خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 04 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آبخیزداری راه‌حل کاهش خسارات سیلاب و مقابله با ریزگردهای گلستان

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 03 تیر 1404 - 19:18
گرگان-معاون فنی منابع طبیعی گلستان با اشاره به تهدیدهای خشکسالی، ریزگرد و فرونشست زمین، بر ضرورت تسریع اجرای طرح‌های آبخیزداری برای کاهش خسارات جانی و مالی تاکید کرد.
آبخيزداري،طبيعي،منابع،گلستان،مراتع،مكعب،خسارات،هكتار

به گزارش خبرنگار مهر، رمضان بهترک، عصر سه شنبه در جلسه شورای معاونین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان که با حضور حسن وحید، معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی کشور برگزار شد، وقوع سیلاب‌های متعدد همراه با خسارات سنگین جانی و مالی، تهدید ریزگردها به ویژه از سوی صحرای قره قوم ترکمنستان و بیابانی شدن حدود ۳۰۰ هزار هکتار از مراتع شمالی استان را از جمله معضلات اصلی حوزه منابع طبیعی گلستان برشمرد.
وی افزود: خشکسالی و درگیری بیش از ۵۰ ساله ساکنان منطقه با این پدیده، اهمیت اجرای طرح‌های آبخیزداری را دوچندان کرده است.
بهترک اظهار کرد: سرعت دادن به طرح‌های آبخیزداری به مطالبه عمومی تبدیل شده و برای گسترش این طرح‌ها باید همه ظرفیت‌ها در راستای توسعه پایدار بسیج شود.
معاون فنی منابع طبیعی گلستان با استناد به گزارش پژوهشکده آبخیزداری کشور گفت: اجرای هر طرح آبخیزداری در هر هکتار، ۵۳۰ متر مکعب روان‌آب و هر عملیات آبخوانداری، هزار متر مکعب تولید آب را به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: تأثیر مثبت آبخیزداری در تقویت سفره‌های زیرزمینی، کاهش فرونشست زمین و جلوگیری از خسارات سیلاب‌ها مهر تأییدی بر تلاش جهادی منابع طبیعی گلستان در این حوزه است.