خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 02 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نجفی: همکاری گسترده با آژانس دیگر نمی‌تواند در راستای منافع ملی باشد - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 02 تیر 1404 - 14:12
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست امروز شورای حکام با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران تاکید کرد: ایران را به این نتیجه رسیده که همکاری گسترده دیگر نمی تواند در راستای منافع ملی باشد.
ايران،تأسيسات،آژانس،كشورمان،تجاوزكارانه،رژيم،صهيونيستي،ايالا ...

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، نشست فوق‌العاده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به درخواست جمهوری اسلامی ایران در خصوص اقدام تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای صلح آمیز کشورمان، در روز دوشنبه مورخ 2 تیر 1404 تشکیل شد.
رضا نجفی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد دفتر سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین المللی در وین در این نشست تاکید کرد که اقدام تجاوزکارانه ایالات متحده، به عنوان یکی از کشورهای امین معاهده NPT، در حمله به تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان جمهوری اسلامی ایران - یعنی فردو، نطنز و اصفهان - در 22 ژوئن 2025، در حالی انجام شد که بازرسان آژانس حضور بی‌وقفه‌ای در این تأسیسات داشتند و تمام عملیات انجام شده در آن تأسیسات تحت نظارت و راستی آزمایی آژانس بود.
در بیانیه کشورمان آمده است که «رئیس جمهور ایالات متحده علناً مسئولیت حمله علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان در ایران را پذیرفته است و همچنین ادعا کرده‌اند که قابلیت‌های غنی‌سازی ایران را نابود کرده است.
صرف نظر از صحت این ادعا، شرم آور است که کشور امین معاهده NPT نه تنها اصول اساسی این معاهده را نقض کرده، بلکه آشکارا به یک عمل تجاوز غیرقانونی افتخار می‌کند.
افتخار به توحش و تجاوز !»
نماینده کشورمان ضمن اشاره به ادعای طرف آمریکایی در خصوص حاکمیت قانون و حقوق بین الملل، بیان داشت: آیا کسی بازهم به خودش اجازه می‌دهد که از حاکمیت قانون یا نظام بین‌الملل مبتنی بر حقوق بین‌الملل صحبت کند؟
ایالات متحده با اقدامات خود، تمام هنجارهای قانونی را کنار گذاشته و قانون جنگل را اجرایی کرده است.
در بیانیه کشورمان آمده است که «اقدامات تجاوزکارانه توسط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان‌های آژانس، ایران را به این نتیجه رسانده است که چنین همکاری گسترده‌ای، در شرایط فعلی، دیگر نمی‌تواند در راستای منافع ملی، حاکمیت یا امنیت ملی باشد.»
نجفی همچنین تاکید کرد که «اقدام تجاوزکارانه اخیر، ضربه‌ای اساسی و جبران‌ناپذیر به رژیم بین‌المللی عدم اشاعه هسته‌ای وارد کرده است و به طور قطعی نشان می‌دهد که چارچوب NPT در تحقق اهداف بنیادی خود، از جمله جلوگیری از تجاوز به تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان، ناکارآمد شده است.»
در بیانیه کشورمان به این نکته تاکید شده است که «حملات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی، مستقیماً بر توانایی آژانس برای انجام بازرسی‌های معمول تأثیر گذاشته و در نتیجه اجرای مؤثر موافقتنامه پادمان جامع را با چالش بسیار جدی روبه‌رو ساخته است.
علاوه بر این، امنیت مواد هسته‌ای، از جمله اورانیوم غنی‌شده، به شدت به خطر افتاده است.
در نتیجه، تداوم دانش آژانس در این خصوص دیگر قابل تضمین نیست.»
همچنین بیان شده است که «حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی ممکن است عواقب زیست‌محیطی گسترده و مخربی داشته باشد و خطرات جدی آلودگی رادیواکتیو، شیمیایی و رادیولوژیکی را نه تنها برای ایران، بلکه برای کل منطقه ایجاد کند.»
سفیر و نماینده کشورمان در ادامه تاکید کرد که «مسئولیت این عواقب وخیم نه تنها بر عهده ائتلاف متجاوز - یعنی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی - است، بلکه بر عهده آژانس و شورای حکام نیز خواهد بود، در صورتی که آنها از انجام وظایف خود و انجام اقدامات مؤثر، مناسب و اصولی در پاسخ به این اقدامات غیرقانونی، از جمله محکومیت صریح و بدون ابهام این اقدامات تجاوزکارانه، خودداری کنند.»
در پایان نیز ضمن اشاره به حق ذاتی ایران برای دفاع مشروع، تاکید شد که «جمهوری اسلامی ایران مطابق با منشور سازمان ملل متحد و NPT، با تمام توان از ملت بزرگ، حاکمیت و مصالح عالیه ملی خود دفاع خواهد کرد.»
انتهای پیام/