خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 24 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف میلیاردی قاچاق در کرمانشاه؛ 2 تریلیارد ریال جریمه

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 21 خرداد 1404 - 10:13
سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه از کشف 374 میلیارد و 945 میلیون و 642 هزار ریال کالای قاچاق در دو ماهه نخست امسال در گمرکات استان کرمانشاه خبر داد.
قاچاق،كرمانشاه،استان،مقابله،گمركات،تجارت،كشور،مرزهاي،پديده،ن ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، پدیده قاچاق، نه‌تنها یک تهدید اقتصادی، بلکه معضلی ساختاری است که به‌طور مستقیم زیرساخت‌های تولید، اشتغال، سلامت بازار و امنیت ملی را هدف قرار می‌دهد.
در مناطق مرزی مانند استان کرمانشاه، که دروازه‌ای حیاتی به تجارت خارجی به‌ویژه با کشور عراق محسوب می‌شود، مقابله با قاچاق از اهمیت دوچندان برخوردار است.
مرزهای گسترده، مسیرهای غیررسمی و فشارهای معیشتی، ترکیبی خطرناک را رقم می‌زند که در صورت غفلت، تبعات آن می‌تواند کل اقتصاد منطقه و حتی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
در چنین شرایطی، عملکرد نهادهایی مانند گمرک، سنجه‌ای مهم در ارزیابی عزم دولت در مبارزه با این پدیده است.
آمارهای اعلام‌شده از سوی حوزه نظارت گمرکات کرمانشاه حاکی از افزایش رصدها، کشفیات و اعمال جریمه‌های سنگین برای متخلفان است؛ موضوعی که نشان می‌دهد با وجود پیچیدگی‌های موجود، مقابله با قاچاق همچنان در دستور کار جدی قرار دارد.
با این‌حال، پرسش اصلی این است: آیا این اقدامات بازدارنده، به کاهش ریشه‌ای قاچاق و ساماندهی تجارت رسمی منجر خواهد شد؟
یا همچنان درگیر چرخه‌ای از تکرار تخلفات و تشکیل پرونده‌های مشابه خواهیم بود؟
در ادامه، به جزئیات آماری و تحلیلی تازه‌ترین پرونده‌های کشف قاچاق در استان کرمانشاه می‌پردازیم؛ پرونده‌هایی که ارزش ریالی آن‌ها، زنگ خطری جدی برای اقتصاد رسمی کشور به صدا درآورده است.
رضا نیک‌روش، سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تشدید اقدامات نظارتی در مبادی گمرکی استان، از تشکیل 28 فقره پرونده تخلف قاچاق کالا در دو ماه نخست سال جاری خبر داد.
وی با بیان اینکه در مجموع 35 متهم در ارتباط با این پرونده‌ها شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند، افزود: براساس بررسی‌های انجام‌شده، میزان جریمه تعیین‌شده برای این حجم از تخلفات، بالغ بر دو تریلیارد و 147 میلیارد و 798 میلیون و 399 هزار ریال برآورد شده است.
نیک‌روش با تشریح اقلام قاچاق کشف‌شده، اظهار داشت: عمده کالاهای مکشوفه شامل مواد سوختی، پلی‌اتیلن، مواد شوینده، سیب‌زمینی و گیاه کنگر بوده که نشان‌دهنده تنوع اقلام خروجی و حساسیت بالای مرزهای گمرکی استان در مقابله با قاچاق است.
وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه به دلیل برخورداری از مرزهای گسترده و فعال با کشور عراق، یکی از کانون‌های مهم تجارت و در عین حال یکی از نقاط حساس در زمینه مبارزه با قاچاق کالاست، تصریح کرد: گمرکات استان با تکیه بر سیاست‌های نظارتی جدید، همکاری نزدیک با دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی، و استفاده از سامانه‌های هوشمند، روند مقابله با پدیده قاچاق را با جدیت دنبال می‌کنند.
سرپرست حوزه نظارت گمرکات کرمانشاه در پایان بر ضرورت همکاری جدی فعالان اقتصادی با دستگاه‌های مسئول تأکید کرد و گفت: شفاف‌سازی تجارت خارجی، تسهیل در صادرات و واردات مجاز، و مقابله قاطع با قاچاق، سه ضلع اصلی سیاست‌های گمرک در استان کرمانشاه است.
انتهای پیام/