سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حفظ اجماع ملی باید در اولویت کارها قرار بگیرد

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 03 تیر 1404 - 03:53
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا گفت: با حملات پی در پی رژیم سفاک و کودک کش اسرائیل همواره باید به این نکته توجه کنیم که مهم ترین وظیفه ما در حال حاظر حفظ اجماع ملی است.
رژيم،ايران،جنگ،مذاكره،مذاكرات،قرار،صهيوني،تسنيم،سليماني،ضربه ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، در این چند روز اخیر شاهد حملات پی در پی رژیم سفاک و کودک کش اسرائیل بوده ایم که در جای خودش بر تمام جهانیان تلاش این رژیم برای کشت و کشتار مشخص شد.
این رژیم با اقدام به شهادت رساندن چندین سردار اسلام سعی در ضربه زدن به کیان این نظام را داشت ولی از این نکته غافل بود که این نظام وابسته به شخص نیست بلکه هدفی والا دارد و هیچ گاه از این هدف عقب نشینی نمی کند.
در همین راستا برای بررسی ابعاد گسترده تر این مسئله و این اتفاق با دکتر رضا سلیمانی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا به گفت‌و‌گو پرداختیم از عملیات فریب آمریکا در ایران، به کار گیری انواع نفوذ رژیم صهیونی در ایران، برخورد منفعلانه شورای امنیت و غیره در این مطلب مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
تسنیم: به نظر شما جنگ بین ایران و اسرائیل در چه شرایطی اتفاق افتاد و چه نکاتی دارد؟
سلیمانی: نکته اول اینکه حمله غیر قانونی رژیم صهیونی در شرایطی اتفاق افتاد که مذاکرات بین ایران و ایالات آمریکا در اوج خودش در حال انجام شدن بود و ایران قرار بود در این دوره پیشنهاد خودش را در زمینه ذخیره سازی اورانیوم مطرح کند.
به احتمال زیاد ایران قصد مطرح کردن، یکسری پیشنهاد هایی‌ را داشت و اشاره ایران به ذخیره سازی های مختلف بر اساس ان پی تی باعث شد که طرف مقابل به راه های غیر متعارف و دیپلماتیک روی آورد و پرونده مذاکرات به طورکلی بسته شود در مورد این شیوه ای که خود آمریکایی ها و اسراییلی ها در پیش گرفتند این امر دو نکته قابل ذکر دارد.
مذاکرات پوششی بود برای اینکه رژیم صهیونی وقت بخرد
نکته اول اینکه آمریکایی‌ها صحنه جنگ و کشتن را به عنوان یک ابزار و اهرم برای گرفتن امتیاز در میز مذاکرات می خواهند.
ابتدا برای شما خط و نشان می کشند و به قول خودشان به شما اولتیماتوم 60روزه می دهند که ترامپ هم در نظراتش این را گفته بود و اگر شما به این هشدار توجه نکنید مذاکرات تحت فشار را راه می اندازند و اگر شما به این نکات توجه نکنید در واقع اون موقع است که از فاز دیپلماسی خارج و وارد فاز نظامی می شوند این منطق مذاکراتی است که خیلی منطق مضحکی است که می گوید هرآنچه که من می خواهم در مذاکره انجام می دهید و اگر انجام ندهید سروکارشما با حمله نظامی است.
به طورکلی این با روح و منطق مذاکراتی مطابق نیست.
نکته دیگری که کامل واضح است این بود که مذاکرات پوششی بود برای اینکه رژیم صهیونی وقت بخرد و این یک عملیات فریب برای ایران بود.
قرار بر این بوده که این زمان یک پوششی باشد برا اینکه رژیم صهیونیستی یک نفسی بکشد، بتواند سازماندهی پیدا کند و عناصر موساد را بتواند در ایران گسترش بدهد، تجهیزات را به شکل پراکنده بتواند وارد بکند،آشیانه پهپاد بسازد و در نهایت عملیات خودش را بایک ترکیب عملیاتی ـ اطلاعاتی به شکل غافلگیرانه در ایران اجرا کند یعنی در اصل مذاکره یک خدمتی بود برای رژیم صهیونی.
تسنیم: به نظر شما چه خطای راهبردی و استراتژیکی از طرف اسرائیل وجود داشت که باعث شد اینگونه غافلگیر شود؟
سلیمانی: مسئله دیگر خطای راهبردی و استراتژیکی بود که به شکل غیرقانونی انجام داد، رژیم صهیونی با توجه به این برنامه ریزی هایی که در این چند ماه انجام داده بود و این تحقیقاتی که در طول مذاکرات هسته ای در حال انجام بود تصور می‌کرد ضربه ای که در اول وارد می کند ضربه ای به شدت کاری، کوبنده، و غیر قابل پاسخ خواهد بود و ایران نمی‌تواند ضربه دوم خود را به اسرائیل وارد بکند.
