گردوخاک تنها نصیب روستاییان خوسف از معادن طلا
گلایه روستاییان شهرستان خوسف از بهره برداران گنجینه های طلایی آن این است که تنها نصیب و بهره آن ها گردوخاک ناشی از تردد کامیون ها و مستهلک شدن جاده هاست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، آن چه همه این سالها از گنجینههای خفته در دل زمین نصیب مردمان این خطه از پهنه شرق ایرانزمین شده گردوخاک ناشی از انفجار معادن و برو و بیای خودروهای سنگین حامل مواد خام معدنی و مستهلک شدن شریانهای مواصلاتیشان است.
و جالب اینجاست که حتی کمترین بهره یعنی از اشتغال در این گنجهای معدنی نیز بهعنوان نیروی کارگری طی هم همه این سالها مردمان این خطه محروم بودهاند و تنها آن چه نصیبشان شده پزی است که مسئولان و متولیان امر میدهند و این که خراسان جنوبی عسلویه معدنی ایرانزمین است.
بارها شکایتشان را به متولیان امر و بهرهبرداران معادن طلا در این نقطه بردهاند اما گویا این گلایه آنها چندان از سوی بهرهبرداران معادن طلای خونیک در شهرستان خوسف موردتوجه قرار نگرفته به همین واسطه مجبور شدهاند که اقدام به تجمع کنند شاید فریادشان به گوش بهرهبردار معدن و مسئولان و متولیان امر برسد.
گلایهشان هم این است که آن چه نصیب روستاهای منطقه هردنگ بخش جلگه ماژان خوسف طی این سالها که بهرهبرداران معادن طلا و مس در حال بهرهبرداری از ذخایر معدنی این خطه هستند شده تنها گردوخاک ناشی از عبور کامیونهای حامل مواد خام معدنی است و نشستن این گردوخاک روی محصولات کشاورزیشان.
البته مستهلک شدن جادهها نیز دیگر زیان و ضرری است که از این گنجینهها نصیبشان میشود.
آن طور که حسنی یکی از ساکنان این منطقه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از بیرجند گفت: برابر تعهدی که بهرهبردار معدن طلای خونیک 26 اردیبهشتماه جاری به اهالی منطقه داده است که تردد کامیونهای حامل مواد خام معدنی در روز تنها 10 کامیون باشد و هر چند وقتی نیز جاده خاکی توسط بهرهبردار آبپاشی شود تا گردوخاک ناشی از تردد کامیونها در جاده خاکی سبب زدن خسارت به محصولات کشاورزیشان نشود.
نیروهای بومی بی بهره از اشتغال در معادن
موضوع مهمترین این بوده که نیروهای بومی منطقه هم در این معادن به کار گرفته شوند تا تنها سهمشان از این ذخایر طلا گردوخاک، استهلاک جادهها و خسارت دیدن محصولات کشاورزیشان نباشد.
اما گویا بهرهبردار معدن طلای خونیک نهتنها به تعهدش عملنکرده بلکه بر تعداد کامیونهایی که در مسیر 10 کیلومتری خاکی تردد میکنند افزوده است.
همچنین جاده خاکی به نحوی آسیبدیده که کاربران جادهای و روستاییانی که میخواهند از این مسیر تردد کنند مجبورند این مسیر 10 کیلومتر را نیم ساعت تا 45 دقیقه بپیمایند.
لازم به یادآوری است که تأکید سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی در اغلب جلسات بهویژه شورای معادن استان براین است که هم بهرهبرداران معادن نیروهای بومی منطقه را برای کار در معادن به کار گیرند و هم از محل مسئولیت اجتماعی که معادن دارند برای ایجاد زیرساخت در نقاط روستایی هزینه شود.
محسن شایگان، بخشدار جلگه ماژان خوسف هم در پاسخ به گلایههای مطرح شده از سوی روستاییان این منطقه در زمینه درگیریها و چالشهایی که روستاهای همجوار با معدن طلای خونیک دارند این طور پاسخ داد که هنوز این معدن طلا به بهرهبرداری نرسیده و پیمانکار در حال احداث و ایجاد زیرساختها است بهمحض اتمام عملیات احداث کارخانه مدیران آن قول بهکارگیری نیروها و همچنین خسارات وارده به محصولات کشاورزی، قنوات و جاده روستاها را دادهاند.
وی با اشاره به بازدیدی که بهتازگی فرماندار خوسف از این معدن داشت تصریح کرد: قول بهکارگیری نیرو را مدیران معدن طلای خونیک به فرماندار خوسف دادند.
همچنین آنها حاضرند از کامیونداران منطقه هم برای انجام کار خویش استفاده کنند اما آنها با دستمزدی که پیمانکار پروژه میدهد و دیگر کامیونداران میگیرند راضی نیستند و دستمزد بالاتری طلب میکنند.
به گفته وی گردوخاکی که در اثر تردد کامیونها به این معدن نیز در این منطقه به پا میشود نیز قول آبپاشی را پیمانکار پروژه داده که این کار را هم انجام میدهد.
انتهای پیام/258