سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرح موزاییک در افغانستان باید اجرایی شود

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 03 تیر 1404 - 15:24
رئیس هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) تأکید کرد که تعامل هدفمند جامعه جهانی با افغانستان ضرورتی حیاتی است.
افغانستان،طرح،تعامل،ملل،سازمان،موزاييك،طالبان،بازگشت،وضعيت

باشگاه خبرنگاران جوان- روزا اوتنبایوا رئیس هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که طرح جامع سازمان ملل برای تعامل با افغانستان موسوم به «طرح موزاییک»، به‌منظور عادی‌سازی وضعیت کنونی افغانستان طراحی نشده، بلکه هدف آن حمایت از منافع مردم این کشور و کمک به بازگشت افغانستان به جامعه جهانی است.
وی افزود که «هدف از این تعامل هدفمند، دستیابی به افغانستانی است که در صلح با خود و همسایگانش باشد، به تعهدات بین‌المللی پای‌بند بماند و دیگر وارد چرخه خشونت نشود.»
رئیس یوناما با اشاره به انتقادهایی که نسبت به این طرح مطرح شده، اظهار داشت که «تأکید می‌کنم که این طرح به‌دنبال بازگشت به وضعیت پیشین نیست، بلکه بر تحقق تعهدات بین‌المللی و ایجاد یک مسیر جدید برای افغانستان تمرکز دارد.»
وی هشدار داد که نبود تعامل بین‌المللی می‌تواند به وخامت اوضاع منجر شود و گفت که «بر اساس تجربه ما و گستره وسیعی از تعاملات میدانی در افغانستان، مردم این کشور باور دارند که حضور جامعه جهانی نقش حفاظتی و بازدارنده مهمی ایفا کرده است.
بدون این تعامل، وضعیت به‌مراتب وخیم‌تر بود.»
اوتنبایوا در عین حال نگرانی‌های جامعه بین‌المللی را درخصوص نقض حقوق زنان و دختران، عدم شکل‌گیری حکومت فراگیر، و تداوم چالش‌های حقوق بشری یادآور شد و تأکید کرد که این موضوعات همچنان در دستور کار سازمان ملل قرار دارد.
رئیس یوناما همچنین به شکایات مطرح‌شده از سوی طالبان از جمله دارایی‌های منجمدشده، تحریم‌ها و به‌رسمیت‌نشناختن بین‌المللی اشاره کرد و اظهار داشت که مشورت‌ها با کشورها درباره ابعاد طرح موزاییک ادامه دارد.
طرح موزاییک سازمان ملل، یک چارچوب پیشنهادی جدید برای تعامل هدفمند با افغانستان در دوره پس از بازگشت طالبان به قدرت است.
این طرح شامل گروه‌های کاری تخصصی در حوزه‌هایی مانند حقوق بشر، توسعه، و سیاست‌گذاری است و تلاش دارد بدون به‌رسمیت‌شناختن رسمی حکومت طالبان، مسیرهایی برای پیشبرد منافع مردم افغانستان فراهم آورد.