنعتی شامل چوب و MDF، صنایع پاییندستی شیمیایی و صنایع غذایی خرما به طور ویژه در حال پیگیری است.
معاون طرح و برنامه اداره کل صمت خوزستان، با اشاره به طرح احداث شهرک تخصصی صنایع چوب در شوش، ادامه داد: «این شهرک با هدف استقرار واحدهای کوچک و تأمین مستقیم مواد اولیه از واحدهای تولید چوب در استان ایجاد میشود تا زنجیره سلولزی، از کاشت درخت تا محصول نهایی، به صورت کامل و بومی محقق شود.»
رحیمزاده تصریح کرد: «در حوزه صنایع پاییندستی شیمیایی نیز با استفاده از ظرفیتهای پتروشیمی ماهشهر، شوشتر و مسجدسلیمان، تولید محصولاتی نظیر نایلون، نایلکس و PVC در حال پیگیری است.
ماهشهر به عنوان پایلوت اجرای این طرح در نظر گرفته شده است که نشان از اهمیت استراتژیک این منطقه دارد.»
وی همچنین به توسعه زنجیره خرما اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: «در حوزه صنایع غذایی، زنجیره خرما با محوریت شهرستان شادگان در حال شکلگیری است.
شرکت کشت و صنعت فارابی، به عنوان زیرمجموعه هلدینگ توسعه نیشکر، اقدام به احداث پالایشگاه محصولات خرمایی کرده است.
این مقام مسئول گفت:این پالایشگاه با خرید تضمینی از کشاورزان و تولید مشتقاتی چون الکل، سرکه، پودر و روغن هسته خرما، زمینه جلوگیری از خامفروشی را فراهم میکند.»
معاون طرح و برنامه اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان اضافه کرد: «در حال حاضر نزدیک به 50 نوع خرما در استان تولید میشود، اما متأسفانه اکثر آن به صورت خام عرضه میگردد.
با راهاندازی این پالایشگاه، امکان فرآوری کامل خرما در استان فراهم خواهد شد و ارزش افزوده بالایی را به همراه خواهد داشت.»
رحیمزاده در پایان به تسهیل فرایند سرمایهگذاری در استان اشاره کرد و گفت: «میانگین صدور مجوز صنعتی در استان از سه روز به یک روز کاهش یافته است که نشان از عزم جدی برای رفع موانع تولید دارد.
وی گفت: همچنین برای ایجاد توازن منطقهای، پرداخت تسهیلات تبصره 18 به مناطق محروم نظیر اندیکا، مسجدسلیمان، باغملک و ایذه هدایت شده تا این مناطق نیز به سطح سایر شهرستانهای صنعتی استان نزدیک شوند و از مزایای توسعه بهرهمند شوند.
انتهای پیام/341