روشهای رایج دم کردن قهوه که با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند
تحقیقات نشان میدهد که برخی روشهای رایج دم کردن قهوه میتواند با خطر ابتلا به سرطان همراه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - روندا پاتریک، متخصص تغذیه آمریکایی، خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با روشهای خاص دم کردن قهوه را آشکار کرده است.
در صدر این فهرست، فرنچ پرس (که به دلیل سادگی و حفظ روغنهای طبیعی قهوه شناخته شده است) قرار دارد.
پاتریک توضیح میدهد که این روش بدون فیلتر ممکن است به افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان و بیماریهای قلبی کمک کند.
این خطرات به دلیل نشت ترکیبات روغن طبیعی در قهوه، معروف به دیترپنها، است که در روشهای دم کردن بدون فیلتر حذف نمیشوند.
تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطوح بالای این ترکیبات ممکن است با سرطان لوزالمعده و گلو و همچنین افزایش کلسترول LDL (بد) در مدت زمان کوتاه مرتبط باشد.
روشهای دم کردن قهوه که به این ترکیبات مضر اجازه عبور میدهند عبارتند از:
فرنچ پرس.
اسپرسو.
قهوه جوشیده.
قهوهسازهای مدرن روی اجاق گاز.
کپسولهای قهوه.
در مقابل، پاتریک توضیح داد که روشهای فیلتر شده، مانند قهوه دمی و قهوه سرد، به کاهش این خطرات سلامتی کمک میکنند.
او گفت: آنها دیترپنها را قفل میکنند و اثرات منفی آنها را از بین میبرند و در عین حال پلی فنولهای مفید را حفظ میکنند.
پلی فنولها آنتیاکسیدانهای قوی موجود در قهوه هستند و مطالعات نشان دادهاند که میتوانند به کاهش خطر زوال عقل تا ۵۰ ٪ و کاهش آسیب DNA - یک عامل کلیدی در ایجاد سرطان - تا ۲۳ ٪ کمک کنند.
پاتریک همچنین در مورد تجهیزات پلاستیکی مورد استفاده در تهیه قهوه هشدار داد، زیرا ریختن آب داغ روی پلاستیک، ذرات میکروپلاستیک و سایر مواد شیمیایی را آزاد میکند که میتوانند به نوشیدنی نفوذ کنند.
او افزود: اگر قهوه فیلتر شده را ترجیح میدهید، ریختن آن در یک ظرف شیشهای بدون لمس پلاستیک، گزینه ایمنتری است.
در مورد قهوه فوری، مطالعات نشان داده است که حاوی دو برابر آکریل آمید نسبت به قهوه آسیاب شده است.
(آکریلآمید مادهای شیمیایی است که وقتی دانههای قهوه در معرض حرارت زیاد قرار میگیرند، تولید میشود.
این ماده توسط آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) به عنوان یک «عامل سرطانزای احتمالی برای انسان» طبقهبندی شده است.)
با این حال، محققان دانشگاه مکگیل در کانادا ادعا میکنند که این موضوع فقط در صورت مصرف حدود ده فنجان قهوه فوری در روز، جای نگرانی دارد.
منبع: دیلی میل