این دو حالت خواهد داشت یا زیرساخت های هسته ای اش را از دست خواهد داد و یا اینکه حداقل به آن چیزی که آنها می خواستند یعنی برچیده شدن کامل زیر ساخت های بومی هسته ای خواهند رسید و این خطا،خطای محاسباتی بود چون ایران بلافاصله با ترور شخصیت های تأثیرگذار و رده بالای نظامی خودش چه از سپاه و چه از سایر نیروهای مسلح دیگر و ترور برخی از دانشمندان موثر هسته ای خودش به سرعت خودش را بازسازی کرد و توانست ضربه دوم را به طور غیر قابل پیش بینی وارد کند و آن غافل گیری که برای رژیم صهیونی است همین مورد بوده که هیچ کدام این را پیش بینی نمی کردند.
تسنیم: تا کجا این جنگ باید ادامه پیدا کند و چه زمانی می توانیم به این جنگ پایان دهیم؟
سلیمانی: نکته بعدی این است که ما که وارد جنگ شدیم، به لحاظ تحلیلی، مطالعات استراتژیک، مطالعات بازدارندگی ضربه متقابل و دومی که در مقابل ضربه اول رژیم صهیونیستی در حال وارد کردن هستیم باید به اندازه ای مهلک و کوبنده و هزینه ساز برای مهاجم باشد که فرصت ضربه سومی یعنی تکرار عملیات متقابل و تکرار تهاجم دیگر به این زودی ها برای این رژیم ایجاد نشود بنابر‌این به تشخیص نیروهای نظامی، به اندازه‌ای این پاسخها ادامه پیدا کند که رژیم صهیونیستی در موضع ضعف قرار بگیرد تا مجدد نتواند سناریو های تهاجمی خودش را علیه ایران پیاده سازی کند.
تسنیم: به نظر شما اگر بخواهیم یک آسیب شناسی داشته باشیم چه نکاتی را باید لحاظ کنیم؟
سلیمانی: نکته مهم بعدی آسیب شناسی داخلی است که ما باید خیلی روی این کار بکنیم به طورکلی این عملیات بدون عوامل داخلی موساد امکان پذیر نبود و بدون اینها رژیم صهیونسیتی نمی توانست کاری انجام بدهد.
روی نوع نفوذ رژیم صهیونسیتی در ایران باید کار شود
روی نوع نفوذ رژیم صهیونسیتی در ایران باید کار شود و باید آسیب های آن شناسایی شود و علل و عوامل و ریشه های آن را باید حتما مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهیم و این آسیب ها را مورد بحث قرار بدهیم حالا این آسیب ها می تواند آسیب‌های مرتبط با کمک شناختی و یا شست و شوهای مغزی باشد چه اتفاقی افتاده است که توسط موساد و شبکه‌های وابسته به این رژیم انجام شده است و یا می‌تواند انگیزه های مالی و اقتصادی داشته باشد و یا حتی می تواند سبک مدیریت های ما در داخل باشد که باعث تولید نارضایتی شده و احیانا تمام این ها باید مورد بررسی قرار بگیرد و باید به این نتیجه برسیم که در این جنگ ترکیبی نهایتاً بتوانیم برتری را بدست آوریم.
تسنیم: تکلیف ما با پروژه مذاکرات به چه صورت است؟
سلیمانی: ببنید آمریکایی ها در هنگام مذاکره با ایران دستور فروش موشکهای لیزری هدایت شونده از راه دور موسوم به "هلفایر" را برای ترور شخصیت ها که به صورت معینی عمل می کند صادر کرده بودند یعنی همزمان که ما داشتیم مذاکره می کردیم آمریکایی ها پنهانی داشتند نسل جدیدی از سلاح‌های معروف به "بمب‌های جهنمی" را به اسراییلی‌ها میفروختند و این نشان دهنده این است که آمریکایی ها کاملا اطلاع داشتند و صحبت های ترامپ هم همین را نشان می‌دهد.اینکه شما با یک موجودی به این شکل وارد مذاکره شوید اساسا یک پروژه فریب است.
ما در اصل و فرع مذاکره با آمریکا باید یک تجدید نظر اساسی کنیم
به طورکلی ما در اصل و فرع مذاکره با آمریکا بابد یک تجدید نظر اساسی کنیم.
آمریکایی ها مذاکره ناپذیر هستند منتها ما مذاکره نمی‌کردیم و این جنگ اتفاق می‌افتاد کسانی که حامی مذاکره در داخل بودند قطعا خورده می‌گرفتند که چون شما فرصتی به دیپلماسی ندادین فشار به سمت جنگ بردین.
