خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 04 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اعلام ویژه‌برنامه‌های دهه اول ماه محرم در حرم مطهر امام رضا(ع)

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 04 تیر 1404 - 12:53
مشهد - معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی، جزئیات ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر امام رضا (ع) را در دهه اول ماه محرم تشریح کرد.
مراسم،ادامه،حضور،مطهر،حرم،اسلامي،رضوي،شب،امام،برگزار،زائران، ...

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام حسین شریعتی‌نژاد، با اشاره به برگزاری مجموعه‌ای از آئین‌ها و برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی در بارگاه منور امام رضا (ع)، هدف از این برنامه‌ها را بهره‌مندی زائران و مجاوران از فیوضات ایام محرم عنوان کرد.
معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی افزود: در آستانه ماه محرم، مراسم «اذن عزا» و «تعویض پوش ضریح مطهر و پرچم گنبد منور حضرت رضا (ع)» روز پنجشنبه ۵ تیرماه با حضور خادمان، زائران و هیئات مذهبی در صحن انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این آئین با تلاوت قرآن توسط جواد پناهی، ابتهال خوانی، مرثیه‌سرایی و سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی همراه است و در ادامه، پوش جدید ضریح با حضور تولیت آستان قدس و دیگر مسئولان نصب خواهد شد.
شریعتی نژاد ادامه داد: همچنین پرچم‌های متبرک به هیئات مذهبی اهدا می‌شود تا پیام آغاز عزاداری حضرت اباعبدالله (ع) را در سراسر شهر طنین‌انداز کنند.
معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی بیان کرد: همزمان با آغاز محرم، مراسم شب‌های دهه اول این ماه با حضور پرشور ارادتمندان حضرت امام حسین (ع) هر شب از ساعت ۲۰:۰۰ در رواق امام خمینی (ره) برپا می‌شود.
این جلسات با قرائت زیارت امین‌الله، مرثیه‌سرایی، سخنرانی و مدیحه‌سرایی ذاکران اهل‌بیت (ع) ادامه می‌یابد و فضای معنوی حرم را سرشار از عطر عزاداری می‌کند.
ویژه برنامه شیرخوارگان حسینی؛ پیوند نسل‌ها با پیام عاشورا
وی با اشاره به جزئیات ویژه برنامه شیرخوارگان حسینی تصریح کرد: این مراسم جمعه ۶ تیرماه با حضور گسترده عاشقان و دلدادگان اهل‌بیت (ع) در رواق امام خمینی (ره) برگزار می‌شود؛ این مراسم هرساله با حضور مادران و شیرخوارگان جلوه‌ای باشکوه از پیوند نسل‌ها با پیام عاشورا را به تصویر می‌کشد.
مراسم خطبه‌خوانی شب عاشورا و شام غریبان حسینی
شریعتی نژاد در ادامه با اشاره به مراسم شاخص «خطبه‌خوانی شب عاشورا» گفت: این مراسم یکی دیگر از آئین‌های ریشه‌دار حرم مطهر رضوی است که شامگاه ۱۴ تیرماه، همزمان با شب عاشورای حسینی در صحن پیامبر اعظم (ص)، با حضور خادمان و زائران برگزار خواهد شد.
معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی افزود: این مراسم از ساعت ۱۹:۳۰ با اقامه نماز مغرب و عشا آغاز و با سخنرانی حجت‌الاسلام اسلامی‌فر، مدیحه‌سرایی و برپایی آئین شمع‌گردانی ادامه می‌یابد.
وی خاطر نشان کرد: مراسم «شام غریبان سیدالشهدا (ع)» نیز به شکل ویژه، همزمان با شام شهادت، ۱۵ تیرماه، با حضور سوگواران و زائران از مسیر ایوان باب الکاظم (ع) تا صحن انقلاب اسلامی برپا می‌شود.
این مراسم از ساعت ۱۹:۳۰ با اقامه نماز جماعت آغاز شده و با مرثیه‌سرایی ادامه می‌یابد و در فضایی آکنده از حزن و معنویت به پایان خواهد رسید.
دعا برای پیروزی رزمندگان اسلام
شریعتی‌نژاد تصریح کرد: ویژه‌برنامه «پناه» نیز هر شب پس از نماز مغرب و عشا در مسجد جامع گوهرشاد با هدف دعا برای پیروزی رزمندگان اسلام و سلامتی جانبازان برگزار می‌شود و شامل بیان احکام و اقامه نماز و دعای استغاثه است.
معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی افزود: همچنین برنامه «دعای نصر» برای پیروزی رزمندگان و نابودی رژیم صهیونیستی با تلاوت سوره فتح، دعای صحیفه سجادیه و حدیث کسا هر روز ساعت ۱۷:۳۰ در رواق امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.