خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تأسیس بنیاد ایران‌شناسی در مازندران - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 22 خرداد 1404 - 16:31
رئیس بنیاد ایران شناسی گفت: تأسیس شعبه بنیاد ایران شناسی در مازندران گامی به سوی حفظ هویت ملی است.
ايران،بنياد،فرهنگ،تاريخ،كشور،ايرانيان،هويت،رئيس،عنوان،ترويج، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، علی اکبر صالحی رئیس بنیاد ایران‌شناسی امروز در جلسه معرفی اعضای حقیقی و حقوقی شعبه بنیاد ایران شناسی در استان مازندران ضمن اشاره به اینکه ، بنیاد ایران‌شناسی یکی از مهم‌ترین نهادهای فرهنگی کشور است که در دهه 70 هجری شمسی تأسیس شده و زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت می‌کند، اظهار داشت: مؤسس این بنیاد، مرحوم دکتر حبیبی، معاون اول وقت ریاست جمهوری بودند.
هدف اصلی این بنیاد، شناساندن و معرفی ایران به دو گروه داخلی و خارجی است.
رئیس بنیاد ایران شناسی افزود: در داخل کشور، این وظیفه بر عهده مردم، نخبگان، فرهنگیان و اقشار مختلف جامعه است که هر کدام با شیوه‌های مناسب خود، ایران را بشناسند و به نسل‌های بعدی منتقل کنند.
وی گفت: در خارج از کشور، ایرانیان مقیم و علاقمندان خارجی به ایران، هدف‌های این بنیاد را دنبال می‌کنند.
بر اساس آمارهای موجود، حدود 5 تا 6 میلیون ایرانی در خارج از کشور و تعداد قابل توجهی از افراد خارجی علاقمند به ایران در این حوزه فعال هستند.
صالحی افزود: ایران با تاریخ مکتوبی بیش از سه تا چهار هزار سال، یکی از ملت‌های پایدار جهان است که با وجود فراز و نشیب‌های تاریخی، همچنان پابرجا مانده است.
این تمدن گسترده که از چین تا نزدیکی‌های اروپا و آناتولی را در بر می‌گیرد، نیازمند بازشناسی و روایت صحیح است تا بتوان آن را به جهانیان معرفی کرد.
رئیس بنیاد ایران شناسی تصریح کرد: ایران، قلب تپنده حوزه تمدنی خود، نقش مهمی در هویت ملی و فرهنگی کشور دارد و بدون آن، هویت ایرانی معنا ندارد.
بنابراین، بنیاد ایران‌شناسی نقش کلیدی در حفظ و ترویج این فرهنگ و تمدن ایفا می‌کند و باید در حد توان و امکانات، این وظیفه را انجام دهد.
او یادآور شد: برای کودکان، استفاده از شیوه‌های جذاب مانند داستان‌ها، اسطوره‌ها، آداب و سنن، و جغرافیا می‌تواند پیوستگی عمیقی با هویت ملی ایجاد کند.
به عنوان مثال، بازنویسی و ارائه شاهنامه در قالب پویانمایی می‌تواند نسل جوان را با فرهنگ و تاریخ ایران آشنا کند و جایگزین فیلم‌های کارتونی وارداتی شود که فاقد هویت فرهنگی هستند.
رئیس بنیاد ایران شناسی افزود: در سطح دانشگاه‌ها و جامعه، برنامه‌هایی مانند راه‌اندازی شعبه‌های استانی، از جمله در استان مازندران، در دست اجرا است.
این شعبه‌ها به عنوان میعادگاه ایرانیان و علاقه‌مندان به فرهنگ و تاریخ ایران، محلی برای تحقیق، پژوهش و کنکاش در گذشته و ترسیم آینده تمدن ایران خواهند بود.
این مسئول بیان کرد: در استان مازندران، با همکاری استانداری، شعبه‌ای از بنیاد ایران‌شناسی تأسیس خواهد شد که هدف آن جمع‌آوری و ترویج فرهنگ و تاریخ این منطقه است که مقرر گردید مکان مناسبی در ساری برای این مرکز در نظر گرفته شود تا به عنوان محل تجمع و فعالیت ایرانیان و علاقه‌مندان به فرهنگ ایران، به عنوان «میعادگاه ایرانیان» عمل کند.
وی اظهار کرد: هدف نهایی، ایجاد فضایی پویا و فعال برای حفظ، پژوهش و ترویج فرهنگ و تاریخ غنی ایران در سطح ملی و استانی است.
انتهای پیام/