خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 05 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار یک مطالعه در مورد آسیب ChatGPT به تفکر انسان

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | پنجشنبه، 05 تیر 1404 - 16:06
نتایج یک مطالعه در مورد ChatGPT هشدار داده است که آن به تفکر انسان آسیب می‌رساند.
گروه،مطالعه،هوش،مصنوعي،كاربران،MIT،ابزاري،شناختي

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه تازه که توسط آزمایشگاه رسانه MIT انجام شده است، نشان داد که استفاده طولانی مدت از ChatGPT می‌تواند بر توانایی‌های شناختی کاربران آن تأثیر منفی بگذارد.
نتایج مطالعه
برای این مطالعه، ۵۴ شرکت‌کننده، ۱۸ تا ۳۹ ساله، به سه گروه تقسیم شدند تا چندین مقاله بنویسند.
یک گروه از ChatGPT استفاده کرد، گروه دوم از جستجوی گوگل استفاده کرد و گروه سوم اصلاً از هیچ ابزاری استفاده نکرد.
همچنین، از الکتروانسفالوگرافی (EEG) برای اندازه‌گیری فعالیت مغز شرکت‌کنندگان در ۳۲ ناحیه از سر استفاده شد.
از بین این سه گروه، کاربران ChatGPT در مقایسه با کسانی که از موتور‌های جست‌و‌جو استفاده می‌کردند یا هیچ ابزاری نداشتند، کمترین میزان درگیری ذهنی را داشتند.
محققان همچنین دریافتند که در طول چند ماه، کاربران ChatGPT به طور فزاینده‌ای در کار خود کم‌دقت‌تر شدند و اغلب صرفاً آنچه را که چت‌بات به آنها ارائه می‌داد، کپی و پیست می‌کردند.
نظرات متناقض
در حالی که بسیاری این یافته‌های MIT را به طور ویژه قابل توجه دانستند، اگرچه این اولین شواهد عصبی است که نشان می‌دهد اتکای بیش از حد به سیستم‌های هوش مصنوعی می‌تواند فرآیند‌های شناختی انسان را به طور اساسی تغییر دهد، بسیاری از کارشناسان خاطرنشان کرده‌اند که یافته‌های این مطالعه شگفت‌آور است، اما از نظر دامنه و مدت زمان محدود است و بیشتر یک هشدار اولیه است تا یک نتیجه‌گیری قطعی.
آنها بر لزوم تحقیقات بیشتر، به ویژه مطالعات طولانی مدت که شامل همه گروه‌های سنی و موارد استفاده باشد، تأکید کردند تا به نتایج جامعی در مورد تأثیر هوش مصنوعی بر شناخت دست یابند.
نتیجه
اکثر متخصصان تأیید می‌کنند که ChatGPT یک ابزار آموزشی نیست - کاملاً برعکس، مانعی برای یادگیری واقعی است و استفاده‌ی بی‌حد و حصر از آن، مهارت‌های تفکر انتقادی و خلاقیت دانش‌آموزان را از بین می‌برد.
این یعنی ما باید در استفاده از هوش مصنوعی بسیار محتاط باشیم، در غیر این صورت می‌توانیم قابلیت‌های منحصر‌به‌فرد خود را به طور قابل توجهی تضعیف کنیم.
منبغ: ارم نیوز