نابسامانی زیست محیطی در اردبیل
ژئوپارک طبیعی سرعین که در مسیر سلامت قرار دارد در حال تخریب کامل است و چیزی نمانده که فاجعهای از غفلت و خودزنی مسئولان شهر سرعین رخ دهد.

ژئوپارک طبیعی سرعین که در مسیر سلامت قرار دارد در حال تخریب کامل است و چیزی نمانده که فاجعهای از غفلت و خودزنی مسئولان شهر سرعین رخ دهد.
به گزارش ایسنا، در حالی که در بسیاری از کشورها برای توسعه فضای سبز، پارکها و بوستانها تلاش میشود تا از خطر نابودی محیط زیست و فضای زندگی انسانها کاسته شود در شهر سرعین و در یک اتفاق عجیب در غفلت مسئولان فاجعهای در ژئوپارک طبیعی این شهر در حال رخ دادن است به طوری که عدهای با ساخت و ساز در بستر و حریم این مسیر عبور آبهای گاومیشگلی سعی دارند تا به نوعی به یک فاجعه زیست محیطی دامن بزنند.
در حالی که عدهای با قطع درختان سعی کردند به ساخت و سازهای بدون مجوز در این مسیر دست زده و به ارتفاع ۴.۵ متر این پهنه مسیل را با خاک پر کنند ما شاهد سکوت محض دستگاههای ذیربط نظیر شهرداری، آب منطقهای، محیط زیست و … در ارتباط با این مساله هستیم که این مساله آزاردهنده کرده است.
پروانههای صادر شده بلامانع است
شهردار سرعین در گفتگو با ایسنا، در مورد این تخریب آشکار در محدوده شهر سرعین اظهار کرد: ما در این زمینه به عوامل دخیل در این تخریب اخطار دادیم تا جلوی ساخت و سازها در این اراضی گرفته شود.
نایب حبیبی خاطرنشان کرد: نه تنها خسارت زیست محیطی وارد شده به این مکان غیرقابل جبران است بلکه عدهای با عناوین مختلف سعی کردند تا برای این ساخت و ساز خود پروانه بگیرند هر چند که ممکن است پروانه صادر شده درست و اصولی نیز نباشد.
وی بیان کرد: در دوره مسئولیت ما به هیچ وجه مجوزی برای احداث تأسیسات گردشگری و کمپ در محدوده جوار مسیر سلامت داده نشده هر چند که عدهای با پر کردن مسیلها سعی دارند تا به همسطحسازی در این محدوده کمک کرده و ساخت و ساز انجام دهند.
شهردار سرعین خاطرنشان کرد: پروانه صادر شده برای کاربریهایی که بلامانع بوده هیچ مشکلی ندارد و در این مسیر پیش از ما مجوزهای ساخت و ساز صادر شده است.
ورود قانونی شهرداری به جای تذکر
رئیس شورای شهر سرعین نیز با انتقاد از عدم ورود قاطع شهرداری به این موضوع و تشدید تخریبها در این محدوده تصریح کرد: شهردار سرعین توانایی مدیریت چنین موضوعات و حتی مساله ساده ساماندهی سد معبر و دستفروشان را ندارد و ما در روزهای آینده تکلیف شهردار را مشخص خواهیم کرد.
اکبر مینایی گفت: به جای تذکر در گام اول شهردار و در کنار آن امور آب و محیط زیست استان باید به این تخریب نابجا و مخدوش کردن چهره شهر سرعین ورود پیدا کنند و به هیچ وجه اجازه ساخت و ساز و صدور پروانه را ندهند.
وی با بیان اینکه تمامی این ساخت و سازها در مسیل رودخانه غیرقانونی بوده و خطرات زیادی را به همراه دارد، افزود: حتی آبگرم ۹ چشمه که دارای پروانه است و در کمیسیون تبدیل این مجموعه به آبدرمانی انجام شده به نظر میرسد در این مسیر نابجا احداث شده و قطعاً با همراهی دادستان سرعین و متولیان امر در روزهای آینده سعی در تخریب ساخت و سازهای بستر رودخانه خواهیم کرد.
مینایی ادامه داد: دادستان به عنوان مدعیالعموم با حساسیت به این پرونده ورود پیدا خواهد کرد هر چند که شهرداری و شورا نیز باید قویتر این ورود پیدا کنند و بنده چندین بار در این خصوص به شهردار تذکر دادم اما گوش شنوایی وجود ندارد.
دادستان پرونده را با اولویت رسیدگی خواهد کرد
اما دادستان سرعین نیز در واکنش به این اقدام سودجویانه بیان کرد: پروندهای در این زمینه تشکیل شده و در بازدیدی که از محل انجام دادیم به زودی با تخریب کنندگان جنگل، ژئوپارک طبیعی و بستر و حریم رودخانه برخورد قانونی خواهیم کرد.
رحیمینسب اضافه کرد: ما در این موضوع با کسی مماشات نخواهیم کرد و در هر نقطه از شهر سرعین به عنوان قطب گردشگری ایران آثاری از سودجوئی، فرصتطلبی، تخریب، قلع و قمع رودخانهها، جنگلها و مراتع را مشاهده کنیم به یقین با اقدامات قانونی جلوی این تحرکات غیرقانونی را خواهیم گرفت.
اوضاع نابسامان این محدوده شهر سرعین و تخریب آشکار جنگل و ژئوپارک طبیعی سرعین دل هر شهروندی را به درد میآورد چرا که با یک بارندگی و جاری شدن سیل تخریبهای ویرانگر در این مسیر اتفاق افتاده که انتظار میرود مراجع قضائی و دستگاههای متولی در این بخش ورود عالمانه پیدا کرده و اجازه ندهند بیش از این عدهای سودجو با تخریب جنگل حریم این رودخانه زمینه نابودی مواهب خدادادی را فراهم آورند.
سرعین با داشتن آبهای گرم متنوع و معدنی و همچنین تعدد مراکز اقامتی در سطح کشور همه ساله یکی از اصلیترین مقاصد گردشگری به شمار میرود اما آنچه که در توسعه نامتوازن شهر سرعین سیمای آن را نازیبا جلوه میدهد انواع ساخت و سازهای ناهمگون گاه با تغییر کاربریها و صدور مجوزهای غیرقانونی بوده که در هر نقطه این شهر شاهد بلندمرتبهسازی، ویلاسازی و احداث مجموعههای گردشگری و اقامتی حتی برای دستگاههای اجرایی و قضائی هستیم که اراضی مستعد این شهر را به محل تصرف و ساخت و ساز هتلها و اقامتگاههای بیرویه تبدیل کرده است.
در سالهای گذشته این شهر توریستپذیر و ییلاقی اردبیل که به چشمههای بهشتی معروف است نه تنها توسعه عمودی به خود دیده بلکه به دنبال ساخت و ساز هر باب هتل و ویلاسازی ما شاهد افزایش و تعدد آبهای به اصطلاح معدنی و گرمی هستیم که صاحبان این هتلها ایجاد کرده و با گرم کردن آب به طریق صنعتی و جذب گردشگر به ظاهر موفق بودند اما در واقع سرعین را از مسیر اصلی رشد و توسعه گردشگری منحرف کردهاند.
گزارش: عادله جوادزاده
انتهای پیام