اما امروز ما با هوشیاری مسئولان ارشد نظام و شخص مقام معظم رهبری که این اجازه را دادند این مذاکرات اتفاق بیوفتد و علارقم اینکه ایران حسن نیت خودش را نشان داد و یک مذاکره منطقی و مستدل را آغاز کرده بود اما طرف مقابل این بار هم مثل دفعات قبل که برجام را پاره کرد به نوعی دیگر به زیر مذاکرات زد، ما شیوه رفتاری خودمان را در داخل باید عوض کنیم.
به وضوح می‌رسد که گفتمان مذاکره دیگر طرفداری حداقل به لحاظ منطقی نباید در داخل داشته باشد و ما شیوه رفتاری خودمان را در داخل باید عوض کنیم و باید شیوه ما در همکاری با آژانس تغییر کند به ویبا توجه به شرایطی الان ایجاد شد.در بخش دیگر پیش نویس اروپاییان در شورای حکام در خصوص محکومیت ایران باید تجدید نظر اساسی شود و ما نمی توانیم مثل قبل آن بازرسی های بی سابقه ای که داشتیم را به پیش بگیریم و باید رویکردمان را نسبت به مذاکرات تغییر دهیم.
تسنیم: با توجه به اتفاقات اخیر که می توان گفت یکی از تاثیرگذار ترین اتفاقات چند ساله اخیر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است، در داخل کشور وظیفه ما چیست؟
سلیمانی: نهایتا بحث بسیار مهم بحث داخلی است که آن اجماع ملی باید در اولویت کارها قرار بگیرد و باید به آن به عنوان یک امر ملی نگاه کنیم.
ما در مقابل یک رژیم کودک کش ایستاده ایم که هیچ کدام از قوانین بشر دوستانه و موازین انسانی را رعایت نمی کند و بزرگ ترین تروریست در حالت عادی است.
بنابراین باید وحدت ملی خود را حفظ کنیم و سرمایه احتمالی مقابله با این رژیم باید حفظ شود برای مثال در دفاع مقدس با دست خالی می جنگیدیم ولی چیزی که باعث شد ما پیروز شویم و جنگ را بتوانیم مدیریت کنیم این بود که یک سرمایه اجتماعی عظیمی پشت نیروهای ما در جبهه های حق علیه باطل بود که باعث شد حتی یک وجب از خاک مقدس ایران زمین را ندهیم و صدام به عنوان جنایتکار جنگی و به عنوان آغازگر جنگ شناخته شد و غرامت هایی را پرداخت کرد.
وفاق و همبستگی ملی باید در اولویت کارها قرار گیرد
امروز هم ما نیاز به این وفاق داریم که از فضا های دو قطبی پرهیز کنیم و رژیم صهیونی با جنگ رسانه ای که راه انداخته است و به دلیل اینکه در میدان نبرد نمی تواند عملا کاری از پیش ببرد به ایجاد تفرقه و چند دستگی هم در میان نخبگان و هم درمیان مردم عادی روی آورده است و باید مراقب این جور فضاها باشیم که مبادا در دام آنها گرفتار شویم و باید حواس مان به شگرد هایی که می گویند جنگ نباید طولانی شود باشیم.
چرا که طولانی شدن این جنگ به نفع ما و به ضرر طرف مقابل است.
تسنیم: به نظر شما پایان جنگ چگونه است؟
سلیمانی: در مورد این سوال تون که در مورد پایان جنگ است، نکته این است که همانطور که ایران اعلام کرده پایان این جنگ برخلاف آغازش که به دست رژیم صهیونسیتی اتفاق افتاد، را ما مشخص می کنیم بنابراین پایان مشخصی ندارد ولی به لحاظ بین المللی تا زمانی که سازمان امنیت بین‌المللی طبق فصل 7سازمان ملل متحد و ماده 39تا41 اقدام رژیم صهیونی را به عنوان نقض صلح و امنیت بین المللی تلقی نکند و قطع نامه ندهد و این رژیم را وادار نکند به پایان دادن جنگ و رژیم صهیونسیتی را به عنوان متجاوز اعلام نکند، طبق ماده 51 منشور ملل متحد طرفی که مورد حمله قرار گرفته است می تواند جنگ را تا رفع کامل تهدید و پیشگیری از تکرار آن ادامه دهد‌.
بنابراین فعلا زمان پذیرش میانجی‌گری و پذیرش مذاکره و صلح نیست.
شورای امنیت مانند قبل دارد منفعلانه برخورد می کند و موضع گیری ها ناامید کننده است بنابراین هیچ گونه میانجی‌گری قابل پذیرش نیست و تا جایی که ایران بداند که نیاز است باید این جنگ ادامه پیدا کند و هرجا ایران احساس کرد دیگر این رژیم برای ما خطری ندارد می تواند جنگ را خاتمه بدهد.
مصاحبه از رضا قیصریان
انتهای پیام/